De meeste blockchains hebben te maken met dezelfde problemen. Schaalbaarheid, decentralisatie en veiligheid. De combinatie van deze drie factoren is nodig om een dergelijke blockchain aantrekkelijk te maken om te gebruiken. Veel projecten hebben echter problemen met één of meer van deze factoren. Fantom werkt aan het ecosysteem dat oneindige schaalbaarheid en directe transacties voor elkaar moet krijgen.

In dit artikel bekijken we dan ook Fantom. We nemen de FTM koers door en bekijken de Fantom verwachting voor de toekomst. We hopen je hiermee een beter beeld te geven van het project en de Fantom potentie.

Wat is Fantom?

Fantom is een Distributed Ledger Technologie (DLT) dat werkt aan een platform waarop oneindige schaalbaarheid mogelijk is. Naast de schaalbaarheid moet ook de transactiesnelheid kunnen concurreren met de top. Het is de bedoeling dat het Fantom platform de plek wordt die gebruikt kan worden voor het beveiligen maar vooral ook gebruiken van data.

Een goed voorbeeld van een mogelijke toepassing van Fantom is een Smart City. Dit is een futuristische stad waarin in theorie de meeste zaken die we gebruiken met elkaar in verbinding staan. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld de auto’s en de stoplichten. Je auto geeft automatisch een signaal (een transactie) af aan de stoplichten en deze lichten passen het schema aan aan de reizigers. Hierdoor staan er minder mensen vast in het verkeer.

Ook zou je auto direct kunnen communiceren met de parkeer meter, je vuilnis geeft automatisch door wanneer de bak vol is en je koelkast kan automatisch de standaard boodschappen voor je bestellen wanneer deze op zijn.

Allemaal toepassingen die we in theorie kunnen automatiseren door The Internet of Things. Het grote probleem is hierbij alle micro-transacties die hiervoor nodig zijn. In het begin is het namelijk nog goed haalbaar, maar zodra iedereen gebruikt maakt van dergelijke diensten is een hoge schaalbaarheid noodzakelijk. De hoeveelheid transacties zijn in dit geval praktisch oneindig. 

Fantom streeft er naar eigen zeggen dan ook naar om ten minste 300.000 transacties per seconde te kunnen faciliteren. In vergelijking met andere grote projecten zoals Bitcoin is dit een grote vooruitgang.

Lachesis

Een van de belangrijkste factoren voor deze schaalbaarheid is Lachesis. Dit is een technologie waarin alle applicaties op het Fantom netwerk los van elkaar gemaakt kunnen worden. Transacties worden dan ook in batches gedaan op de verschillende applicaties en niet allemaal tegelijk op dezelfde blockchain. De verschillende blocks worden na bevestiging gesynchroniseerd zodat ook de veiligheid gegarandeerd kan worden.  

Fantom koers

Het is inmiddels alweer even geleden sinds Fantom voor het eerst daglicht zag. De ICO werd gehouden in juni 201 en was een groot succes. Er werd bijna $ 40 miljoen opgehaald en dit was het beoogde bedrag. Eén Fantom coin ging destijds over de toonbank voor $ 0,04. De Fantom koers staat op dit moment op een waarde van $ 0.991851.

Doordat Fantom en de FTM coin al even bestaan heeft het ook al aardig wat prijs schommelingen gezien. In de afgelopen 24 uur was dit verschil -10.25%. Zoals de meeste andere projecten hebben een bull of bear markt ook impact op de Fantom koers. De Fantom grafiek met aanvullende data vind je hieronder:

  • Zoom
  • Hour
  • Day
  • Week
  • Month
  • Year
  • All Time
  • Type
  • Line Chart
  • Candlestick

Fantom verwachting

Het schrijven van een goede Fantom verwachting is nooit met zekerheid te doen, niemand kan in de toekomst kijken. Het enige dat we kunnen doen is kijken naar de use-case en een inschatting maken van de behoefte hieraan in de toekomst.

Met dat in ons achterhoofd kunnen we concluderen dat de Fantom koers verwachting positief is. We communiceren zelf, zonder dat we het doorhebben, steeds meer met het internet en onze apparaten. Het lijkt dan ook een kwestie van tijd dat er meer applicaties gemaakt worden die werken met the Internet of Things.

Een logisch gevolg hiervan is een toenemende vraag naar ecosystemen die dit kunnen faciliteren. Zodra we hierbij de vraag naar decentralisatie en autonomie optellen lijkt de use-case in ieder geval een te zijn die we meer tegen zullen komen in de toekomst. Wat dat betreft is de Fantom coin prognose dan ook goed.

Nu is de vraag alleen nog of het Fantom wordt die in deze vraag zal voorzien. Het is namelijk niet het enige project dat zich hierop richt. Dit is echter moeilijker te voorspellen en hiervoor zul je toch zelf je conclusies moeten trekken na het doen van je onderzoek. 

Je zou hiervoor bijvoorbeeld Historische Fantom data kunnen gebruiken. Een indicator van de potentie van de markt en de kwaliteit hiervan op dit moment is het handelsvolume in de afgelopen 24 uur ($ 603,265,274). Hoe hoger dit is, hoe hoger de liquiditeit.

* Currency in USD
Historical Price for Fantom
DateOpenCloseHighLowVolume

Fantom prijs voorspelling 2021 – 2028

De Fantom verwachting lijkt positief als we de use-case bekijken. De vraag naar meer en bovendien snelle en goedkope transacties zal alleen maar blijven groeien in onze verschuiving naar online. Enkele Fantom voorspellingen die we gevonden hebben sluiten hier dan ook goed op aan. 

Het is hierbij overigens wel goed om te vermelden dat lang niet iedereen dezelfde visie heeft wat betreft de FTM coin of welke andere crypto dan ook. Sta daarom vooral ook zelf achter je beslissing om eventueel de Fantom coin te kopen.

Enkele voorspellingen die we gevonden hebben vind je hieronder. In de afgelopen 7 dagen is het verschil -17.37% geweest. Wil je echter investeren voor de toekomst dan is het verstandig om verder vooruit te kijken.

2021$0,57
2022$0,62
2023$0,74
2024$0,94
2025$1,13
2026$1,32
2027$1,47
2028$1,65

Fantom coin kopen

Het juiste instapmoment bepalen is altijd lastig. Het handelsvolume van de dag is hierbij belangrijk, maar ook de schaarste van de coin kan interessant zijn om op te letten. Zijn namelijk bijna alle coins uitgegeven? Dan kan de interesse toenemen. Voor Fantom zijn er op dit moment 2,541,152,731 FTM coins beschikbaar met een totale supply van 3,175,000,000 FTM. De totale market cap is $ 2,490,570,544.

Wil je Fantom kopen? Dan kun je dit doen op de goedkoopste exchange van Nederland, Bitvavo. Je betaalt gemakkelijk met iDEAL en ook eventuele winsten kun je direct laten uitbetalen op je bankrekening. Heb je nog geen account op bitvavo? Dan kun je die aanmaken via deze link en profiteren van een welkomstbonus. Je trade de eerste € 1000 namelijk zonder handelskosten.

Hoe komt de FTM koers tot stand?

De koersen in de crypto wereld komen tot stand door middel van vraag en aanbod. Hoe meer interesse en investeerders er zijn voor een coin, hoe hoger de koers wordt. Ook heeft de hoeveelheid coins die er maximaal zijn invloed op de waarde.

Wat is de beste wallet voor Fantom?

Je kunt cryptocurrency en ook Fantom het beste bewaren op een hardware wallet. Een ledger bijvoorbeeld is hiervoor geschikt.

Hoe kan ik FET coin kopen?

Je kunt FET kopen op de Binance exchange. Andere geschikte exchanges vind je op deze pagina.

Is Fantom een goede investering?

Dit moet iedere belegger voor zichzelf bepalen. FTM kan een goede investering zijn als je verwacht dat de koers in de toekomst zal stijging. Op deze pagina hebben we je daar hopelijk een beetje mee geholpen.

Crypto Masterclass & trading signalen van experts

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. << Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten. Wil je altijd de laatste trading signalen ontvangen van experts? Dat kan met deze Crypto Signals. Handel mee met experts en mis nooit meer een koop- of verkoopsignaal.

Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

.