Er zijn veel toepassingen te bedenken voor blockchain projecten. Het regelen van leningen, het doen van snelle transacties of stablecoins. Allemaal producten in de financieele wereld. De vraag is alleen of echt iedereen hier wel iets aan heeft, zeker op de korte termijn.

Filecoin richt zich op een use-case die voor iedereen interessant is, ook voor mensen buiten de blockchain wereld. In dit geval gaat het om de opslag van bestanden op computers op een peer to peer netwerk.

In dit artikel gaan we in op Filecoin en de FIL koers. We gaan in op de beroemde ICO van het project en de Filecoin koers verwachting voor de toekomt. Hopelijk kunnen we je hiermee een beter beeld geven op de vraag of Filecoin een goede investering is.

Wat is Filecoin?

Filecoin is een decentraal netwerk waar bestanden opgeslagen kunnen worden. Het netwerk zorgt voor een beloning voor de mensen die deze bestanden willen opslaan. Dit worden ‘storage miners’ genoemd. 

Op het peer to peer netwerk kunnen mensen bestanden opslaan zoals ze dat nu ook doen in cloud services van grote bedrijven. Het mooie aan Filecoin is echter dat je al je bestanden niet bij één bedrijf onderbrengt maar distribueert over het gehele netwerk en alle gebruikers.

Je kent de verhalen wellicht wel van bekende personen waarvan bijvoorbeeld de dropbox gehackt wordt. Allemaal pikante foto’s in de handen van hackers. Dit is mogelijk omdat er in dit geval één enkel ‘point of failure’ is.

Tip: ontwikkel jezelf door het lezen van boeken

Op Filecoin kunnen gebruikers van het netwerk elkaar vinden. Mensen die hun bestanden hierop willen opslaan kunnen dit doen tegen betaling van de FIL coin. Daarnaast kan iedereen met extra schijfruimte dit beschikbaar stellen aan het netwerk voor opslag om hiermee inkomsten te genereren. 

De prijzen van de opslag worden bovendien niet vastgesteld door een bedrijf. Het werkt als een marktplaats waarop mensen aan de hand van vraag en aanbod hun bestanden op kunnen slaan.

Filecoin ICO

De ICO van Filecoin werd al gehouden in 2017 en was destijds de grootste ICO met de meeste opbrengsten. Er werd ruim $250 miljoen opgehaald door Protocol Labs, het bedrijf achter Filecoin. Dit was aanzienlijk meer dan de beoogde $40 miljoen en daarmee een groot succes. Eén FIL token ging toen voor $5 over de toonbank.

In oktober 2020 is de mainnet gelanceerd en daarmee is de distributie van de token begonnen. Met name in China is Filecoin erg populair en de verwachting is dan ook dat veel miners nu over zullen stappen richting de FIL coin. Hieronder zie je de live Filecoin koers in euro.

Filecoin koers verwachting

Lang is het stil geweest rondom Filecoin. De ICO werd al gehouden in 2017 en investeerders hebben dan ook lang op hun tokens moeten wachten. Recent is er echter weer leven in de brouwerij gekomen en dit maakt Filecoin direct een interessant project om op te letten.

Destijds was Filecoin namelijk al een bekende naam, met name door de grote ICO. Het was uniek dat er zulke grote hoeveelheden geld opgehaald werden. Nu de FIL coin te verhandelen is moeten we het zeker in de gaten houden.

De verwachting is dat miners in China zich massaal zullen storten op Filecoin. Ook is de use-case zeer interessant. Het is in principe voor iedereen te gebruiken, ook voor mensen die helemaal geen interesse hebben in de economische werking van blockchain en cryptocurrency bijvoorbeeld. Dit maakt de FIL coin de moeite waard en zorgt voor een positieve Filecoin koers verwachting.

Filecoin prijs voorspelling 2020 – 2026

De use-case en de interesse uit China maakt de Filecoin en de FIL coin interessant voor investeerders. Als we enkele voorspellingen op het internet erbij pakken zien we dit ook direct terug. Vlak na de introductie schoot de FIL koers al omhoog en de verwachting is dat dit de komende jaren door zal gaan zoals je kunt zien in onderstaande Filecoin prijs voorspellingen.

2020: $ 98,10 ($ 102,43)
2021: $ 149,22
2022: $ 148,73
2023: $ 132,47
2024 $ 238,62
2025: $ 281,15
2026: $ 305,49

FIL kopen?

Wil je FIL kopen? Dan is het ten eerste verstandig zelf je oordeel te vellen en niet zomaar af te gaan op voorspellingen op het internet. Ben je echter overtuigd dat het een goede toevoeging is? Dan kun je Filecoin kopen op enkele van de grootste exchanges, zoals Binance. Heb je hier nog geen account? Dan kun je die hier gratis aanmaken. Doe dit vooral als je nog geen account hebt, want in het verleden heeft Binance wel eens een ledenstop gehad. 

  1. Ga naar de Binance exchange ( <– Alleen via deze unieke link ontvang je voor altijd 10% korting op je handelskosten!)
  2. Log in of maak een account aan
  3. Stort BTC of ETH op je Binance exchange (kan eenvoudig via Bitvavo)
  4. Wissel je crypto om (market order)
  5. Gefeliciteerd, je heb de crypto gekocht en bent klaar

Crypto Masterclass & handelen in Futures

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten De Crypto Parels met x 100 potentie vind je in deze portfolio!

.