Ethereum kopen? Lees hier alles over Ethereum kopen met iDeal en meer

Enige tijd geleden heb ik al een artikel geschreven over Ethereum waarin uitgelegd wordt wat het precies is en wat je ermee kan. In dit artikel zal verder ingegaan worden op hoe je Ethereum kopen kunt en waar je dat het beste kunt doen. Na dit artikel kun je Ethereum kopen met iDeal en beginnen met handelen.

Wat is Ethereum?

Ethereum is een platform waarop ontwikkelaars decentrale applicaties kunnen bouwen (DAPPs). Door middel van Smart Contracts en deze DAPPs kunnen ondernemingen eenvoudig de koppeling maken tussen hun werkzaamheden en de blockchain technologie. Het Ethereum platform biedt hier alle mogelijkheden voor. De munt die op het Ethereum netwerk gebruikt wordt voor transacties is de Ether (ETH). Maar hoe kun je nou Ethereum kopen met iDeal?

 

Hoe Ethereum kopen

Je kunt op veel verschillende exchanges Ethereum kopen. Het is een van de grootste projecten in de Crypto wereld en zit daarom bij veel exchanges ‘in het assortiment’. Maar toch verschilt het per exchange hoe eenvoudig het is om Ethereum te kopen. Ik zal in dit artikel twee methodes bij langs gaan waarmee je Ethereum kopen kunt. Namelijk: Ethereum kopen met iDeal en het storten van BTC op een exchange om hier vervolgens ETH van te kopen. Je kunt hier alles vinden over de Ethereum koers verwachting.

Ethereum kopen iDeal

Een van de makkelijkste methodes om Ethereum te kopen is door middel van een exchange waar je direct met euro’s kunt handelen. Mijn persoonlijke favoriet is Bitvavo en deze exchange zal ik dan ook gebruiken in dit voorbeeld. Op Bitvavo kun je gemakkelijk je bankrekening koppelen en direct euro’s storten op de exchange. Deze euro’s ruil je door de gemakkelijke interface eenvoudig om voor ETH en wanneer je winst gemaakt hebt met een trade kun je direct je euro’s weer uit laten betalen op je bankrekening. Deze euro transacties zijn zelfs helemaal kosteloos, waardoor je gratis je euro’s op je bankrekening ontvangt. Volg de onderstaande stappen om direct Ethereum te kopen met iDeal.

Bitvavo aanmelden
 • Koppel je bankrekening. Dit kun je doen bij ‘My Account’ onder ‘Verification’. Klik op ‘Add a bank account’. Nu moet je minimaal €1 storten vanaf het gewenste bankrekening nummer naar je Bitvavo account. Dit kan eenvoudig met iDeal. Zodra je bankrekening gecontroleerd is ontvang je zowel de €1 als de koppeling tussen Bitvavo en je bankrekening. Vanaf nu kun je eenvoudig transacties doen tussen deze twee rekeningen.
Bitvavo bank account
 • Nu kun je beginnen met handelen. Kies Ethereum uit de lijst met alle Cryptocurrencies en klik onder ‘Action’ op ‘Buy’. Vervolgens kun je aangeven hoeveel Ethereum je wilt kopen en waarmee je het wilt betalen. Je hoeft je niet druk te maken op wallets of iets dergelijks, dit regelt Bitvavo allemaal automatisch.
Ethereum kopen iDeal Bitvavo
 • Gefeliciteerd, je hebt nu Ethereum gekocht!
 • Wil je je euro’s weer laten storten op je bankrekening? Verkoop dan je Ethereum op dezelfde manier voor euro’s. Klik bij je portfolio op ‘Withdraw euro’ en kies een van de bankrekening nummers die je gekoppeld hebt met Bitvavo. Klik op ‘Check’ en je zult je euro’s terugzien op je eigen bankrekening. Heel gemakkelijk!
Ethereum verkopen Bitvavo

Bitcoin kopen met iDeal, storten op exchanges

Bovenstaande methode over Ethereum kopen werkt naar mijn idee het beste. Je kunt eenvoudig je bankrekening koppelen en euro’s storten of opnemen. Maar niet iedere exchange biedt deze mogelijkheden. Wil je om welke reden dan ook geen account aanmaken op Bitvavo en handel je liever op een andere exchange? Dan is de kans aanwezig dat je geen Ethereum kunt kopen met iDeal. Je dient dan bijvoorbeeld Bitcoin te storten op de betreffende exchange en dit om te wisselen voor ETH. In dit voorbeeld zal gebruik gemaakt worden van de Binance exchange.

Binance aanmelden
 • Zodra je op je account kunt, zoek je onder ‘Funds’ naar BTC en klikt achter Bitcoin op ‘Deposit’. Hier vind je je Bitcoin adres en dit kun je bijvoorbeeld bij Bitonic gebruiken om er Bitcoin op te laten storten. Hier kun je later Ethereum mee kopen.
Binance deposit
Bitonic kopen
 • Voer vervolgens het BTC adres in waarop je je Bitcoin gestort wilt hebben. Controleer altijd de eerste 3 en laatste 3 cijfers van je BTC adres, zodat je zeker weet dat je het goede adres hebt ingevoerd. Is dit het geval? Klik dan op ‘Afrekenen’. Je kunt nu eenvoudig betalen met iDeal en ontvangt je Bitcoin op het wallet adres dat je hebt aangegeven.
Bitonic Bitcoin kopen
 • Koop je voor het eerst Bitcoin bij Bitonic? Dan is er een verificatie noodzakelijk voor je bankrekening, maar ook dit is zo geregeld. Het is eenmalig, dus na de eerste verificatie kun je onbeperkt Bitcoin kopen.
 • Nu je de BTC op je Binance account hebt staan, is het tijd om hier Ethereum van te kopen. Klik links boven op het Binance logo, zoek naar Ethereum in de lijst met alle Cryptocurrencies en ga door naar de Ethereum pagina. Je kunt nu onder ‘Buy ETH’ aangeven hoeveel je precies wilt kopen. Het bedrag zal van je BTC wallet afgehaald worden en worden omgewisseld voor Ethereum.
 • Gefeliciteerd, je hebt nu Ethereum gekocht!
 • Wil je je Ethereum weer verkopen? Wissel ze dan weer om voor Bitcoin op de Ethereum pagina onder ‘Sell ETH’. Deze BTC kun je vervolgens weer verkopen aan Bitonic en de opbrengst zullen ze storten op je bankrekening. Je Bitcoin verkopen kan heel eenvoudig via Bitonic. Je klikt simpel weg op ‘Verkopen’ en volgt de aangegeven stappen.
 • Bitcoins verkopen iDeal

Conclusie

Ethereum kopen met iDeal is zoals je hebt kunnen lezen heel eenvoudig. Wil je direct handelen met iDeal? Dan is Bitvavo uitermate geschikt. Je hebt binnen no-time Ethereum gekocht!

MoneyTalks community & beste exchanges

Alles te weten komen over de werking van crypto en belangrijker nog, het geld verdienen met cryptocurrency? Met deze MoneyTalks community van Madelon Vos heb je het binnen de kortste keren onder de knie. Kom in contact met andere traders, stel al je vragen en krijg dagelijkse technische analyse.

Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

Ben je als ondernemer met Bitcoin en crypto bezig? Dan vind je hier meer informatie over Bitcoin voor bedrijven en de tools die je hiermee kunnen helpen.

Anoniem surfen op het internet? Gebruik een VPN en word nergens meer gevolgd. Pak hier je korting!

.
Welkomstbonus & passief inkomen met staking 🚀 Handel de eerste € 1000 helemaal gratis

Nog geen account op Bitvavo? Maak die dan nu gratis aan en mis de boot niet bij de volgende stijging in de markt. Verdien bovendien een passief inkomen door je gekochte crypto automatisch te staken. Wat is er mooier dan een passief inkomen uit je crypto portfolio?