Het is duidelijk dat Ethereum het dit jaar erg goed doet. Het laat wat de groei betreft Bitcoin dan ook ver achter zich. Waar de Ethereum koers op 1 januari rond de €117 schommelde staat het inmiddels op ruim €276. In de eerste maanden van het jaar groeide Ethereum met ruim 140% in waarde! Als we dit vergelijken met de groei van Bitcoin van ruim 35% (ook goed!) is dit een groot verschil.

Redenen voor de groei

Een belangrijke factor voor de sterke groei van Ethereum is in ieder geval Ethereum 2.0. De nieuwe ontwikkelingen die er gaande zijn bij het project zorgen ervoor dat mensen in willen stappen. De nieuwe ontwikkelingen zoals de overgang naar Proof of Stake en de verhoogde snelheid zijn aantrekkelijk.

Daarnaast blijkt ook de opkomst van DeFi tokens een belangrijke reden te zijn voor de groei van Ethereum. Veel van deze projecten in de Decentralized Finance markt zijn ontwikkeld op Ethereum en groeien die projecten dan merkt Ether dit ook.

Recent nog behaalde Chainlink bijvoorbeeld een All Time High en namen ook andere projecten de sneltrein omhoog. Zo is Bancor dit jaar hard gestegen, maar doen ook 0x en Maker het goed. 

Chainlink steeg dit jaar op het moment van schrijven van ongeveer $1,8 naar $7,20. Bancor steeg van $0,24 naar $1,45 en Maker zag een groei van $423 naar $516. Hoe meer van dit soort succesvolle projecten Ethereum op het netwerk krijgt, hoe harder de Ether koers zal toenemen. Helemaal met Ethereum 2.0 in het achterhoofd.

Wat is Defi?

DeFi of Decentralized Finance is een ecosysteem van applicaties gebouwd op de blockchain. Het financiële systeem zoals we dat nu kennen is centraal geregeld. We zijn afhankelijk van banken om ons van geld te voorzien, verzekeringen af te sluiten of een hypotheek te nemen.

De verandering bij DeFi is dat dit soort zaken volledig decentraal geregeld zullen worden. Je hoeft bijvoorbeeld geen lening meer af te sluiten bij de bank, maar kunt direct geld lenen van iemand anders uit het ecosysteem.

Dit scheelt je een hoop geld en als jij wat geld over hebt, kun je dit op je beurt ook weer beschikbaar stellen en hier rente over innen. Het idee achter de DeFi bedrijven is dat de tussenpersonen er tussenuit gehaald worden en dit idee groeit hard aan populariteit.

Beste exchanges:

BitvavoTrade de eerste € 1000 zonder kostenBekijk de exchange
50+ cryptocurrency
De laagste fee
BitMEXHandelen met Leverage (x2 - x100)Bekijk de exchange
0,075% transactiekosten
BinanceDe grootste exchange ter wereldBekijk de exchange
150+ cryptocurrency