Blockchain en gaming. Het is een combinatie die je vaak tegenkomt als je bekend bent met de cryptocurrency wereld. Gaming en nieuwe technologie gaan vaak samen (denk bijvoorbeeld aan virtual reality games) en blockchain technologie is daarop geen uitzondering.

In de gaming industrie wordt per jaar voor miljarden aan omzet gedraaid. Cryptocurrency maakt het mogelijk om een digitale waarde te geven aan in-game objecten en is daarom voor gamers en game-ontwikkelaars erg interessant.

De eerste echte game die met blockchain technologie is ontworpen heette Crypto Kitties, en dit spel is veel in het nieuws geweest. Inmiddels zijn er meerdere projecten die werken aan het integreren van distributed ledger technology in online gaming, waaronder Enjin Coin.

In dit artikel wordt besproken hoe het Enjin platform werkt, wat voor mogelijkheden er zijn voor ontwikkelaars en gamers en welke games er momenteel gemaakt worden. We behandelen de Enjin Coin verwachting, de ENJ coin en het laatste nieuws. Aan het einde kun je een link vinden naar een vertrouwde Nederlandse exchange waar je veilig je Enjin Coins kunt kopen mocht je geïnteresseerd zijn.

Wat is Enjin Coin?

Zoals ik net al zei is de Enjin coin een currency voor de gaming-industrie. Het moet dé coin worden die overal gebruikt wordt. Enjin maakt het mogelijk om je eigen spel te ontwikkelen met behulp van blockchain technologie.

Het platform is gratis en iedereen kan er gebruik van maken. Met meer dan 20 miljoen geregistreerde gamers en 250 duizend aangesloten gaming communities is Enjin een serieuse speler. Het team van Enjin weet heel goed waar ze mee bezig zijn.

De kracht van deze coin is dat games met elkaar worden verbonden. Dit betekent niet dat je met Lionel Messi vanuit Fifa opeens door Call of Duty kan rennen met een bal. Wel kan je de waarde van je Lionel Messi kaartje omzetten in tokens om zo te ruilen met in game items van een ander spel.

Als je liever geld wilt hebben voor jouw Fifa kaartje dan kan je de waarde ook omzetten naar de ENJ crypto. Deze coins zijn zoals alle andere coins om te zetten naar euro’s. Een speelse manier om geld te verdienen.

Wanneer je nu een item wilt verkopen voor geld kan het zo zijn dat je wordt gescammed. De persoon betaald niet en laat niks meer van zich horen. Op het Enjin platform is dit onmogelijk. Het is 100% veilig en dat maakt Enjin sterk en uniek.

De gaming industrie is al enorm en groeit nog steeds dagelijks. Wanneer de industrie met Enjin in zee gaat kan dit erg gunstig uitpakken voor de Enjin Coin koers verwachting.

De uitdagingen van de gaming industrie

Enjin bouwt een platform voor het beheren van digitale objecten. In de white paper, oftewel het technisch document, staan een aantal uitdagingen beschreven waar de gaming industrie mee te maken heeft. Dit gaat bijvoorbeeld om fraude met betalingen voor digitale objecten.

Niet alleen zijn de centrale betalingsmethoden gevoelig voor fraude, ze zijn ook onhandig omdat er een derde partij voor nodig is die geïntegreerd moet worden met de online game. Een ander voorbeeld is het probleem van eigendom van digitale items.

Gamers zijn in principe niet eigenaar van de voorwerpen die ze in de game hebben verdiend, dat zijn de game ontwikkelaars. Zij kunnen de zeldzaamheid van items bovendien niet garanderen, er kunnen immers zomaar meer worden gemaakt.

Het meest interessante punt vind ik echter de mogelijkheid om een waarde economie te creëren door middel van blockchain technologie. Als gameontwikkelaars spelers kunnen belonen voor hun inzet en tijd kan dit gaming veel interessanter maken en de industrie enorm laten groeien.

Het waardevoorstel van Enjin

Één van de hoofdontwikkelaars van het project, Pat LaBine, zette tijdens de 2018 Game developers Conference in een presentatie uiteen hoe de game economie van Enjin werkt. Hieronder staan de stappen beschreven die de Enjin Coin doorloopt. De hele presentatie kun je hieronder vinden.

 1. Aanschaffing. Een gameontwikkelaar koopt Enjin Coins om te gebruiken voor zijn/haar game. Dit is de grondstof om voorwerpen in je games een onderliggende waarde te geven en uniek te maken. Het is ook mogelijk om Enjin Coins te krijgen van het platform zelf. Er is een beurs beschikbaar voor getalenteerde ontwikkelaars die mee willen helpen om het ecosysteem te laten groeien.
 2. Smeden. De ontwikkelaar gebruikt de functionaliteiten van de Enjin software om de objecten van zijn/haar game naar de blockchain te schrijven. Hier zijn de Enjin Coins voor nodig. Bijvoorbeeld: Zeldzame voorwerpen krijgen meer waarde dan minder zeldzame items. Alle voorwerpen hebben een minimale waarde, gebaseerd op het aantal Enjin Coins dat nodig was om ze te smeden.
 3. Gaming. Het spel is gelanceerd en de spelers kunnen aan de gang. Vanaf dit punt is het aan de game ontwikkelaar om te beslissen hoe de spelers aan de digitale objecten kunnen komen. Je zou ze een beginners set kunnen geven, of de items te koop aanbieden voor Enjin Coins of andere valuta. Uiteindelijk zullen spelers natuurlijk meer items kunnen vergaren door het spel te spelen.
 4. Handelen. Spelers zijn de baas over hun eigen in-game verdiende items. Deze kunnen ze veilig bewaren in de Enjin Wallet, die je simpelweg kunt downloaden via bijvoorbeeld de Google Playstore op je smartphone. Objecten kunnen verhandeld worden tussen spelers zelf, of via een marktplaats. Als een speler zeldzame items weet te krijgen, kan dit potentieel veel waarde opleveren in Enjin Coin.
 5. Smelten. Als laatst heeft een speler de mogelijkheid om zijn vergaarde online voorwerpen weer terug te veranderen in Enjin Coins. Als voorbeeld: De speler krijgt 50% van de waarde die oorspronkelijk nodig was om het voorwerp te ‘smeden’ terug, de andere 50% gaat naar de ontwikkelaar. Dit kan het kopen van online items erg stimuleren, omdat de spelers er zeker van kan zijn dat hij/zij de (gedeeltelijke) waarde van een item altijd weer terug kan krijgen. De omgesmolten Enjin kan vervolgens gebruikt worden voor andere games, of verkocht worden voor euro’s of dollars.

Enjin games

Er zijn een aantal games in ontwikkeling die gebruik gaan maken van het Enjin platform. Dit zijn bijvoorbeeld Crypto Fights, War of Crypto en Bitcoin Hodler. De laatstgenoemde lijkt een beetje op het bekende spel Flappy Bird, een ontwijkspelletje dat je op je telefoon kan spelen en waarbij je highscores moet halen.

Je kan meer informatie over deze games vinden op de website, al zijn ze meestal  nog in ontwikkeling. Wat al wel live is, is een Minecraft server die draait op blockchain; enjincraft. Deze server integreert Minecraft met de Enjin Wallet waardoor je in-game items veilig in je wallet kunt opslaan en ze verhandelen met andere spelers. Om dit te doen kun je heel eenvoudig je Enjin Wallet linken met de server.

Uiteindelijk is Enjin van plan om een multiverse  te bouwen van meerdere games. Items van de ene game kunnen dan gebruikt worden in een andere game. Zo worden gamers nog meer gestimuleerd om zeldzame items te verzamelen.

Wat doet de Enjin Coin koers?

De Enjin Coin koers komt voort uit een ICO gehouden tussen oktober en november 2017. Gedurende de token sale is er bijna $ 23 miljoen opgehaald. Beleggers konden voor 1 Ethereum 6000 Enjin Coin crypto kopen. Dit komt neer op een gemiddelde prijs van zo’n $ 0,05. De actuele Enjin Coin koers is $ 0.716252.

Wat betreft de verdeling van de opbrengsten heeft Enjin dit duidelijk in kaart gebracht. In totaal wordt 50% van alle middelen aan de ontwikkeling van het project uitgegeven. 30% is voor marketing & groei en verder krijgen beveiliging, hosting, legal en reserve allen 5% van de middelen.

Als we de ENJ koers bekijken op coinmarketcap zien we dat de token voor het eerst op de markt is op 3 november 2017. Beleggers konden de ENJ coin toen kopen voor rond de $ 0,017 per stuk. Relatief lang heeft de koers zijwaarts bewogen met uitzonderingen van enkele pieken omhoog. Pas gedurende de bull markt gestart in 2021 is het écht hard gegaan met de waarde.

De Enjin Coin All Time High staat op een waarde van $ 4.82 (November 25, 2021). Het is in totaal  172 dagen geleden dat deze koers bereikt werd. De totale market cap van het project is $ 670,926,980 en daarmee staat het op plaats 87 van grootste cryptocurrency projecten.

Het is naar mijn idee verstandig om op de hoogte te zijn van dergelijke informatie. Door goed te weten hoe de ENJ verwachting en koers zich beweegt, maar ook hoe de tokens zijn verdeeld kun je een afweging maken van de potentie rondom het project. Hieronder vind je daarom de Enjin Coin koersgrafiek.

 • Zoom
 • Hour
 • Day
 • Week
 • Month
 • Year
 • All Time
 • Type
 • Line Chart
 • Candlestick

Wat is de Enjin Coin verwachting 2022 – 2027

De gaming industrie is enorm. De industrie groeit jaarlijks qua omvang en omvat inmiddels honderden miljarden euro’s per jaar. Over de markt en de potentie hoeven we ons dus geen zorgen te maken. Wanneer we ons een wereld voorstellen waarin iedereen het Enjin netwerk gebruikt, worden er ongelofelijk veel transacties gemaakt.

Enjin zorgt er met Efinity voor dat de transacties die op het netwerk gemaakt worden ontzettend snel gaan. Dit is nodig omdat Enjin op het Ethereum netwerk zit wat voor schaalbaarheidsproblemen kan zorgen. Efinity vergroot de schaalbaarheid waardoor er meer transacties tegelijkertijd uitgevoerd kunnen worden.

De items die jij in-game omzet naar Enjin tokens of coins worden opgeslagen in de Enjin wallet. Dit is de officiële wallet waar alle coins in opgeslagen kunnen worden, maar ook al jouw in-game items. Via deze wallet kan jij ook items ruilen met andere gamers.

Als je een specifiek item wilt hebben maar niet weet wie dat item heeft dan kan je dat opzoeken in de EnjinX. Dit is de blockchain explorer waar je alle gegevens kunt opzoeken.

Naast dat Enjin veel mogelijkheden biedt voor de gamer, biedt het ook mogelijkheden voor de ontwikkelaars van games. Enjin heeft hiervoor Software Development Kits gemaakt. Dit houdt in dat er spellen gemaakt kunnen worden op de blockchain.

Wanneer Enjin de gamers en ontwikkelaars naar het platform trekt kan dit goed uitpakken voor de Enjin Coin koers en leiden tot hoge koers verwachtingen. Als we de Enjin Coin verwachting voor 2022 erbij pakken is dit alleen nog lastig te voorspellen. De algemene crypto markt en het laatste nieuws zijn op deze korte periode doorslaggevend.

Kijken we verder vooruit naar de Enjin Coin verwachting voor 2027 dan is dit anders. De game markt groeit namelijk erg snel en is zelfs in een sneltreinvaart terecht gekomen sinds het coronavirus. Enjin lijkt op dit moment goed mee te groeien met deze markt en weten ze dit vol te houden? Dan lijkt geen voorspelling te gek.

Niets is natuurlijk zeker, maar in het verleden hebben we vaker grote stijgingen gezien bij het project. Zo ging de ENJ coin koers in 2021 met in totaal ongeveer 3342% omhoog. Niet slecht voor een jaartje HODL’en.

* Currency in USD
Historical Price for Enjin Coin
DateOpenCloseHighLowVolume

Wat is het nut van de ENJ coin?

Zoals we in dit artikel al veel besproken hebben is de Enjin Coin coin de drijvende kracht achter het netwerk. Je kunt het zien als een aandeel in het netwerk, maar ook de valuta die gebruikt wordt in de games. In-game items kun je ermee kopen, je kunt het ontvangen als beloning voor je prestaties in games en natuurlijk gebruiken als belegging.

Voor dit laatste punt is het goed om naar o.a. de schaarste te kijken. Dit is te zien door de huidige supply (934,340,660 ENJ) te vergelijken met de maximale supply (1,000,000,000 ENJ). Hoe meer tokens er al zijn uitgegeven van de maximale supply, hoe beter dit vaak is voor de toekomstige waarde. Natuurlijk dient het project zich wel te blijven ontwikkelen, maar dat geldt ook voor ieder ander project.

In de afgelopen 24 uur was het koersverschil -2.90% en in de laatste zeven dagen was dit -25.00%. Door zowel naar de korte- als lange termijn te kijken kun je trends ontdekken in de ENJ waarde en daarop inspelen. De meeste beleggers gaan enkel af op berichten van influencers, maar vaak loop je daarmee achter de feiten aan. Door zelf onderzoek te doen heb je de kans om de beste in- of uitstap momenten te vinden.

Waar Enjin Coin kopen?

Wil je Enjin Coin kopen? Dan kun je dit doen op een van de bekendste exchanges van Nederland. Na het doen van je eigen onderzoek koop je hier gemakkelijk met iDEAL de ENJ coin en stort je gemaakte winsten ook snel weer op je bankrekening. Heb je hier nog geen account? Maak dan een gratis account aan en krijg direct een welkomstbonus cadeau van € 1000 aan handelskosten.

 1. Stort euro’s via Bitvavo
 2. Omzetten naar je gewenste crypto
 3. Gefeliciteerd, je bent klaar en bent bezitter van cryptocurrency

Het laatste Enjin Coin nieuws

We hebben in dit artikel al veel factoren gezien die invloed hebben op de prijs van dit project. De Enjin Coin verwachting is afhankelijk van de coin data, de ontwikkelingen rondom het project en de hoeveelheid gebruikers en ontwikkelaars die het project aan zich weet te binden. De laatste belangrijke factor is het Enjin Coin nieuws van vandaag.

Door dit op de voet te volgen weet je als een van de eersten welke ontwikkelingen er gaande zijn. Vaak zie je dat mensen hun beleggingen baseren op de mening van anderen. Het is goed om je te bedenken dat je hierdoor vaak achter de feiten aan loopt. Een goede bron van informatie voor Enjin Coin nieuws is de twitterpagina van het project. Hier zie je altijd de laatste nieuwtjes waarop jij vervolgens kunt inspelen.

MoneyTalks community & beste exchanges

Alles te weten komen over de werking van crypto en belangrijker nog, het geld verdienen met cryptocurrency? Met deze MoneyTalks community van Madelon Vos heb je het binnen de kortste keren onder de knie. Kom in contact met andere traders, stel al je vragen en krijg dagelijkse technische analyse.

Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

Ben je als ondernemer met Bitcoin en crypto bezig? Dan vind je hier meer informatie over Bitcoin voor bedrijven en de tools die je hiermee kunnen helpen.

Anoniem surfen op het internet? Gebruik een VPN en word nergens meer gevolgd. Pak hier je korting!

.
Welkomstbonus & passief inkomen met staking 🚀 Handel de eerste € 1000 helemaal gratis

Nog geen account op Bitvavo? Maak die dan nu gratis aan en mis de boot niet bij de volgende stijging in de markt. Verdien bovendien een passief inkomen door je gekochte crypto automatisch te staken. Wat is er mooier dan een passief inkomen uit je crypto portfolio?