Een gedecentraliseerde service layer voor de het blockchain ecosysteem. FIO Protocol werkt hier aan. Het kan zo maar eens een mooie stap zijn voor een toegankelijke blockchainwereld. Wij zijn in ieder geval geïnteresseerd hoe ze dit doen.

In dit artikel gaan we je dan ook vertellen wat de FIO Protocol coin inhoudt en kijken we naar de FIO koers verwachting en de FIO prognose voor de toekomst.

Wat is FIO Protocol?

FIO Protocol is een blockchain-protocol dat een betere manier wil bieden voor het ontvangen en verzenden van verschillende coins. De FIO coin is een utility coin die wordt gebruikt voor de FIO chain en als transactievergoedingen. Daarnaast wordt de coin gebruikt om de gebruiker te laten stemmen over de toekomst.

Je kan ook met de utility coin handelen. Net zoals andere coins kan je deze coin op een handelsplatform kopen en verkopen. Een stijgende FIO koers kan je veel geld opleveren maar bedenk wel dat er veel verschillende factoren zijn die de FIO prijs doen veranderen.

Om het protocol goed te laten werken maken ze gebruik van Delegated Proof-of-Stake (DPoS). Op deze manier kunnen ze de grote hoeveelheden transacties aan die op het netwerk worden gedaan.

DPoS werkt als volgt: jij bent in het bezit van FIO coins waardoor jij kan ‘stemmen’. Jij zet je FIO Protocol coins in op een ‘delegate’. Dit is een node die op het netwerk de transacties valideert. Wanneer deze ‘delegate’ zijn werk niet goed doet kan je je FIO coins weer intrekken. Hoe meer FIO protocol coins jij inzet (staked) hoe meer jouw stem waard is.

Het FIO Protocol zorgt voor een soort bruikbaarheidslaag. Crypto-wallets, handelsplatformen en alle andere manieren waarmee coins worden bewaard of verzonden worden door het protocol met elkaar verbonden. Geen verschillende adressen meer en een verbeterde gebruikerservaring. En juist een positieve, vertrouwde gebruikerservaring is waar het vaak mis gaat.

Een wallet adres bestaat uit een lange reeks letters en cijfers en een typfout kan desastreus zijn. FIO geeft jou de mogelijkheid om een username te gebruiken waardoor zo’n fout minder snel voorkomt. Dit is een mooie use-case die meer gebruikers kan trekken. Mocht dit gebeuren dan kan dit positief zijn voor de FIO Protocol koers verwachting en FIO prijs.

FIO Protocol koers

Het FIO Protocol is ontstaan doordat Binance Labs eind 2019 5,7 miljoen dollar investeerde in Dapix. Dapix, het bedrijf achter het protocol kon hiermee de eerste versie bouwen. Het idee werd werkelijkheid en sinds juli 2020 kunnen we de FIO koers volgen op Coinmarketcap. Op dit moment is de FIO koers $ 0.161652 waard.

Als we de historische FIO Protocol koers erbij pakken zien we aardige stijgingen en dalingen. In de afgelopen 24 uur was het verschil in prijs: -7.10%

De FIO waarde zal hoogstwaarschijnlijk in de toekomst ook nog wel pieken en dalen tegenkomen. Dat de Fio Protocol waarde op dit moment gunstig is betekent niet dat dit over een maand nog steeds gunstig is. Door goed zelf onderzoek te doen kan je een betere keuze maken. Om je alvast op weg te helpen kan je hier alvast wat data bekijken:

 • Zoom
 • Hour
 • Day
 • Week
 • Month
 • Year
 • All Time
 • Type
 • Line Chart
 • Candlestick

FIO Protocol verwachting

Een gepersonaliseerd FIO-adres maakt de blockchainwereld een stuk toegankelijker. Het is eigenlijk hetzelfde als een website. Een website heeft een IP adres wat onmogelijk te onthouden is, maar de domeinnaam is vaak makkelijk te onthouden.

Met je FIO wallet kan je coins overmaken naar iemand anders. Voor zo’n transactie maakt de ontvangende partij een verzoek aan. Ik lever bijvoorbeeld een dienst en jij neemt die bij mij af. Uiteraard moet jij hiervoor betalen en daarom stuur ik jou een verzoek tot betaling, oftewel een factuur.

Nu gebeurt dit natuurlijk allang, alleen kan je in de blockchainwereld niet zomaar Bitcoin overmaken naar een Ethereum adres. De oplossing hiervoor is dus door FIO bedacht. Mocht jij gebruik willen maken van het Protocol, dan betaal je hiervoor een jaarlijkse fee in plaats van dat je betaalt per transactie. Eigenlijk net zoals een creditcard.

Luke Stokes, de directeur van de foundation achter FIO Protocol zegt het volgende over de impact van de use-case:

“We believe unifying this functionality will greatly simplify everyone’s experience of using cryptocurrency and help drive adoption with a more mainstream audience,”

De potentie is groot en met de toenemende interesse vanuit het bedrijfsleven en vanuit de burger kan FIO een mooie investering zijn. Mocht de interesse overslaan in adoptie en groeit het aantal gebruikers, dan kan dat voor een mooie FIO koers verwachting zorgen en worden de FIO Protocol prognoses positief.

Bedenk wel dat het doen van eigen onderzoek altijd belangrijk is. Koop geen FIO crypto zonder erover na te denken. Historische data kan een mooi begin zijn van je onderzoek. Kijken naar het handelsvolume is een goed begin. Het handelsvolume in de afgelopen 24 uur is: $ 4,208,218. Een stijgend volume betekent dat er meer mensen zijn die erin investeren waardoor de FIO Protocol verwachting ook kan stijgen.

* Currency in USD
Historical Price for FIO Protocol
DateOpenCloseHighLowVolume

FIO Protocol prijs voorspelling 2021 – 2028

De FIO prijs voorspellingen die je op het internet kan vinden kunnen nogal verschillen. Niemand heeft een glazen bol en het voorspellen van FIO Protocol crypto is lastig. Wat FIO wel mee heeft is dat ze een mooie use-case hebben en een echt probleem aanpakken.

Daarnaast heeft het vertrouwen in de markt ook zo zijn effect. In een bull markt gaan veel coins meerdere keren over de kop, maar als het sentiment in de markt zakt dan kan het hard achteruitgaan met de FIO waarde en FIO verwachting.

Om toch een indicatie te geven van een eventuele FIO prijs in de toekomst hebben we een aantal voorspellingen opgezocht. De afgelopen 7 dagen was het verschil -16.56%. Voor de komende jaren zijn er ook voorspellingen gedaan.

2021$0,39
2022$0,44
2023$0,54
2024$0,65
2025$0,80
2026$0,93
2027$1,04
2028$1,18

FIO Protocol coin kopen

Er zijn veel factoren die de FIO prijs bepalen. Schaarste is daar een van. Hoe minder FIO Protocol coins er beschikbaar zijn hoe duurder de coin kan worden. Op dit moment zijn er 354,981,843 FIO coins beschikbaar. De totale supply van FIO is 1,000,000,000 FIO en de totale market cap van FIO Protocol is $ 57,669,891.

Vind jij net als wij FIO een mooie toegevoegde waarde in je eigen portfolio? Dan kan je gemakkelijk je eerste FIO coins kopen via een exchange. Een van de grootste exchanges is Binance. Mocht je nog geen account hebben dan kan je die via deze link aanmaken.

 1. Ga naar de Binance exchange
 2. Koop cryptocurrency of stort crypto vanaf Bitvavo
 3. Ga naar ‘markets’ en wissel je tegoed om voor de gewenste crypto
 4. Gefeliciteerd, bij ‘wallets’ kun je nu je gekochte crypto vinden
Hoe komt de FIO koers tot stand?

De koers van FIO wordt bepaald door vraag en aanbod. Is er veel vraag naar FIO? Dan kan de prijs stijgen.

Wat is de beste wallet voor FIO?

Wanneer je FIO op een veilige plek wil bewaren kan je kiezen voor een hardware wallet. De Ledger is hier bijvoorbeeld voor geschikt.

Hoe kan ik FIO kopen?

Je kan FIO kopen bij meerdere exchanges waaronder die van Binance.

Is FIO een goede investering?

FIO kan een goede investering zijn wanneer je denkt dat de koers gaat stijgen. Alleen weet niemand dit zeker. Op deze pagina hebben we je hopelijk met je eigen research geholpen.

Crypto Masterclass & trading signalen van experts

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. << Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten. Wil je altijd de laatste trading signalen ontvangen van experts? Dat kan met deze Crypto Signals. Handel mee met experts en mis nooit meer een koop- of verkoopsignaal.

Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

.