Er zijn veel cryptocurrency die pretenderen op bitcoin te lijken, maar er zijn weinig coins die er dichtbij komen. Feathercoin lijkt niet alleen op Bitcoin qua de functie, maar is ook nog eens een van de eerste andere altcoins.

In dit artikel gaan we het hebben over Feathercoin. We bekijken de FTC koers en gaan in op de Feathercoin koers verwachting. Hiermee hopen we je een goed startpunt te geven voor verder onderzoek naar de FTC coin.

Wat is Feathercoin?

Feathercoin is een cryptocurrency die in de basis veel op Bitcoin lijkt. Het heeft een harde supply en is open-source. Een van de belangrijkste verschillen is de manier waarop het gemined kan worden. Het mining proces van Feathercoin gebruikt namelijk een algoritme gebaseerd op Scrypt. Dit betekent concreet dat miners met GPU (normale computers) nog steeds mee kunnen doen.

Het algoritme zorgt ervoor dat miners met speciale ASIC machines geweerd worden van het netwerk. Het is bij Bitcoin al eigenlijk niet meer mogelijk om met een normale computer bitcoin te verdienen, hier is de benodigde rekenkracht al te hoog voor.

Een ander belangrijk verschil is de hoeveelheid FTC coins in omloop. Waar Bitcoin maximaal 21 miljoen zal hebben is dit bij Feathercoin 330 miljoen. Ook is de transactiesnelheid verhoogd van 10 minuten per blok naar 2,5 minuten. 

De reden hiervoor is het gebruik van de munt voor het grote publiek. De mensen achter Feathercoin zijn namelijk van mening dat er niet genoeg bitcoin is als iedereen ter wereld het gaat gebruiken. De angst is dat Bitcoin niet meer functioneert zodra er een ‘tekort’ ontstaat aan Bitcoin om te gebruiken voor dagelijkse transacties. 

Feathercoin snapshop 2013
Feathercoin snapshop 2013

Feathercoin koers

Wat opvallend is aan Feathercoin is dat het al behoorlijk lang mee doet in de wereld van de cryptocurrency. De eerste keer dat het genoemd werd op het Bitcointalkforum was in 2013. Op bovenstaande afbeelding is duidelijk te zien dat Feathercoin op 13 oktober 2013 op plek 8 stond van Coinmarketcap. In totaal waren er destijds 38 verschillende cryptocurrency. Inmiddels zijn dat er meer dan 8000.

Het is dan ook logisch dat de FTC token een hoop schommelingen heeft gezien. Wat opvalt aan de grafiek is dat om de zoveel jaar de koers behoorlijk stijgt en zelfs een nieuwe all time high bereikt. Vervolgens koelt het sentiment weer af en blijft het rustig. 

Hieronder kun je de live Feathercoin koers volgen in euro.

Feathercoin koers verwachting

Het is moeilijk om een goede Feathercoin koers verwachting te geven. Dit is afhankelijk van veel verschillende factoren. Het is een cryptocurrency dat al lang mee doet, het heeft inmiddels bewezen dat het geen eendagsvlieg is. Ook is duidelijk dat iedere zoveel jaar de koers omhoog schiet op het moment dat het sentiment op de markt positief is. De Feathercoin verwachting is dan ook dat dit in de toekomst nog vaker zal gebeuren.

Feathercoin zegt bang te zijn voor ‘te weinig’ bitcoin op de markt om te gebruiken voor iedereen. Je kunt je afvragen hoe realistisch deze angst is aangezien het op te delen is in één honderdmiljoenste. Wat betreft het minen is Feathercoin wel interessant natuurlijk, want ‘de gewone man’ kan hier nog aan meedoen zonder speciale machines te moeten kopen. Al met al ziet de Feathercoin koers verwachting er prima uit voor de toekomst. 

Feathercoin prijs voorspelling 2021 – 2028

Als we de koers uit de afgelopen jaren nemen kunnen we opmaken dat de FTC koers vaak om de zoveel jaar een periode omhoog schiet. Vervolgens daalt de koers weer om wat jaren ‘rust te nemen’. Het bestaat al sinds 2013 en dit patroon is duidelijk terug te vinden is de koers grafiek. Of het de beste investering is om je geld in veilig te stellen kun je je afvragen, maar dat het in ieder geval blijft bestaan lijkt duidelijk. Enkele Feathercoin prijs voorspellingen die we gevonden hebben voor de toekomst zijn:

2021: $ 0,04
2021: $ 0,05
2021: $ 0,06
2021: $ 0,07
2021: $ 0,08
2021: $ 0,10
2021: $ 0,11
2021: $ 0,13

FTC coin kopen?

Feathercoin is op verschillende exchanges te verkrijgen, waaronder het Nederlandse Litebit. Heb je hier nog geen account? Dan kun je dat aanmaken via onderstaande link.

  1. Ga naar Litebit
  2. Login of maak hier een account aan
  3. Klik in het menu op ‘kopen’ en zoek je crypto
  4. Geef aan hoeveel je wilt kopen en reken af
  5. Gefeliciteerd, je hebt je crypto gekocht!

Crypto Masterclass & handelen in Futures

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten De Crypto Parels met x 100 potentie vind je in deze portfolio!

.
About Kaj

Ik ben in 2017 currentcrypto.nl begonnen en ik schrijf sindsdien bijna dagelijks over Bitcoin en altcoins. Inmiddels heb ik honderden uren onderzoek gedaan naar alle ins en outs van de cryptocurrency wereld. Ook heb ik talloze boeken gelezen, interviews bekeken en cursussen gedaan. Al deze kennis deel ik met je op currentcrypto.nl en dat doe ik nog steeds met veel plezier. Heb je een vraag voor Kaj of wil je het gewoon even over cryptocurrency hebben? Neem dan vooral contact op via deze pagina.