De schaalbaarheid is nog steeds een van de grootste problemen op de blockchain. Je kunt nog zulke goede applicaties maken, maar zodra deze bij veel gebruik de blockchain onklaar maakt zoals we zagen in 2017 bij Cryptokitties heb je er weinig aan. Flow werkt aan een andere oplossing en techniek voor dit probleem.

We nemen in dit artikel daarom Flow door. We gaan in op de Flow verwachting, de prijs voorspellingen voor de toekomst en de use-case. We hopen je hiermee een beter beeld te geven over het project en de potentie.

Wat is Flow?

Flow is een blockchain dat is gemaakt om de schaalbaarheid te verbeteren zonder de bekende technieken zoals sharding. Het project is in ontwikkeling door Dapper Labs en moet ervoor zorgen dat er een onbeperkte hoeveelheid decentrale applicaties dApps gemaakt kunnen worden zonder dat dit de blockchain beperkt.

Applicaties als games, marktplaatsen voor NFT’s en praktisch iedere dApp waar veel gebruikers op actief zijn krijgen vroeg of laat te maken met deze schaalproblemen. Het wordt ook wel gezien als een van de grootste problemen voor de adoptie van cryptocurrency in zijn algemeen. Gaat de hoeveelheid transacties niet drastisch omlaag bij veel gebruikers, dan schieten de kosten wel omhoog. Dit moet natuurlijk anders vindt ook Flow.

Het belangrijkste verschil dat Flow heeft bedacht tijdens de verificatie van alle transacties is het opdelen van de ‘workload’ in vier verschillende groepen. Op het Flow netwerk wordt er gebruikgemaakt van de Flow coin. Bezitters kunnen dit met behulp van Proof of Stake beschikbaar stellen aan het netwerk en hiermee bijdragen in dit verificatieproces in ruil voor een beloning.

De vier groepen (soorten nodes) op het Flow netwerk zijn de ‘collection’, ‘concensus’, ‘execution’, en ‘verification’, nodes. Doordat niet iedere Node alle stappen hoeft uit te voeren maar het werk kan verdelen tussen verschillende soorten Nodes kan een Node zich specialiseren en hiermee meer transacties checken.

Iedere Node is nog steeds betrokken bij iedere transactie, maar het verificatieproces wordt hierdoor een stuk efficiënter. 

Flow koers

Flow is zoals gezegd uitgegeven door het bedrijf Dapper Labs. De Flow token sale werd gehouden tussen 22 september en 2 oktober 2020 en bracht in totaal zo’n $ 19,5 miljoen op. Eén Flow kon destijds gekocht worden voor $ 0,10. De actuele Flow koers is $ 23.49.

Als we de koers bekijken op coinmarketcap is Flow zoals de meeste andere projecten mee omhoog gegaan in de bull markt. Dit geeft in het geval van de Flow koers een vertekend beeld, want het is net voor de bull markt in 2020/2021 begonnen.

In de afgelopen 24 uur was het koersverschil van Flow 28.02%. Het is altijd goed om de koersdata onder de loep te nemen, wie weet kun je er trends in ontdekken en hiervan profiteren. Hieronder vind je daarom de Flow koersgrafiek.

  • Zoom
  • Hour
  • Day
  • Week
  • Month
  • Year
  • All Time
  • Type
  • Line Chart
  • Candlestick

Flow verwachting

Niemand kan je met zekerheid de Flow koers verwachting vertellen. Er zijn simpelweg te veel factoren die hier invloed op uit kunnen oefenen. Wel kunnen we in het geval van Flow kijken naar de use-case en de samenwerkingen die het project al is aangegaan in de korte tijd dat het project bestaat.

Wat betreft de use-case mag het duidelijk zijn dat dit een belangrijke is. De schaalbaarheid op de blockchain wordt wel gezien als hét probleem dat echte adoptie tegenhoudt. Weet Flow dit op te lossen dan kun je er wel vanuit gaan dat dit goed is voor de Flow verwachting voor de toekomst.

Hiermee moet overigens wel gezegd worden dat er meerdere wegen naar Rome leiden en dat de oplossing waar Flow mee bezig is niet de enige is. Sharding is een bekende techniek die door andere projecten gebruikt wordt en ook het Proof of Stake mechanisme is niet uniek. Ethereum bijvoorbeeld, maar veel andere projecten ook zijn hier ook mee bezig. 

De samenwerkingen die Flow heeft weten te krijgen zijn heel interessant. Zoals we aangaven is Flow afkomstig van Dapper Labs. Dit is een bedrijf dat games en applicaties maakt voor op de blockchain. Een van de succesverhalen is bijvoorbeeld NBA Top Shot waarbij NFT collectables voor het basketbal zijn gemaakt. 

Andere bekende bedrijven waar Dapper Labs en dus Flow mee samenwerkt zijn de UFC, CNN, Dr. Suess en giganten als Ubisoft en Samsung. Dit zijn samenwerkingen die niet ieder bedrijf voor elkaar weet te krijgen en maakt de Flow crypto verwachting voor de toekomst dan ook zeer positief. Het ligt nu in de handen van het team om het project verder te ontwikkelen.

Meer historische data over de Flow koers vind je hieronder:

* Currency in USD
Historical Price for Flow
DateOpenCloseHighLowVolume

Flow prijs voorspelling 2021 – 2028

Een exacte Flow koers verwachting voor 2021 – 2028 kan niemand je geven. Dit heeft te maken met de ontwikkeling van het project zelf over de jaren, maar ook de crypto markt in zijn algemeen. 

De samenwerkingen die Flow al is aangegaan spreken boekdoelen en zijn zeer positief. Ook de use-case waar Flow aan werkt is een grote. Dit heeft daarom veel potentie al is de competitie ook groot. Afhankelijk van de ontwikkeling van het project zelf kan het aanslaan, dit heeft het team voor een groot gedeelte zelf in de hand.

Ga nooit zomaar blind af op voorspellingen van mensen, of je ze nu kent of niet. Niemand kan het je namelijk met zekerheid vertellen. In de afgelopen zeven dagen was het koersverschil van Flow 41.70%. Wil je echter verder vooruit kijken naar de Flow voorspellingen voor over enkele jaren? Dan hebben we hier ook wat voorspellingen voor je gevonden. De gevonden voorspellingen dienen als een startpunt voor je eigen onderzoek.

2021$28,50
2022$32,52
2023$37,23
2024$45,35
2025$51,95
2026$67,10
2027$74,51
2028$85,75

Flow coin kopen

We hebben je op deze pagina hopelijk een hoop data geboden die je kan helpen bij het maken van je keuze voor Flow. Naast de genoemde data kan ook de schaarste van Flow nog interessant zijn. Dit kun je zien aan de totale hoeveelheid Flow in omloop (81,498,947 COIN) vergeleken met de maximale hoeveelheid (107,142,857 COIN). Hoe meer er al uitgegeven is op dit moment, hoe schaarser de coin.

Wil je Flow kopen? Dan kun je dit doen op de OKEx exchange. Heb je hier nog geen account? Dan kun je die hier aanmaken en direct beginnen met handelen.

Crypto Masterclass & handelen in Futures

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten De Crypto Parels met x 100 potentie vind je in deze portfolio!

.