Ethereum werkt al tijden aan het nieuwe Ethereum 2.0. De transactiesnelheid wordt met deze toekomstige upgrade flink omhoog gegooid en het consensus mechanisme zal veranderen van Proof of Work naar Proof of Stake. Iedereen kan dan zijn Ethereum (vanaf 32 stuks) gebruiken om nieuwe Ethereum te maken.

Om Ethereum 2.0 goed te testen heeft de Ethereum foundation twee test omgevingen gemaakt die het nieuwe platform moeten nabootsen. Volgens de berichten van Ethereum zijn het echte netwerken met de Ethereum 2.0 features. Het enige verschil is dat er nog weinig nodes actief op zijn.

Deze nieuwe netwerken geven hackers een speelveld waarin ze zich volledig uit kunnen leven om fouten te ontdekken. De hackers hebben een carte blanche om te zorgen dat het Ethereum 2.0 netwerk onbruikbaar wordt voor minstens 102 minuten. Pas dan kan er echt kwaad gedaan worden op het netwerk.

Iedere hacker maakt kans op een beloning van $5000 voor het succesvol hacken van het netwerk. Dit alles om er zeker van te zijn dat alle kinderziektes uit het netwerk gehaald wordt voordat het live gaat in de toekomst.

Voortgang Ethereum 2.0

Het nieuwe Ethereum netwerk is een lang verwachte update en er wordt veel gespeculeerd over de toekomst van het netwerk. Wat het interessant maakt voor investeerders is de mogelijkheid om 32 Ethereum te staken om zo aanspraak te maken op een gedeelte van de block reward. 

Hierdoor is het niet meer nodig om mining apparatuur in te stellen maar kun je gewoon met je eigen wallet staken. Wat betreft het energieverbruik is dit waarschijnlijk ook een stuk zuiniger. 

Wel worden er soms kanttekeningen geplaatst bij dit nieuwe consensus mechanisme, het Proof of Work wordt toch vaak gezien als een van de veiligste methodes voor consensus en hier stapt Ethereum dus vanaf.

Beste exchanges

Bitvavo
BitMEXTrade de eerste € 1000 zonder kostenBinance
Handelen met Leverage (x2 - x100)50+ cryptocurrencyDe grootste exchange ter wereld
8 van de grootste cryptocurrency0,25% transactiekosten150+ cryptocurrency
0,075% transactiekosten0,10% transactiekosten
Bezoek de exchange
Bezoek de exchangeBezoek de exchange

Crypto masterclass

crypto masterclass