Steeds meer mensen overwegen om te investeren in cryptocurrency of ‘normale’ aandelen. Maar het is lastig om te bepalen waarin je nou precies je geld moet stoppen. Als je begint met handelen zonder ervaring kun je natuurlijk geluk hebben, maar over het algemeen loop je een hoog risico. In dit artikel gaan we in op eToro, een sociaal handelsplatform waar je onder andere de strategie van experts kunt kopiëren. 

Wat is eToro?

eToro is een sociaal handelsplatform opgericht in Tel Aviv Israël. Het is een broker en handelsplatform waar je in verschillende assets kunt traden, zoals ‘normale’ aandelen, aandelenpakketten en cryptocurrency. eToro is vooral bekend van de mogelijkheid om sociaal te traden. Dit houdt in dat je experts kunt kopiëren en dus met ze mee kunt traden. Zo hoef je zelf geen onderzoek te doen naar welk aandeel/crypto gaat stijgen of dalen, maar zoek je gewoon iemand uit die een goed rendement behaalt heeft in het verleden en waarin je vertrouwen hebt. 

Ook is het handelsplatform actief bezig met de marketing en kun je ze kennen van sponsoring van bijvoorbeeld Tottenham Hotspur, Leicester City, Newcastle United en Southampton. Het bedrijf heeft inmiddels kantoren op Cyprus, Israël en het Verenigd Koninkrijk. Met ongeveer 1267 werknemers zijn ze zeker geen kleine partij en verzorgen ze de handel in assets voor over de hele wereld. Eind 2017 had het platform al meer dan 8 miljoen geopende accounts en hierdoor een gigantische user-base. Dit zorgt dan ook voor een omzet van op dit moment ruim 222,9 miljoen dollar. 

Wat is leverage trading?

Het grote verschil tussen eToro en andere exchanges zoals Bitvavo is dat je op eToro met leverage kunt traden. Dit betekent dat je door middel van een hefboom kunt handelen met meer dan je eigen inleg. In het kort een uitleg over leverage:

Normaal gesproken kun je voor €1000 100 aandelen kopen wanneer ze €10 waard zijn. Stijgen de aandelen met 10%? Dan heb je dus €100 verdient. Met leverage kun je als het ware geld lenen van de broker via wie je de handel doet. Een leverage van 10 betekent dat je dus 10x je inleg kunt investeren. Je kunt nu dus voor €10.000 1000 aandelen kopen met dezelfde €1000. Heb je weer 10% winst? Dan is je winst dus €1000, 10x zoveel als normaal.

Het risico van leverage is echter dat je broker zijn geld niet wil verliezen. Heb je een leverage van 10 en dalen je aandelen dus 10%? Dan is het totale aandelenpakket dat je zojuist gekocht hebt nog maar €9000 waard. Op dat moment verkoopt de broker het aandelenpakket om het geleende geld terug te krijgen en is jouw investering weg. Dit wordt een margin call genoemd.

Hoe hoger de leverage, hoe hoger het risico maar ook de winstpotentie. Wees dus voorzichtig als je gebruik gaat maken van leverage trading, want je kunt hierdoor je geld snel verliezen. Het omgekeerde is ook waar. Er zijn dus ook veel mensen rijk geworden door met leverage te traden en dus te handelen met meer geld dan dat ze daadwerkelijk hebben.

Bij eToro kun je dus met leverage traden in cryptocurrencies. Dit is naar mijn idee extra riskant, want de cryptos zijn over het algemeen erg volatiel. Maar dat betekent ook dat de winstpotentie hoger is. In reguliere aandelen schommelen prijzen nooit echt met soms wel tientallen procenten, in crypto wel zoals we weten en dit maakt het voor ervaren handelaren erg interessant. 

Op alle producten van eToro die hierna volgen kan met leverage gehandeld worden. Grotere winstpotentie, maar ook een groter risico. Wees dus voorzichtig mocht je besluiten te handelen en lees je goed in.

Welke producten zijn er op eToro?

Zoals gezegd zijn er veel mogelijkheden om te handelen op eToro. Crypto, ETF’s, Stocks, Indices, Commodities en currencies.

Crypto

Op eToro kun je handelen in cryptocurrency, in 17 om precies te zijn. De projecten waarop je kunt speculeren op de exchange zijn:

ETF’s

Een ETF staat voor Exchange Trading Funds en is een bundel van aandelen of assets waarin je kunt investeren. Op eToro gaat het om ETF’s die verbonden zijn aan een bepaalde beursindex. Dit betekent dat je met één druk op de knop investeert in meerdere bedrijven uit een bepaalde index, zoals bijvoorbeeld de Nederlandse AEX. Dit wordt gedaan om het risico te verminderen. Omdat je niet al je geld in één bedrijf stopt maar in meerdere is een eventuele daling van de waarde van een specifieke organisatie minder erg. Het verschil wordt namelijk opgevangen door een van de andere bedrijven die wellicht is waarde is toegenomen. 

Stocks

Op eToro kun je ook handelen in ‘reguliere’ stocks/ aandelen. Er zijn veel verschillende markten beschikbaar zoals bijvoorbeeld de New York stock exchange. Je kunt hier handelen met leverage in aandelen van bijvoorbeeld Boeing, IBM, Tesla en vele anderen.

Indices

Indices of index is weer een ander financieel product. Een index is als het ware een bundel van een aantal bedrijven die verhandelt worden op dezelfde exchange en soms zelfs in dezelfde branche. Het geeft een overzicht weer van hoe de markt er in zijn geheel voor staat. De Dow Jones index is de oudste ter wereld en bevat stocks van de 30 grootste bedrijven op de American stock exchange om zo een overall beeld te krijgen of het goed/slecht gaat met de economie en de handel. 

Ook kun je bijvoorbeeld afzonderlijk het aandeel van Shell kopen, maar staat Shell ook in de index van de olie industrie. In deze index speculeer je dus op het succes van een bepaalde branche. Ook is hiermee het sentiment van die bepaalde branche goed af te lezen. Daalt de index? Dan neemt het vertrouwen zo te zien af in de branche. 

Commodities

Commodities zijn rauwe en edele metalen. Deze metalen hebben een waarde en hierop wordt volop gespeculeerd. Het zijn de producten die we in onze dagelijkse producten gebruiken of die onze producten draaiende houden. Goud is al jaren een veelgebruikte commodity om jezelf te verzekeren tegen bijvoorbeeld een economische crisis, al wordt Bitcoin hier ook steeds populairder voor. Olie wordt nagenoeg in ieder productieproces gebruikt en zo zijn er tal van commodities waarin ook gehandeld kan worden. De Commodities die te verhandelen zijn op eToro met leverage zijn:

  • Olie
  • Goud
  • Silver
  • Koper
  • Natuurlijk gas
  • Platina

Currencies

Ook is het mogelijk om op het eToro platform te handelen in valuta. Er zijn in totaal 47 verschillende valuta paren beschikbaar, zoals bijvoorbeeld de euro-dollar, de pond-dollar en nog veel meer. Je kunt hierbij dus speculeren op de waarde van de betreffende currencies/valuta.

Social trading eToro

Veel van de genoemde producten zijn ingewikkelde financiële producten en daarom lastig te begrijpen. Het kan dan ook onverstandig zijn om hier direct veel geld in te stoppen, je weet immers misschien niet eens hoe het allemaal werkt. Dit is de reden dat eToro zo bekend is geworden, namelijk vanwege het social trading platform.

Op het social trading platform van eToro kun je namelijk met professionele handelaren ‘mee handelen’. Je kopieert in feite hun portfolio en besteed hier (een gedeelte van) je geld aan. Op dit moment wordt er automatisch voor je gehandeld aan de hand van de trades je uitgekozen investeerder maakt. Je kunt een investeerder kiezen aan de hand van gemaakte winst, de markt waarin ze handelen en het resultaat dat ze behaalt hebben over een bepaalde periode. Dit is een goede manier om te werken aan een passief inkomen. Je begint met een bedrag en laat de professionele handelaar al het werk doen!

Registratieproces eToro

Het registreren bij eToro is heel eenvoudig. Via deze link kun je direct je account aanmaken en beginnen met je registratie. Dit is allemaal binnen 10 minuten gebeurt. Je dient hiervoor een aantal gegevens aan te leveren, maar ook wat vragen te beantwoorden. Hierdoor weet eToro ongeveer wat voor trader je bent en hoeveel ervaring je hebt. 

eToro App

Het platform beschikt ook over een mobiele applicatie, waardoor je ook onderweg kunt handelen of eventuele winsten uit kunt laten betalen.

eToro betrouwbaar?

Het eToro platform is zeer betrouwbaar te noemen. Ze doen al jaren mee en groeien nog steeds hard. Ook is de registratieprocedure wellicht iets langer dan je gewend bent, maar dit zorgt er voor dat ze voldoen aan alle regelgevers. eToro is dus zeker een betrouwbare partij om te beginnen handel in verschillende assets met leverage zoals cryptocurrency.

Het handelen blijft echter altijd risicovol dus investeer alleen geld dat je daadwerkelijk kunt missen. Deze eToro review is dan ook positief. Het platform biedt enorm veel tools waarmee je je in kunt lezen in de verschillende financiële producten en met het social trading platform wordt dit zelfs overbodig gemaakt.

Je kunt gemakkelijk een expert uitkiezen en zijn trading strategie aanhouden om passief te handelen en inkomsten te genereren. 

Crypto Masterclass & trading signalen van experts

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. << Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten. Wil je altijd de laatste trading signalen ontvangen van experts? Dat kan met deze Crypto Signals. Handel mee met experts en mis nooit meer een koop- of verkoopsignaal.

Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

.