Een gedecentraliseerde service Layer voor het blockchain ecosysteem. FIO Protocol werkt hier aan. Het kan zo maar eens een mooie stap zijn voor een toegankelijke blockchain wereld. Wij zijn in ieder geval geïnteresseerd hoe ze dit doen.

In dit artikel gaan we je dan ook vertellen wat de FIO Protocol coin inhoudt en kijken we naar de FIO verwachting voor de toekomst. Hiermee hopen we je een beter beeld te geven over het project, maar zeker ook de potentie. Wat gaat de FIO protocol crypto doen?

Wat is FIO Protocol?

FIO Protocol is een blockchain-protocol dat een betere manier wil bieden voor het ontvangen en verzenden van verschillende coins. De FIO coin is een utility coin die wordt gebruikt voor de FIO chain en als transactievergoedingen. Daarnaast wordt de coin gebruikt om de gebruiker te laten stemmen over de toekomst.

Je kan ook met de utility coin handelen. Net zoals andere coins kan je deze coin op een handelsplatform kopen en verkopen. Een stijgende FIO koers kan je veel geld opleveren, maar bedenk wel dat er veel verschillende factoren zijn die de FIO prijs doen veranderen.

Om het protocol goed te laten werken maken ze gebruik van Delegated Proof-of-Stake (DPoS). Op deze manier kunnen ze de grote hoeveelheden transacties aan die op het netwerk worden gedaan.

DPoS werkt als volgt: jij bent in het bezit van FIO coins waardoor jij kan ‘stemmen’. Jij zet je FIO Protocol coins in op een ‘delegate’. Dit is een node die op het netwerk de transacties valideert. Wanneer deze ‘delegate’ zijn werk niet goed doet kan je je FIO coins weer intrekken. Hoe meer FIO protocol coins jij inzet (staked) hoe meer jouw stem waard is.

Het FIO Protocol zorgt voor een soort bruikbaarheidslaag. Crypto-wallets, handelsplatformen en alle andere manieren waarmee coins worden bewaard of verzonden worden door het protocol met elkaar verbonden. Geen verschillende adressen meer en een verbeterde gebruikerservaring. En juist een positieve, vertrouwde gebruikerservaring is waar het vaak mis gaat.

Een wallet adres bestaat uit een lange reeks letters en cijfers en een typfout kan desastreus zijn. FIO geeft jou de mogelijkheid om een username te gebruiken waardoor zo’n fout minder snel voorkomt. Dit is een mooie use-case die meer gebruikers kan trekken. Mocht dit gebeuren dan kan dit positief zijn voor de FIO Protocol koers verwachting en FIO prijs.

Wat doet FIO Protocol koers?

Het FIO Protocol is ontstaan doordat Binance Labs eind 2019 5,7 miljoen dollar investeerde in Dapix. Dapix, het bedrijf achter het protocol kon hiermee de eerste versie bouwen. Het idee werd werkelijkheid en sinds juli 2020 kunnen we de FIO koers volgen op Coinmarketcap. Op dit moment is de FIO koers $ 0.042435 waard.

Als we de historische FIO Protocol koers erbij pakken zien we aardige stijgingen en dalingen. In de afgelopen 24 uur was het verschil in prijs: -1.24%

De FIO waarde zal hoogstwaarschijnlijk in de toekomst ook nog wel pieken en dalen tegenkomen. Dat de Fio Protocol waarde op dit moment gunstig is betekent niet dat dit over een maand nog steeds gunstig is. Door goed zelf onderzoek te doen kan je een betere keuze maken. Om je alvast op weg te helpen kan je hier alvast wat data bekijken:

 • Zoom
 • Hour
 • Day
 • Week
 • Month
 • Year
 • All Time
 • Type
 • Line Chart
 • Candlestick

Wat is de FIO Protocol verwachting?

Een gepersonaliseerd FIO-adres maakt de blockchainwereld een stuk toegankelijker. Het is eigenlijk hetzelfde als een website. Een website heeft een IP-adres wat onmogelijk te onthouden is, maar de domeinnaam is vaak makkelijk te onthouden.

Met je FIO wallet kan je coins overmaken naar iemand anders. Voor zo’n transactie maakt de ontvangende partij een verzoek aan. Ik lever bijvoorbeeld een dienst en jij neemt die bij mij af. Uiteraard moet jij hiervoor betalen en daarom stuur ik jou een verzoek tot betaling, oftewel een factuur.

Nu gebeurt dit natuurlijk allang, alleen kan je in de blockchainwereld niet zomaar Bitcoin overmaken naar een Ethereum adres. De oplossing hiervoor is dus door FIO bedacht. Mocht jij gebruik willen maken van het Protocol, dan betaal je hiervoor een jaarlijkse fee in plaats van dat je betaalt per transactie. Eigenlijk net zoals een creditcard.

Luke Stokes, de directeur van de foundation achter FIO Protocol zegt het volgende over de impact van de use-case:

“We believe unifying this functionality will greatly simplify everyone’s experience of using cryptocurrency and help drive adoption with a more mainstream audience,”

De potentie is groot en met de toenemende interesse vanuit het bedrijfsleven en vanuit de burger kan FIO een mooie investering zijn. Mocht de interesse overslaan in adoptie en groeit het aantal gebruikers, dan kan dat voor een mooie FIO koers verwachting zorgen en worden de FIO Protocol prognoses positief.

Bedenk wel dat het doen van eigen onderzoek altijd belangrijk is. Koop geen FIO crypto zonder erover na te denken. Historische data kan een mooi begin zijn van je onderzoek. Kijken naar het handelsvolume is een goed begin. Het handelsvolume in de afgelopen 24 uur is: $ 1,717,389. Een stijgend volume betekent dat er meer mensen zijn die erin investeren waardoor de FIO Protocol verwachting ook kan stijgen.

* Currency in USD
Historical Price for FIO Protocol
DateOpenCloseHighLowVolume

Wat is het nut van de FIO coin?

De FIO protocol coin is de valuta op het netwerk en wordt voor verschillende doeleinden gebruikt. Zoals al eerder aangegeven is het op de eerste plaats de drijvende kracht achter het netwerk. Wil je er transacties doen, dan zul je die met de FIO coin moeten betalen.

Daarnaast is de waarde nauw verbonden met die van het protocol. Heb je de verwachting dat het protocol in de toekomst meer gebruikt gaat worden? Dan zal de FIO crypto ook stijgen in waarde.

Belangrijk hierbij is om niet alleen naar de korte- of langetermijn te kijken, maar alle data in overweging neemt. Bij een belegging is bijvoorbeeld de huidige trend van de coin erg belangrijk in combinatie met het koersverschil in de laatste dagen en de markt cap.

Huidige supply614,360,584 FIOMaximale supply1,000,000,000 FIO
% verschil 24u-1.24%% verschil 7D0.94%

Waar FIO Protocol kopen?

Er zijn veel factoren die de FIO prijs bepalen. Schaarste is daar een van. Hoe minder FIO Protocol coins er beschikbaar zijn hoe duurder de coin kan worden. Op dit moment zijn er 614,360,584 FIO coins beschikbaar. De totale supply van FIO is 1,000,000,000 FIO en de totale market cap van FIO Protocol is $ 26,088,998.

Vind jij net als wij FIO een mooie toegevoegde waarde in je eigen portfolio? Dan kan je gemakkelijk je eerste FIO coins kopen via een exchange. Een van onze favoriete exchanges is Bitvavo. Maak je daar nu via onderstaande link een account aan en begin je met handelen? Dan krijg je de eerste € 1000 aan handelskosten cadeau!

ExchangeOmschrijvingRating
Bitvavo (Onze aanrader!☝️)De beste keuze in NL. De laagste handelskosten & eenvoudig te gebruiken. Ontvang een welkomstbonus bij je inschrijving! 4,2/5Bezoek exchange
eToroGrootste social trading platform ter wereld. Handel zonder moeite mee met experts en profiteer van hun winst!4,2/5Bezoek exchange
BinanceDe grootste exchange ter wereld, groot assortiment en veel extra’s zoals staking & ICO’s2/5Bezoek exchange

Hoe komt de FIO koers tot stand?

De koers van FIO wordt bepaald door vraag en aanbod. Is er veel vraag naar FIO? Dan kan de prijs stijgen.

Wat is de beste wallet voor FIO?

Wanneer je FIO op een veilige plek wil bewaren kan je kiezen voor een hardware wallet. De Ledger is hier bijvoorbeeld voor geschikt.

Hoe kan ik FIO kopen?

Je kan FIO kopen bij meerdere exchanges waaronder die van Binance.

Is FIO een goede investering?

FIO kan een goede investering zijn wanneer je denkt dat de koers gaat stijgen. Alleen weet niemand dit zeker. Op deze pagina hebben we je hopelijk met je eigen research geholpen.

Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

 • 👉 Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
 • 👉 Crypto parelsEen duidelijk overzicht met cryptocurrency die wellicht wel x 100 kunnen gaan, gevonden door experts met veel ervaring.
 • 👉 eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
 • 👉 Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
 • 👉 Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.
Welkomstbonus & passief inkomen met staking 🚀 Handel de eerste € 1000 helemaal gratis

Nog geen account op Bitvavo? Maak die dan nu gratis aan en mis de boot niet bij de volgende stijging in de markt. Verdien bovendien een passief inkomen door je gekochte crypto automatisch te staken. Wat is er mooier dan een passief inkomen uit je crypto portfolio?