Ethereum werkt al tijden aan het nieuwe Ethereum 2.0. De transactiesnelheid wordt met deze toekomstige upgrade flink omhoog gegooid en het consensus mechanisme zal veranderen van Proof of Work naar Proof of Stake. Iedereen kan dan zijn Ethereum (vanaf 32 stuks) gebruiken om nieuwe Ethereum te maken.

Om Ethereum 2.0 goed te testen heeft de Ethereum foundation twee test omgevingen gemaakt die het nieuwe platform moeten nabootsen. Volgens de berichten van Ethereum zijn het echte netwerken met de Ethereum 2.0 features. Het enige verschil is dat er nog weinig nodes actief op zijn.

Deze nieuwe netwerken geven hackers een speelveld waarin ze zich volledig uit kunnen leven om fouten te ontdekken. De hackers hebben een carte blanche om te zorgen dat het Ethereum 2.0 netwerk onbruikbaar wordt voor minstens 102 minuten. Pas dan kan er echt kwaad gedaan worden op het netwerk.

Iedere hacker maakt kans op een beloning van $5000 voor het succesvol hacken van het netwerk. Dit alles om er zeker van te zijn dat alle kinderziektes uit het netwerk gehaald wordt voordat het live gaat in de toekomst.

Voortgang Ethereum 2.0

Het nieuwe Ethereum netwerk is een lang verwachte update en er wordt veel gespeculeerd over de toekomst van het netwerk. Wat het interessant maakt voor investeerders is de mogelijkheid om 32 Ethereum te staken om zo aanspraak te maken op een gedeelte van de block reward. 

Hierdoor is het niet meer nodig om mining apparatuur in te stellen maar kun je gewoon met je eigen wallet staken. Wat betreft het energieverbruik is dit waarschijnlijk ook een stuk zuiniger. 

Wel worden er soms kanttekeningen geplaatst bij dit nieuwe consensus mechanisme, het Proof of Work wordt toch vaak gezien als een van de veiligste methodes voor consensus en hier stapt Ethereum dus vanaf.

Crypto Masterclass & trading signalen van experts

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. << Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten. Wil je altijd de laatste trading signalen ontvangen van experts? Dat kan met deze Crypto Signals. Handel mee met experts en mis nooit meer een koop- of verkoopsignaal.

Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

.