Ethereum bereikte op 19 januari aan het einde van de middag een nieuwe All Time High. Iets meer dan drie jaar hebben de Ethereum investeerders hierop moeten wachten sinds de vorige bull markt.

Vorige All Time High

De vorige All Time High van Ethereum werd bereikt op de piek van de vorige bull markt. Op 10 januari van het jaar 2018 bereikte de koers een waarde van € 1157,86. Net zoals praktisch iedere andere cryptocurrency gingen de prijzen hierna behoorlijk omlaag. 

Het dieptepunt werd bereikt in december 2018 toen de koers uit kwam op zo’n € 74. Opvallend aan de huidige opmars is dat de ETH koers begin dit jaar nog onder de € 100 stond. Dit was na de aankondiging van de maatregelen rondom Corona op 16 maart 2020.

Dat betekent dat de nieuwe All Time High van  € 1176,84 een behoorlijk indrukwekkende stijging is geweest binnen een jaar. In een jaar tijd wist Ethereum (inclusief de dip in maart) te stijgen met 654,58%. Dit is ruim € 979,84. 

Het vorige hoogtepunt werd mede bereikt door de ICO gekte destijds. Ieder project begon een ICO en deze werden allemaal gemaakt op Ethereum. Deze huidige stijging lijkt te maken te hebben met meerdere factoren.

Ten eerste is cryptocurrency in zijn geheel volwassener geworden. Steeds meer mensen en bedrijven zien het als een serieuze investering en gebruiken het om hun geld te stallen. 

Daarnaast is Ethereum in de afgelopen jaren bezig geweest met Ethereum 2.0 en is het nu mogelijk om Ethereum te staken. Hiermee kunnen beleggers in ETH een passief inkomen verdienen door hun coins beschikbaar te stellen. Dit maakt het aantrekkelijker voor de ‘neutrale’ belegger om voor Ethereum te kiezen. 

Hoe lang en of deze koers stijging door zal pakken is niet duidelijk. Wel is het een zeer indrukwekkende stijging geweest die niet alleen maar met hype te maken heeft. Ethereum heeft niet stilgezeten en dat hebben we gemerkt in de koers. 

  1. Inloggen op Bitvavo
  2. Geld storten met iDeal
  3. Omzetten naar je gewenste crypto
  4. Gefeliciteerd, je bent klaar en bent bezitter van cryptocurrency

Crypto Masterclass & handelen in Futures

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten De Crypto Parels met x 100 potentie vind je in deze portfolio!

.
About Kaj

Ik ben in 2017 currentcrypto.nl begonnen en ik schrijf sindsdien bijna dagelijks over Bitcoin en altcoins. Inmiddels heb ik honderden uren onderzoek gedaan naar alle ins en outs van de cryptocurrency wereld. Ook heb ik talloze boeken gelezen, interviews bekeken en cursussen gedaan. Al deze kennis deel ik met je op currentcrypto.nl en dat doe ik nog steeds met veel plezier. Heb je een vraag voor Kaj of wil je het gewoon even over cryptocurrency hebben? Neem dan vooral contact op via deze pagina.