Het is duidelijk dat Ethereum het dit jaar erg goed doet. Het laat wat de groei betreft Bitcoin dan ook ver achter zich. Waar de Ethereum koers op 1 januari rond de €117 schommelde staat het inmiddels op ruim €276. In de eerste maanden van het jaar groeide Ethereum met ruim 140% in waarde! Als we dit vergelijken met de groei van Bitcoin van ruim 35% (ook goed!) is dit een groot verschil.

Redenen voor de groei

Een belangrijke factor voor de sterke groei van Ethereum is in ieder geval Ethereum 2.0. De nieuwe ontwikkelingen die er gaande zijn bij het project zorgen ervoor dat mensen in willen stappen. De nieuwe ontwikkelingen zoals de overgang naar Proof of Stake en de verhoogde snelheid zijn aantrekkelijk.

Daarnaast blijkt ook de opkomst van DeFi tokens een belangrijke reden te zijn voor de groei van Ethereum. Veel van deze projecten in de Decentralized Finance markt zijn ontwikkeld op Ethereum en groeien die projecten dan merkt Ether dit ook.

Recent nog behaalde Chainlink bijvoorbeeld een All Time High en namen ook andere projecten de sneltrein omhoog. Zo is Bancor dit jaar hard gestegen, maar doen ook 0x en Maker het goed. 

Chainlink steeg dit jaar op het moment van schrijven van ongeveer $1,8 naar $7,20. Bancor steeg van $0,24 naar $1,45 en Maker zag een groei van $423 naar $516. Hoe meer van dit soort succesvolle projecten Ethereum op het netwerk krijgt, hoe harder de Ether koers zal toenemen. Helemaal met Ethereum 2.0 in het achterhoofd.

Wat is Defi?

DeFi of Decentralized Finance is een ecosysteem van applicaties gebouwd op de blockchain. Het financiële systeem zoals we dat nu kennen is centraal geregeld. We zijn afhankelijk van banken om ons van geld te voorzien, verzekeringen af te sluiten of een hypotheek te nemen.

De verandering bij DeFi is dat dit soort zaken volledig decentraal geregeld zullen worden. Je hoeft bijvoorbeeld geen lening meer af te sluiten bij de bank, maar kunt direct geld lenen van iemand anders uit het ecosysteem.

Dit scheelt je een hoop geld en als jij wat geld over hebt, kun je dit op je beurt ook weer beschikbaar stellen en hier rente over innen. Het idee achter de DeFi bedrijven is dat de tussenpersonen er tussenuit gehaald worden en dit idee groeit hard aan populariteit.

Crypto Masterclass & trading signalen van experts

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. << Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten. Wil je altijd de laatste trading signalen ontvangen van experts? Dat kan met deze Crypto Signals. Handel mee met experts en mis nooit meer een koop- of verkoopsignaal.

Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

.