Veel bekende mensen uit de tech industrie hebben al uitspraken gedaan over Bitcoin. De een vindt het helemaal niets, en de ander heeft grote verwachtingen van het project. Maar er zijn maar weinig mensen van wie de Bitcoin gemeenschap liever heeft dat hij uitspraken doet over het project, en dat is Elon Musk. Iedere keer wanneer hij iets zegt over Bitcoin of zelfs maar een grapje maakt ontploft het internet. Lees hier wat hij allemaal gezegd heeft over Bitcoin.

Elon Musk Bitcoin

De meeste mensen kennen Elon Musk wel. Hij is een ondernemer en ingenieur bekent van onder meer PayPal, Tesla, SpaceX en The Boring Company. En omdat hij zo’n toonaangevende verschijning is in de tech wereld kijkt ook de hele Bitcoin gemeenschap naar alles wat Elon Musk zegt. Zo heeft hij in het verleden een aantal uitspraken en tweets de wereld in gestuurd die voor veel gespreksstof hebben gezorgd.

Musk bedenker van Bitcoin?

In 2017 ging er een gerucht de ronde dat Musk de bedenker van Bitcoin moest zijn. Dit heeft hij direct in een tweet ontkracht, maar gaf daarbij aan ooit wel een beetje Bitcoin gehad te hebben. Dit heeft hij toen gekregen van een vriend, maar is hij inmiddels ook alweer kwijt geraakt. Ook Musk had er dus goed aan gedaan gebruik te maken van een hardware wallet. Maar na deze tweet werd er weel veel gespeculeerd. Zou het waar zijn? Heeft hij misschien toch wel veel Bitcoin? Naar eigen zeggen is dit niet het geval, dus daar moet de gemeenschap het dan ook maar mee doen.

Spambots en Musk

Met name in 2018 was er enorm veel overlast van spam bots op twitter. Dit waren bots die onder tweets van bekende mensen berichten plaatsten met behulp van nep profielen. Dit waren bijvoorbeeld nep profielen, nagemaakt aan de hand van die van Elon Musk. Ze plaatsten berichten met het verzoek om Ethereum naar een wallet adres van hun te sturen. De nep Musk zou dan vervolgens de Ethereum in veelvoud weer terug sturen. Dit was uiteraard een scam, maar in het begin van de bots zijn er toch veel slachtoffers gevallen.

Musk spam bot
Voorbeeld van een spam bot op Twitter

Eind 2018 reageerde Musk zelf voor de grap op een tweet gericht aan hem, met de vraag: “Wanna buy some Bitcoin?”. Hij stuurde daarbij ook een anime-personage mee met het Bitcoin logo. Dit resulteerde voor hem in een tijdelijke ban van Twitter, omdat ze op het Twitter hoofdkwartier dachten dat zijn account gehackt moest zijn. Maar op Twitter werd toen al veel gesproken over Musk en Bitcoin. De Bitcoin gemeenschap zag deze tweet als goedkeuring van Bitcoin door Musk, maar hij gaf later zelf aan dat het gewoon een grap was in reactie op de scam bots.

Musk Bitcoin
Wanna buy some Bitcoin?

Musk: Bitcoin is best wel briljant

Musk heeft in een recent interview met Ark invest aangegeven Bitcoin best wel briljant te vinden. Hij geeft hij aan dat het papiergeld zoals we dat kennen zal verdwijnen. Ook zegt hij dat Crypto een veel betere optie is dan stukjes papier. Tegelijk laat hij weten dat hij er met Tesla niets mee gaat doen. Dat heeft volgens hem voornamelijk te maken met de het feit dat mining (Proof of Work) veel energie verbruikt. Musk zet zich met Tesla in voor duurzame energie en vindt daarom niet dat hij Tesla resources moet gebruiken om te beginnen met Bitcoin. Ook na deze uitspraken wordt er weer veel gesproken over Elon Musk en Bitcoin. De Bitcoin gemeenschap ziet deze uitspraak van Musk weer als een pluspunt voor het project en de achterliggende technologie.

Nog niet overtuigd? Dan vind je hier een goede verzameling boeken over de geschiedenis van Bitcoin en over de achterliggende technologie. Het kan nooit kwaad je nog beter in te lezen!

Crypto Masterclass & trading signalen van experts

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. << Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten. Wil je altijd de laatste trading signalen ontvangen van experts? Dat kan met deze Crypto Signals. Handel mee met experts en mis nooit meer een koop- of verkoopsignaal.

Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

.