Afgelopen week verscheen er een bizar artikel op Cointelegraph. Hierin werd een nieuwe theorie over de identiteit van Satoshi Nakamoto beschreven. In dit verhaal gaat het om de familie Escobar bekend van de drugshandel en ene Yasutaka Nakamoto.

Yasutaka Nakamoto

Het verhaal gaat om Yasutaka Nakamoto, een engineer van Pacific West Airlines die werkte voor de Colombiaanse drugsfamilie van Pablo Escobar. Hij zou geholpen hebben met het smokkelen van drugs en van de aardbodem zijn verdwenen in 1992 na een mislukte aanslag op zijn leven. Jaren later zou hij weer opduiken en Bitcoin lanceren. Ook zou hij de broer zijn van Dorian Satoshi Nakamoto, de persoon die in 2014 kort werd geacht Satoshi te zijn.

Het is een bizar verhaal en bewezen is het alles behalve maar interessant is het wel. Yasutaka zou door zijn baan als engineer bij Pacific West Airlines ongestoord zijn werk voor de Escobar familie kunnen doen en door zijn technische achtergrond zou hij de basis gelegd kunnen hebben voor Bitcoin. 

Nadat de familie Escobar de aanslag op zijn leven beraamde verdween hij en pas jaren later werd er weer van hem gehoord. Het verhaal blijkt overigens moeilijk te verifiëren aangezien Yasutaka in de beginjaren 2010 overleden zou zijn. 

Vreemder misschien nog wel is de claim dat het familie zou zijn van uitgerekend Dorian Nakamoto die ontkent Satoshi te zijn. Cointelegraph ontdekte in ieder geval dat er een Yasutaka A. Nakamoto op hetzelfde adres heeft gewoond als Dorian. 

In de afgelopen jaren zijn er behoorlijk wat vreemde theorieën over de identiteit van Satoshi Nakamoto verschenen, de bedenker van Bitcoin. Niets is tot nu toe bewezen en de kans is groot dat we er voorlopig ook niet achter gaan komen. De vraag is ook of we dat moeten willen.

Dit verhaal is de wereld in geholpen door Olof Gustaffson, de CEO van het Escobar familiebedrijf. Hij vertelde dit verhaal aan Cointelegraph in dit artikel. Het zou nu de wereld in gebracht zijn om de claims van Craig Wright tegen te gaan.

Beste exchanges

Bitvavo
BitMEXTrade de eerste € 1000 zonder kostenBinance
Handelen met Leverage (x2 - x100)50+ cryptocurrencyDe grootste exchange ter wereld
8 van de grootste cryptocurrency0,25% transactiekosten150+ cryptocurrency
0,075% transactiekosten0,10% transactiekosten
Bezoek de exchange
Bezoek de exchangeBezoek de exchange