De meeste aandacht in de wereld van de crypto ligt zoals altijd bij Bitcoin, maar ook Ethereum zag in het jaar 2020 een behoorlijke stijging in de koers ondanks de coronacrisis. Het verbrak zelfs de $700 voor het eerst sinds mei 2018 weer.

Op 1 januari 2020 stond de ETH koers rond een waarde van €115. Net zoals de meeste andere projecten zag het in maart een daling toen duidelijk werd hoe serieus het coronavirus was. De koers daalde toen tussen 7 en 16 maart van € 112 tot € 95.

Sinds dat punt is de Ethereum koers echter mooi geleidelijk omhoog gegaan. Zoveel zelfs dat het een van de beste jaren van Ethereum gebleken is ondanks de ‘valse start’ tot maart.

In totaal steeg de Ethereum koers tot het moment van schrijven met zo’n € 466,41 dit jaar. Een stijging van 406,28%. Dit is procentueel gezien zelfs aanzienlijk meer dan bitcoin dat ‘slechts’ 241,08% wist bij te schrijven (ongeveer € 15.455,54).

Vandaag op 28 december verbrak Ethereum een ‘oud’ record uit mei 2018. Het verbrak namelijk de $700 dollar en dit zonder al te veel moeite zoals het lijkt. Een van de redenen voor deze groei is mogelijk de overgang naar Ethereum 2.0.

Een van de belangrijkste eigenschappen hiervan en een grote verandering is de overgang naar Proof of Stake. Dit betekent dat investeerders met minimaal 32 ETH dit kunnen inzetten om een passief inkomen te verdienen. De schattingen lopen uiteen, maar de verwachting is dat dit zo’n 3,3 Ethereum per jaar oplevert. Een rendement van ongeveer 10,36% per jaar.

Hierdoor wordt het aantrekkelijker voor de investeerders om Ethereum te kopen maar wordt het bovendien ‘vastgezet’ op het netwerk om de beloning te kunnen ontvangen. Het is daarom aannemelijk dat het aanbod op de markt omlaag gaat. 

Crypto Masterclass & handelen met leverage

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via deze exchange kun je direct handelen met leverage en profiteren van bonus tegoeden.

.

De actuele bitcoin koers:

About Kaj

Ik ben in 2017 currentcrypto.nl begonnen en ik schrijf sindsdien bijna dagelijks over Bitcoin en altcoins. Inmiddels heb ik honderden uren onderzoek gedaan naar alle ins en outs van de cryptocurrency wereld. Ook heb ik talloze boeken gelezen, interviews bekeken en cursussen gedaan. Al deze kennis deel ik met je op currentcrypto.nl en dat doe ik nog steeds met veel plezier. Heb je een vraag voor Kaj of wil je het gewoon even over cryptocurrency hebben? Neem dan vooral contact op via deze pagina.