De hype rondom Non Fungible Tokens (NFT’s) lijkt nog niet afgelopen. Marshall Mathers oftewel Eminem verkoopt zijn collectables via Nifty Gateway die hij zelf ontworpen heeft. Hiermee treedt hij in de voetsporen van veel andere artiesten die dit de laatste tijd gedaan hebben.

NFT’s van Slim Shady

Non Fungible Tokens zijn digitale eigendommen zoals kunst waarvan er een maximale hoeveelheid wordt uitgegeven. Je kunt het wel vergelijken met fysieke verzamelkaartjes of iets dergelijks. De kunstwerken worden verkocht op o.a. het Nifty Gateway platform en de kopers hopen dat dit in de toekomst meer waard zal worden. Er wordt er maximale hoeveelheid van uitgegeven en verkocht. 

Als de vraag naar deze kunstwerken stijgt kan de koper hiervan profiteren. De echte fans van Slim Shady (Stans) willen natuurlijk alles van de rapper hebben en hier horen nu deze NFT’s bij. Van sommigen worden er maar 888 uitgegeven dus de waarde zou flink op kunnen lopen op een open veiling.

Eminem is niet de eerste artiest die over gaat op het verkopen van NFT’s. Eerder al verkocht Grimes voor $ 6 miljoen aan digitale kunst. Ook artiest Beeple kwam in het nieuws omdat hij een NFT verkocht ter waarde van $ 69 miljoen.

De toekomst zal moeten uitwijzen welke rol NFT’s zullen krijgen in ons leven. Het is in ieder geval duidelijk dat dit voor artiesten een nieuwe deur opent op de markt. Namaak van online kunst is namelijk een groot probleem. Met de eigenschappen van een NFT kun je in ieder geval altijd je eigendomsbewijs tonen en dit bovendien verhandelen op een open marktplaats.

De reden dat Eminem naar eigen zeggen is overgestapt naar de NFT wereld is het verzamelen van spullen. Eminem is altijd een verzamelaar geweest, van rapmuziek tot speelgoed. Het is voor hem dan ook een logische stap om zijn creativiteit ook in de digitale wereld in te zetten (en te verkopen). Met een aanhang als die van Eminem is de markt hiervoor natuurlijk groot.

Op dit moment wordt de ‘Marshall Masterpiece Card Pack by Eminem’ aangeboden op Nifty Gateway. Er zijn er nog 888 te koop en er staan 1320 mensen ingeschreven voor de verkoop.

Crypto Masterclass & handelen in Futures

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten De Crypto Parels met x 100 potentie vind je in deze portfolio!

.