Leestijd: < 1 minuut

Traditionele alternatieve beleggers worden langzaam warm voor crypto. Volgens een EY-onderzoek van accountantskantoor Ernst & Young (EY) is 31% van de hedgefondsmanagers, 24% van de alternatieve beleggers en 13% van de private equity managers van plan om crypto aan hun portefeuilles toe te voegen in de komende een tot twee jaar.

Managers van de grootste hedgefondsen willen in crypto stappen

Volgens het EY-onderzoek waren managers hedgefondsen die meer dan $ 10 miljard beheren of beleggers met $ 2 miljard tot $ 10 miljard het meest waarschijnlijk van plan om in crypto te stappen.

Slechts 7% van de alternatieve fondsbeheerders en beleggers die voor de EY-onderzoek werden ondervraagd, zei dat zij of hun bedrijven al “crypto-gerelateerde activa” in hun portefeuille hebben.

Van degenen die direct cryptocurrencies bezitten, waren derivaten (futures of opties) en het verstrekken van financiering aan particuliere blockchainbedrijven de populairste vormen van participatie.

Maar liefst 87% van de ondervraagden bezit nog geen crypto. De voornaamste reden hiervoor is dat crypto niet past in de strategie van hun fonds. Andere belangrijke redenen waren de volatiliteit, onzekerheid over de regelgeving en een gebrek aan inzicht in de activaklasse.

Uit het EY-onderzoek kwam ook naar voren dat beheerders van alternatieve fondsen veel waarde hechten aan cyberveiligheid en de beschikbaarheid van bewaaroplossingen van institutionele kwaliteit.

Joe McCarny, Global Blockchain Assurance Leader bij EY, denkt dat de voortdurende verbeteringen van de controles op institutioneel niveau, die zijn ingevoerd bij custodians en beurzen, een van de grootste katalysatoren zijn geweest.

Volgens McCarny hebben deze verbeteringen geholpen om een aantal van de eerdere zorgen over de veiligheid van digitale activa weg te nemen. Deze verbeteringen omvatten goedkeuringen van transacties met meerdere handtekeningen en de mogelijkheid om gedetailleerde audits te doen die voldoen aan de eisen van de toezichthouders.


Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

  • πŸ‘‰ Investeren in goud. Door te investeren in edelmetaal zoals goud kun je nog meer spreiding aanbrengen in je portfolio naast cryptocurrency.
  • πŸ‘‰ Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
  • πŸ‘‰ eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
  • πŸ‘‰ Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
  • πŸ‘‰ Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.

Belangrijk!

Investeren is altijd op eigen risico en biedt geen garanties. Je kunt je inleg (gedeeltelijk) verliezen. We stellen de informatie op de website met veel plezier en nauwkeurigheid voor je samen, maar geven geen advies. Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt.