Ethereum Classic is een interessant project op zichzelf. Het is namelijk voortgekomen uit Ethereum (ETH), of andersom afhankelijk aan wie je het vraagt. In 2016 werd er op de Ethereum blockchain een kwetsbaarheid gevonden in een smart contract.

Hierdoor kon een hacker ongestoord Ether wegsluizen. Op het moment dat dit ontdekt werd is er gestemd in de Ethereum gemeenschap om een hard fork uit te voeren. Dit was de enige manier om de gestolen middelen aan iedereen terug te geven. 

Sindsdien bestaan er dus twee splitsingen van de originele Ethereum, namelijk Ethereum (ETH) en Ethereum Classic (ETC). In dit artikel gaan we kijken naar de Ethereum Classic koers en de koers voorspelling voor de toekomst.

Ethereum classic koers verwachting

De meningen verschillen sterk over de toekomst van de Ethereum Classic koers. Dit heeft voor een groot gedeelte te maken met de splitsing. Toen de originele Ethereum voor een keuze stond om het project op te splitsen om tegoeden te ‘redden’ was dit ook een ideologische afweging.

De mensen die verder gingen onder Ethereum Classic vonden namelijk dat het niet ethisch was om zomaar een blockchain te splitsen. Dit zou volgens hen de ‘onveranderbaarheid’ en daarmee de geloofwaardigheid niet ten goede komen. Veel ontwikkelaars van ETC zijn dan ook niet doorgegaan naar ETH maar juist bij Ethereum Classic gebleven.

Dit maakt dat Ethereum Classic verschillende teams van goede programmeurs heeft en daarom vele nieuwe veranderingen kan doorvoeren. Dit is op de lange termijn goed voor de ETC koers en de Ethereum Classic koers verwachting is dan ook positief.

Historisch Ethereum Classic koers

De Ethereum Classic koers is eigenlijk helemaal door te trekken naar het begin van Ethereum (ETH). Echter gebruiken we voor het gemak en het onderscheid tussen de koers hier de Ethereum Classic koers. De actuele Ethereum Classic koers vind je hieronder live volgen:

Ethereum Classic prijs voorspelling 2020 – 2028

Ethereum Classic heeft een duidelijke roadmap uitgeschreven waarop voor 2020 een aantal interessante projecten staan. Naast de ontwikkelingen zelf geeft dit aan hoe serieus het project bezig is met de ontwikkeling en dat is op zichzelf al een positief teken. In 2020 gaat er bijvoorbeeld gewerkt worden aan sidechains, waardoor de ETC coin nog schaalbaarder wordt.

De Ethereum Classic prijsvoorspelling voor 2020 is dan ook positief vergelijken met de huidige prijs. In het beste geval voorspelt Captainaltcoin.com een ETC waarde van $16,78 dit jaar ($ 12,57).

Afhankelijk van de nieuwe samenwerkingen die aangegaan worden en de mate van adoptie kan dit in de jaren 2021, 2023 en 2025 nog veel sterker toenemen. Er wordt zelfs gesproken over x 10 of x 100. Enkele andere Ethereum Classic voorspellingen die we gevonden hebben zijn:

2021: $ 11,84
2022: $ 13,39
2023: $ 15,77
2024: $ 19,36
2025: $ 23,02
2026: $ 26,77
2027: $ 27,37
2028: $ 34,31

Ethereum Classic kopen

Uiteraard moet je alle bovenstaande voorspellingen of welke voorspelling dan ook met een korrel zout nemen. Niemand weet 100% zeker wat er gaat gebeuren in de toekomst. Maar dit betekent natuurlijk niet dat het geen waarheid kan worden.

Heb je daarom besloten dat Ethereum Classic een goede aanvulling is op je portfolio? Dan kun je Ethereum Classic kopen via verschillende exchanges.

ETC zit bij Bitvavo in het assortiment en je kunt er gemakkelijk euro’s op storten met behulp van iDeal. Schrijf je in bij de exchange via onderstaande link en betaal de eerste week ook nog eens geen fee over de eerste €1000.

  1. Geld storten met iDeal
  2. Omzetten naar je gewenste crypto
  3. Gefeliciteerd, je bent klaar en bent bezitter van cryptocurrency

Crypto Masterclass & beste exchanges

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. << Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten.

Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

.