Vandaag bespreken we de interessante coin Elrond. De coin van Elrond heette eerst ERD, maar door een redenominatie en een naamswijziging kan je nu de coin vinden onder de noemer eGLD. Dit is een afkorting voor Egold. Er is geen verschil tussen ERD of eGLD behalve dan de naam en de denominatie.

In dit artikel over Elrond gaan we kijken waarom Elrond interessant is, hoe het gaat met de EGLD koers, we kijken naar de Elrond verwachting en bespreken het laatste Elrond nieuws. Wat zal de Elrond koers doen?

Wat is Elrond?

Schaalbaarheid is het grootste probleem van de blockchain. Alle blockchains hebben met schaalbaarheidsproblemen te maken of zijn er op gefocust om dit probleem op te lossen. Iedereen die de blockchain gebruikt heeft wel een last gehad van een lage transactiesnelheid. Elrond is een blockchain bedrijf dat dit grote probleem wil oplossen.

Elrond streeft ernaar om 250 duizend transacties per seconde aan te kunnen. Dit is ongelofelijk veel en meer dan bijna alle andere blockchains. Het uiteindelijke doel is om sneller en veiliger te zijn dan de gecentraliseerde netwerken. Een techniek die eGLD hiervoor gebruikt is Adaptive State Sharding. Deze techniek zorgt ervoor dat de schaalbaarheid van het netwerk niet de beschikbaarheid beïnvloed.

De Sharding technologie zorgt er voor dat een transactie niet door alle Nodes op het netwerk gecontroleerd hoeft te worden. Wanneer er 1000 nodes op het netwerk actief zijn en er komen 5 transacties binnen dan hoeven niet alle 1000 nodes deze 5 transacties goed te keuren. Door het gebruik van Sharding worden de 5 transacties verdeeld over de 1000 nodes.

De 1000 nodes worden verdeeld in 5 Shards van elk 200 nodes. Elke Shard, dus 200 nodes, verwerken 1 transactie. Hierdoor wordt het netwerk minder zwaar belast en kunnen er meer transacties verwerkt worden per seconde terwijl jij geen last hebt van trage snelheden.

Elrond lost niet alleen een schaalbaarheid probleem op, maar het biedt ook een platform aan dat gebruikt kan worden door Dapps. Een Dapp die draait op een netwerk die geen schaalbaarheid problemen kent is erg waardevol. De eGLD waarde kan snel stijgen als developers Dapps gaan bouwen op het netwerk.

Mocht het zo zijn dat Elrond dé oplossing biedt voor dit probleem, dan hebben ze goud in handen en kan dit erg gunstig zijn voor de Elrond crypto verwachting.

Wat doet de Elrond koers?

Voor Elrond begon het allemaal in 2017. Ze hebben eerst hard gewerkt om ervoor te zorgen dat ze echt wat te bieden hadden voordat ze een IEO (initial exchange offering) hielden. Deze IEO werd gehouden op 2 juli 2019 op de Binance Launchpad. Met de IEO hebben ze iets meer dan 5 miljoen dollar opgehaald. Dit is niet een extreem groot bedrag, maar genoeg om te werken aan de toekomst. 1 eGLD coin ging toen over de toonbank voor 0,00065 dollar.

De koers van Elrond staat nu op $ 46.78.

Als we kijken naar de eGLD koers op Coinmarketcap zien we dat de koers begint op 4 september 2020. Daarvoor bestond er wel een ERD koers, maar door de naamsverandering en redenominatie is er een andere koers. De koers van Elrond is in het begin aardig gelijk gebleven. Na een wat trage start schoot de Elrond prijs echter omhoog. Vooral het jaar 2021 was erg positief voor de Elrond crypto verwachting. Beleggers vertrouwen de coin en dan zien we terug in de koers.

De Koers van Elrond kent natuurlijk ook een All Time High. De ATH werd behaald op November 23, 2021. De ATH waarde is $ 545.64 en dit werd 309 dagen geleden behaald. De market cap heeft een waarde van $ 1,077,842,202. Hierdoor staat eGLD op positie 51 op Coinmarketcap.

Om goed in te kunnen spelen op de Elrond prijs is koers data belangrijk. Data is veel betrouwbaarder dan een influencer op Youtube. Wanneer je de Elrond prijs in de gaten houdt kan je goed inspelen op de schommelingen die de koers met zich meebrengt. Hieronder vind je de Elrond koersgrafiek voor verder onderzoek.

 • Zoom
 • Hour
 • Day
 • Week
 • Month
 • Year
 • All Time
 • Type
 • Line Chart
 • Candlestick

Wat is de Elrond verwachting 2022 – 2027

Naast de bovengenoemde Sharding technologie maakt Elrond ook gebruik van een andere techniek genaamd: Secure proof of Stake (SpoS). De techniek is ontwikkeld om de al bestaande Proof of Stake oplossingen te verbeteren. Het moet de latentie op het netwerk verminderen.

Hoe Proof of Stake werkt kan je hier lezen. SpoS moet ervoor zorgen dat de distributie van de Shards eerlijk verloopt. Door SpoS moeten nodes een minimale inzet tonen en een positieve reputatie behouden om überhaupt mee te doen met het valideren van transacties.

Elke ronde wordt er een willekeurige groep nodes geselecteerd op basis van reputatie en inzet. Hierdoor probeert eGLD de veiligheid van de blockchain in stand te houden.

Elrond heeft 24 werknemers die allemaal veel ervaring hebben op het gebied van technologie en business. Samen hebben ze gewerkt aan een veilig netwerk door maanden lang de technieken te testen en te verbeteren. Uiteindelijk hebben ze hun mainnet gelanceerd op 30 juli 2020.

De community rondom een project heeft een grote impact op het succes. Zij kunnen een belangrijke rol spelen in de acceptatie en brand awareness van het bedrijf. eGLD blijft constant in gesprek met hun community via Telegram, Twitter en hun blog.

Een mooi team aan werknemers, een sterke community en ook nog eens mooie partnerships met interessante bedrijven. Elrond heeft ervoor gezorgd dat ze in de Samsung Wallet worden vermeld als een van de Dapps. Ook hebben ze een partnership met Holo. Een mooie coin waar ik in het verleden over heb geschreven.

Weet Elrond erin te slagen de competitie voor te zijn, het schaalbaarheidsprobleem op te lossen en developers en gebruikers naar het platform toe te trekken, dan zal dit goed uitpakken voor de Elrond waarde en resulteert dit in een hoge Elrond crypto verwachting.

Checken we de Elrond verwachting voor 2022 dan is het moeilijk te zeggen wat de Elrond koers zal doen. De prijs op korte termijn is afhankelijk van veel factoren. Influencer die beweren de juiste Elrond prijs te voorspellen moet je niet meteen geloven. De Elrond prijs op korte termijn voorspellen is lastig.

De Elrond verwachting voor 2027 kan er heel anders uitzien. Als we in het achterhoofd houden dan steeds meer bedrijven blockchain adopteren dan kan het veld er compleet anders uit komen te zien. Natuurlijk heeft dit effect op de Elrond prijs voorspelling. Of dit dan positief uitpakt of negatief is aan jou om onderzoek naar te doen.

Niemand kan voorspellen wat de exacte Elrond waarde zal zijn over vijf jaar. De Elrond prijs kan hard stijgen als we de geschiedenis moeten geloven. Begin 2021 steeg de prijs binnen enkele weken met meer dan 475%.

Uiteindelijk telt jouw eigen onderzoek het meest. Influencers op youtube moet je snel vertrouwen. Voor je eigen onderzoek kan historische Elrond koersdata handig zijn.

* Currency in USD
Historical Price for Elrond
DateOpenCloseHighLowVolume

Wat is het nut van de eGLD coin?

De eGLD coin is erg belangrijk op het netwerk. Het is namelijk zo dat alle transacties eGLD nodig hebben. Wanneer jij een transactie maakt zal je de native coin moeten gebruiken. De transactiekosten worden van weer in de vorm van eGLD uitgekeerd aan de validators op het netwerk. Je kan ook in de coin handelen. Dit kan lucratief zijn wanneer je weet wat je doet.

Elrond vindt schaarste erg belangrijk. In het verleden hebben ze gezegd dat ze maximaal 20 miljoen coins beschikbaar willen stellen, maar dit kan groeien naar 31 miljoen. Voor nu is in ieder geval de supply 23,028,349 EGLD en de maximale supply 24,358,349 EGLD.

Door schaarste kan de Elrond prijs groeien. Hoe dit op de lange termijn er precies uit gaat zien is niet te vertellen. Wel kunnen we het prijsverschil in het verleden bekijken. In de afgelopen 24 uur was het prijsverschil -0.03%. In de afgelopen 7 dagen was dit -2.08%.

Huidige supply23,028,349 EGLDMaximale supply24,358,349 EGLD
% verschil 24u-0.03%% verschil 7D-2.08%

Waar Elrond kopen ?

Elrond kopen doe je eenvoudig op Bitvavo als je besloten hebt dat het een goede aanvulling is voor je portfolio. Wallets worden er ook voor je aangemaakt. Heb je nog geen account? Dan kan je dit hieronder gratis aanmaken. Wees een ledenstop voor en zorg dat je in ieder geval een account hebt.

ExchangeOmschrijvingRating
Bitvavo (Onze aanrader!☝️)De beste keuze in NL. De laagste handelskosten & eenvoudig te gebruiken. Ontvang een welkomstbonus bij je inschrijving! 4,2/5Bezoek exchange
eToroGrootste social trading platform ter wereld. Handel zonder moeite mee met experts en profiteer van hun winst!4,2/5Bezoek exchange
BinanceDe grootste exchange ter wereld, groot assortiment en veel extra’s zoals staking & ICO’s2/5Bezoek exchange

Het laatste Elrond nieuws

In dit artikel namen we een kijkje naar de use-case en naar factoren die de Elrond koers kunnen beïnvloeden. De Elrond verwachting, de Erlond crypto en de technieken achter Elrond zijn besproken. Tot slot is het laatste Elrond nieuws een belangrijk punt.

Door het volgen van Elrond nieuws blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Wellicht dat er nieuwe samenwerkingen aankomen wat invloed heeft op de prijs. Het laatste Elrond nieuws kan je eenvoudig volgen door naar hun Twitterpagina te gaan. Dit is vaak een goede bron van informatie.

Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

 • 👉 Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
 • 👉 Crypto parelsEen duidelijk overzicht met cryptocurrency die wellicht wel x 100 kunnen gaan, gevonden door experts met veel ervaring.
 • 👉 eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
 • 👉 Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
 • 👉 Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.
Welkomstbonus & passief inkomen met staking 🚀 Handel de eerste € 1000 helemaal gratis

Nog geen account op Bitvavo? Maak die dan nu gratis aan en mis de boot niet bij de volgende stijging in de markt. Verdien bovendien een passief inkomen door je gekochte crypto automatisch te staken. Wat is er mooier dan een passief inkomen uit je crypto portfolio?