Op Coinmarketcap staat Elrond in de top-75. Een mooie notering voor een bedrijf dat nog niet zo lang bestaat. De coin van Elrond heette eerst ERD, maar door een redenominatie en een naamswijziging kan je nu de coin vinden onder de noemer eGLD. Dit is een afkorting voor Egold. Er is geen verschil tussen ERD of eGLD behalve dan de naam en de denominatie.

In dit artikel over Elrond gaan we kijken waarom eGLD in de top-75 staat, hoe het gaat met de Elrond koers en kijken we naar de Elrond koers verwachting en voorspellingen voor de toekomst.

Wat is Elrond?

Schaalbaarheid is het grootste probleem van de blockchain. Alle blockchains hebben met schaalbaarheidsproblemen te maken of zijn er op gefocust om dit probleem op te lossen. Iedereen die de blockchain gebruikt heeft wel een last gehad van een lage transactiesnelheid. Elrond is een blockchainbedrijf dat dit grote probleem wil oplossen.

Elrond streeft ernaar om 250 duizend transacties per seconde aan te kunnen. Dit is ongelofelijk veel en meer dan bijna alle andere blockchains. Het uiteindelijke doel is om sneller en veiliger te zijn dan de gecentraliseerde netwerken. Een techniek die eGLD hiervoor gebruikt is Adaptive State Sharding. Deze techniek zorgt ervoor dat de schaalbaarheid van het netwerk niet de beschikbaarheid beïnvloed.

De Sharding technologie zorgt er voor dat een transactie niet door alle Nodes op het netwerk gecontroleerd hoeft te worden. Wanneer er 1000 nodes op het netwerk actief zijn en er komen 5 transacties binnen dan hoeven niet alle 1000 nodes deze 5 transacties goed te keuren. Door het gebruik van Sharding worden de 5 transacties verdeeld over de 1000 nodes.

Tip: ontwikkel jezelf door het lezen van boeken

De 1000 nodes worden verdeeld in 5 Shards van elk 200 nodes. Elke Shard, dus 200 nodes, verwerken 1 transactie. Hierdoor wordt het netwerk minder zwaar belast en kunnen er meer transacties verwerkt worden per seconde terwijl jij geen last hebt van trage snelheden.

Elrond lost niet alleen een schaalbaarheidsprobleem op, maar het biedt ook een platform aan dat gebruikt kan worden door Dapps. Een Dapp die draait op een netwerk die geen schaalbaarheidsproblemen kent is erg waardevol. De eGLD waarde kan snel stijgen als developers Dapps gaan bouwen op het netwerk.

Mocht het zo zijn dat Elrond dé oplossing biedt voor dit probleem, dan hebben ze goud in handen en kan dit erg gunstig zijn voor de eGLD koers verwachting.

Elrond koers verwachting

Naast de bovengenoemde Sharding technologie maakt Elrond ook gebruik van een andere techniek genaamd: Secure proof of Stake (SpoS). De techniek is ontwikkeld om de al bestaande Proof of Stake oplossingen te verbeteren. Het moet de latentie op het netwerk verminderen.

Hoe Proof of Stake werkt kan je hier lezen. SpoS moet ervoor zorgen dat de distributie van de Shards eerlijk verloopt. Door SpoS moeten nodes een minimale inzet tonen en een positieve reputatie behouden om überhaupt mee te doen met het valideren van transacties.

Elke ronde wordt er een willekeurige groep nodes geselecteerd op basis van reputatie en inzet. Hierdoor probeert eGLD de veiligheid van de blockchain in stand te houden.

Elrond heeft 24 werknemers die allemaal veel ervaring hebben op het gebied van technologie en business. Samen hebben ze gewerkt aan een veilig netwerk door maanden lang de technieken te testen en te verbeteren. Uiteindelijk hebben ze hun mainnet gelanceerd op 30 juli 2020.

De community rondom een project heeft een grote impact op het succes. Zij kunnen een belangrijke rol spelen in de acceptatie en brand awareness van het bedrijf. eGLD blijft constant in gesprek met hun community via Telegram, Twitter en hun blog.

Een mooi team aan werknemers, een sterke community en ook nog eens mooie partnerships met interessante bedrijven. Elrond heeft ervoor gezorgd dat ze in de Samsung Wallet worden vermeld als een van de Dapps. Ook hebben ze een partnership met Holo. Een mooie coin waar ik in het verleden over heb geschreven.

Weet Elrond erin te slagen de competitie voor te zijn, het schaalbaarheidsprobleem op te lossen en developers en gebruikers naar het platform toe te trekken, dan zal dit goed uitpakken voor de eGLD koers en resulteert dit in een hoge Elrond koers verwachting. Hieronder zie je de eGLD koers in euro.

Historische eGLD koers

Voor Elrond begon het allemaal in 2017. Ze hebben eerst hard gewerkt om ervoor te zorgen dat ze echt wat te bieden hadden voordat ze een IEO hielden. Deze IEO werd gehouden op 2 juli 2019 op het Binance Launchpad.

 Met de IEO hebben ze iets meer dan 5 miljoen dollar opgehaald. Dit is niet een extreem groot bedrag, maar genoeg om de komende tijd hard te werken aan de toekomst.

Als we kijken naar de eGLD koers op Coinmarketcap zien we dat de koers begint op 4 september 2020. Daarvoor bestond er wel een ERD koers, maar door de naamsverandering en redenominatie is er een andere koers.

Van grote pieken en dalen kunnen we nog niet echt spreken, maar om even aan te geven dat de prijs enorm kan fluctueren, op 23 september 2020 stond de prijs op 8,34 dollar.

Elrond prijs voorspelling 2020 – 2027

De koers van eGLD is nog jong, maar met de historie van het bedrijf en het nut van hun oplossing zien de voorspellingen er goed uit. Het is wel belangrijk om de competitie voor te blijven. Er zijn meerdere blockchainbedrijven die zeggen dat ze het schaalbaarheidsprobleem gaan oplossen.

Hieronder zie je de prijs voorspellingen tot 2028.

2020: $ 14,64 ($ 28,72)
2021: $ 17,47
2022: $ 21,48
2023: $ 25,63
2024: $ 30,15
2025: $ 34,49
2026: $ 39,83
2027: $ 46,50

eGLD kopen 

eGLD kopen doe je eenvoudig op Binance als je besloten hebt dat het een goede aanvulling is voor je portfolio. Wallets worden er ook voor je aangemaakt. Heb je nog geen account? Doe dat dan gratis via deze link. Wees een ledenstop voor en zorg dat je in ieder geval een account hebt.

  1. Ga naar de Binance exchange
  2. Koop cryptocurrency of stort crypto vanaf Bitvavo
  3. Ga naar ‘markets’ en wissel je tegoed om voor de gewenste crypto
  4. Gefeliciteerd, bij ‘wallets’ kun je nu je gekochte crypto vinden

Crypto Masterclass & trading signalen van experts

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. << Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten. Wil je altijd de laatste trading signalen ontvangen van experts? Dat kan met deze Crypto Signals. Handel mee met experts en mis nooit meer een koop- of verkoopsignaal.

Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

.