Feathercoin is op verschillende exchanges te verkrijgen, waaronder het Nederlandse Litebit. Verder hebben we hieronder een aantal andere geschikte platformen voor je op een rij gezet.

We gaan het op deze pagina hebben over Feathercoin. Er zijn veel cryptocurrency die pretenderen op bitcoin te lijken, maar er zijn weinig coins die er dichtbij komen. Feathercoin lijkt niet alleen op Bitcoin qua de functie, maar is ook nog eens een van de eerste andere altcoins.

In dit artikel gaan we het hebben over Feathercoin. We bekijken de FTC koers en gaan in op de Feathercoin verwachting. Hiermee hopen we je een goed startpunt te geven voor verder onderzoek naar de FTC coin en de potentie. Wat gaat de Feathercoin crypto doen?

Wat is Feathercoin?

Feathercoin is een cryptocurrency die in de basis veel op Bitcoin lijkt. Het heeft een harde supply en is open-source. Een van de belangrijkste verschillen is de manier waarop het gemined kan worden. Het mining proces van Feathercoin gebruikt namelijk een algoritme gebaseerd op Scrypt. Dit betekent concreet dat miners met GPU (normale computers) nog steeds mee kunnen doen.

Het algoritme zorgt ervoor dat miners met speciale ASIC machines geweerd worden van het netwerk. Het is bij Bitcoin al eigenlijk niet meer mogelijk om met een normale computer bitcoin te verdienen, hier is de benodigde rekenkracht al te hoog voor.

Een ander belangrijk verschil is de hoeveelheid FTC coins in omloop. Waar Bitcoin maximaal 21 miljoen zal hebben is dit bij Feathercoin 330 miljoen. Ook is de transactiesnelheid verhoogd van 10 minuten per blok naar 2,5 minuten. 

De reden hiervoor is het gebruik van de munt voor het grote publiek. De mensen achter Feathercoin zijn namelijk van mening dat er niet genoeg bitcoin is als iedereen ter wereld het gaat gebruiken. De angst is dat Bitcoin niet meer functioneert zodra er een ‘tekort’ ontstaat aan Bitcoin om te gebruiken voor dagelijkse transacties. 

Feathercoin snapshop 2013
Feathercoin snapshop 2013

Wat doet de Feathercoin koers?

Wat opvallend is aan Feathercoin is dat het al behoorlijk lang mee doet in de wereld van de cryptocurrency. De eerste keer dat het genoemd werd op het Bitcointalkforum was in 2013. Op bovenstaande afbeelding is duidelijk te zien dat Feathercoin op 13 oktober 2013 op plek 8 stond van Coinmarketcap. In totaal waren er destijds 38 verschillende cryptocurrency. Inmiddels zijn dat er meer dan 10.000.

Het is dan ook logisch dat de FTC token een hoop schommelingen heeft gezien. Wat opvalt aan de grafiek is dat om de zoveel jaar de koers behoorlijk stijgt en zelfs een nieuwe all time high bereikt. Vervolgens koelt het sentiment weer af en blijft het rustig. 

Hieronder kun je de live Feathercoin koers volgen in euro.

* Currency in USD
Historical Price for Feathercoin
DateOpenCloseHighLowVolume

Wat is de Feathercoin verwachting 2022 – 2027?

Het is moeilijk om een goede Feathercoin koers verwachting te geven. Dit is afhankelijk van veel verschillende factoren. Het is een cryptocurrency dat al lang mee doet, het heeft inmiddels bewezen dat het geen eendagsvlieg is. Ook is duidelijk dat iedere zoveel jaar de koers omhoog schiet op het moment dat het sentiment op de markt positief is. De Feathercoin verwachting is dan ook dat dit in de toekomst nog vaker zal gebeuren.

Feathercoin zegt bang te zijn voor ‘te weinig’ bitcoin op de markt om te gebruiken voor iedereen. Je kunt je afvragen hoe realistisch deze angst is aangezien het op te delen is in één honderdmiljoenste. Wat betreft het minen is Feathercoin wel interessant natuurlijk, want ‘de gewone man’ kan hier nog aan meedoen zonder speciale machines te moeten kopen.

Op het moment van schrijven lijkt de interesse van Feathercoin ver te zoeken. Toch hebben we gedurende de bull markten de afgelopen jaren behoorlijke stijgingen gezien. Wellicht een risico, maar in ieder geval interessant om te kijken naar zo’n oude token.

Waar Feathercoin kopen?

Feathercoin is op verschillende exchanges te verkrijgen, waaronder het Nederlandse Litebit. Verder hebben we hieronder een aantal andere geschikte platformen voor je op een rij gezet.

ExchangeOmschrijvingRating
Bitvavo (Onze aanrader!☝️)De beste keuze in NL. De laagste handelskosten & eenvoudig te gebruiken. Ontvang een welkomstbonus bij je inschrijving! 4,2/5Bezoek exchange
eToroGrootste social trading platform ter wereld. Handel zonder moeite mee met experts en profiteer van hun winst!4,2/5Bezoek exchange
BinanceDe grootste exchange ter wereld, groot assortiment en veel extra’s zoals staking & ICO’s2/5Bezoek exchange

Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

  • 👉 Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
  • 👉 Crypto parelsEen duidelijk overzicht met cryptocurrency die wellicht wel x 100 kunnen gaan, gevonden door experts met veel ervaring.
  • 👉 eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
  • 👉 Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
  • 👉 Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.
Welkomstbonus & passief inkomen met staking 🚀 Handel de eerste € 1000 helemaal gratis

Nog geen account op Bitvavo? Maak die dan nu gratis aan en mis de boot niet bij de volgende stijging in de markt. Verdien bovendien een passief inkomen door je gekochte crypto automatisch te staken. Wat is er mooier dan een passief inkomen uit je crypto portfolio?