Leestijd: 2 minuten

Populaire crypto influencer Lark Davis heeft een aantal redenen belicht waarom Ethereum op weg zou kunnen zijn naar $20.000. Daaronder zijn massale ontwikkelingen rond DeFi en NFT’s, het aanstaande ETH 2.0, en institutionele belangstelling voor ETH.

Redenen waarom Ethereum op weg is naar $20.000

Onlangs Davis belichtte enkele redenen waarom Ethereum op weg zou kunnen zijn naar $20.000. Ten eerste hebben de Ethereum reserves op centrale beurzen een driejarig dieptepunt bereikt van 14 miljoen ETH, volgens blockchain analyse platform Glassnode.

De neerwaartse trend begon in januari van dit jaar en viel samen met de stijging van ETH tot boven $4.000. Dit suggereert een omgekeerd evenredig verband tussen de prijs van Ethereum en het tegoed dat op centrale beurzen wordt opgeslagen.

Bovendien suggereert de trend dat Ethereum gebruikers hun tegoeden liever in crypto-wallets bewaren dan op beurzen. Dit komt vooral omdat veel beurzen het slachtoffer zijn geworden van cyberaanvallen. Bitmart verloor vorige week bijna $200 miljoen door een hack.

Een andere factor die bijdraagt tot de neerwaartse trend is de opkomst dit jaar van gedecentraliseerde financiën (DeFi) en niet-fungibele tokens (NFTs). Gebruikers gebruiken hun Ethereum tokens om staking en yield farming op DeFi protocollen te vergemakkelijken voor passieve inkomsten.

Davis merkte op dat Ethereum ongeveer 9,7 miljoen ETH, ongeveer 9 procent van de totale ETH voorraad, heeft opgesloten in DeFi. Bovendien is ongeveer 8,5 miljoen ETH opgeslagen in ETH2.0. Ook passeerde Ethereum onlangs de verbrandingsdrempel van 1 miljoen ETH-tokens. 

Nog een reden waarom Davis denkt dat Ethereum op weg is naar $20.000, is omdat de verwerkingscapaciteit van het netwerk naar verwachting met “een paar honderd procent” zal toenemen door ETH 2.0.

Een andere cruciale ontwikkeling is de toegenomen belangstelling van institutionele investeerders. Zo heeft het door Cathy Wood geleide Arc Invest 40 procent van zijn portefeuille in Ethereum. Er is ook een Ethereum futures ETF ingediend, en het handelsvolume van Coinbase laat zien dat ETH de voorkeur is geworden van grote spelers met veel geld.


Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

  • 👉 Investeren in goud. Door te investeren in edelmetaal zoals goud kun je nog meer spreiding aanbrengen in je portfolio naast cryptocurrency.
  • 👉 Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
  • 👉 eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
  • 👉 Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
  • 👉 Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.

Belangrijk!

Investeren is altijd op eigen risico en biedt geen garanties. Je kunt je inleg (gedeeltelijk) verliezen. We stellen de informatie op de website met veel plezier en nauwkeurigheid voor je samen, maar geven geen advies. Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt.