Ethereum heeft het in het jaar 2020 enorm goed gedaan en deze lijn wordt doorgezet in het nieuwe jaar 2021. In de nacht van 4 januari schoot de ETH koers zelfs ruim voorbij de magische grens van $1000.

Het jaar 2020 is achteraf een van de beste jaren voor cryptocurrency gebleken. In het begin ondervonden we nog problemen door de aankondiging van de maatregelen rondom Corona, maar vanaf april was het eigenlijk alleen nog maar omhoog.

Ethereum behaalde in het jaar 2020 maar liefst een winst van 423,21%. De koers steeg met € 485,84 per Ethereum. Hiermee wist het nog net niet de $1000 te doorbreken maar in de nacht van 4 januari was het zover. 

Waar de koers op zondag ochtend rond de $799,80 stond staat dit een dag later op maandag ochtend meer dan $300 hoger. Hiermee schoot de Ethereum koers niet alleen door de $1000, maar ook door de grens van $1100.

Het is duidelijk dat het goed gaat met Ethereum, maar dit soort stijgingen blijven toch uniek. Concreet betekent dit dat ETH in de afgelopen 24 uur met 38,9% is gestegen. Een stijging van $310,10 dollar.

De laatste keer dat Ethereum deze hoogte bereikte was eind januari 2018. Destijds was de koers op de terugweg van de All Time High van $ 1249,66. Zover is het nu nog niet, maar het tempo zit er goed in. 

Hoe het verdere koersverloop van Ethereum zal zijn kan helaas niemand met zekerheid zeggen. Wees er altijd alert op dat koersen die hard omhoog gaan ook weer omlaag kunnen komen. Dat gezegd hebbende is het sentiment op de markt op dit moment nog zeer positief en lijkt het einde nog niet in zicht.

Crypto Masterclass & handelen met leverage

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via deze exchange kun je direct handelen met leverage en profiteren van bonus tegoeden.

.

De actuele bitcoin koers:

About Kaj

Ik ben in 2017 currentcrypto.nl begonnen en ik schrijf sindsdien bijna dagelijks over Bitcoin en altcoins. Inmiddels heb ik honderden uren onderzoek gedaan naar alle ins en outs van de cryptocurrency wereld. Ook heb ik talloze boeken gelezen, interviews bekeken en cursussen gedaan. Al deze kennis deel ik met je op currentcrypto.nl en dat doe ik nog steeds met veel plezier. Heb je een vraag voor Kaj of wil je het gewoon even over cryptocurrency hebben? Neem dan vooral contact op via deze pagina.