Leestijd: 2 minuten

Twee prominente mannen in de bitcoin wereld gaan met elkaar in gesprek over de bitcoin. Elon Musk en Jack Dorsey zullen het, na een Twitter discussie, tegen elkaar opnemen. De twee mannen hebben erg verschillende visies op de cryptomunt.

Digitale Twitter discussie over bitcoin

Dat Elon Musk veel invloed heeft op de waarde van bitcoin is inmiddels wel bekend. Nu staat er een gesprek, een debat, op de planning met Jack Dorsey, die Musk uitdaagde voor een gesprek. Dorsey is CEO van Square en Twitter. Square is een bedrijf dat verkopers van bedrijven helpt om kredietkaarten te accepteren via hun mobiele telefoon.

Square heeft een zogenaamde Cash App ontwikkeld waar ze voor miljarden dollars aan bitcoin verkopen. Daarnaast zijn ze in het bezit van “Square Crypto”, een eigen bitcoin divisie. De hoop van Square CEO Dorsey is zo het bitcoin ecosysteem vooruithelpen door zijn eigen kennis en zijn financiële middelen te gebruiken.

Verder maakt hij geen geheim van zijn interesse in bitcoin. Zo tweette hij eerder dit jaar aan bitcoin te willen bouwen, als hij niet al actief was bij zowel Square als Twitter.

Musk heeft zich aan de andere kant al meerdere keren negatief uitgelaten over bitcoin dit jaar. De laatste tijd is hij vooral negatief in het nieuws geweest nadat hij via Tesla voor $1,5 miljard aan bitcoin kocht.

Zijn tweets hebben de waarde van bitcoin dit jaar flink doen schommelen, van een recordhoogte van $64.000 naar een relatieve dip, waar de bitcoin op dit moment in zit van een waarde rond de $35.000. Naast bitcoin is Musk echter ook erg geïnteresseerd in dogecoin, iets dat Dorsey niet is.

Het gesprek tussen de twee kwam op gang via Twitter. Musk reageerde grappend op een tweet van Dorsey, waarna er een discussie ontstond die leidde tot ‘het’ gesprek. Naast deze twee sprekers zullen ook andere namen aanwezig zijn, zoals Cathie Wood (Ark Invest), Adam Back (Blcokstream).

De twee mannen staan dus behoorlijk verschillend tegenover de munt. Tijdens het gesprek zullen ze met elkaar in gesprek gaan, zei een woordvoerder van The Block eerder. Hoe zeker dit gesprek echter is, is niet duidelijk, omdat er een reële kans aanwezig is dat Musk niet komt opdagen.


Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

  • 👉 Investeren in goud. Door te investeren in edelmetaal zoals goud kun je nog meer spreiding aanbrengen in je portfolio naast cryptocurrency.
  • 👉 Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
  • 👉 eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
  • 👉 Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
  • 👉 Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.

Belangrijk!

Investeren is altijd op eigen risico en biedt geen garanties. Je kunt je inleg (gedeeltelijk) verliezen. We stellen de informatie op de website met veel plezier en nauwkeurigheid voor je samen, maar geven geen advies. Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt.