FTX is inmiddels uitgegroeid tot een grote derivaten exchange met miljarden aan handelsvolume. Op deze exchange is de FTX token de coin waarmee gebruikers voordeel kunnen behalen. Daarnaast is de FTX coin gewoon te verhandelen.

In dit artikel bekijken we daarom naar de FTX token. We gaan in op de FTX token verwachting en de voorspellingen voor de toekomst. Hiermee hopen we je een beter beeld te geven van de coin, de exchange en de potentie voor de toekomst.

Wat is FTX?

FTX is een cryptocurrency exchange waar je in derivaten kunt handelen. Dit zijn financiële producten die afgeleid zijn van een onderliggende assets of bundel van assets. Je kunt dit wel zien als een benchmark en kunt denken aan futures, handelen met een hefboom en OTC trading. 

Deze manier van handelen wordt door veel mensen gedaan en dat is goed terug te zien aan het handelsvolume van FTX. Door bijvoorbeeld te handelen met leverage kun je in principe met meer geld handelen dan je hebt. Hiervoor leen je een gedeelte van de exchange en dit kun je terugbetalen met een goede trade. Hiermee kun je bijvoorbeeld je geld x 10 inzetten.

Het gaat bij FTX vaak om grote bedragen. Het handelsvolume staat op het moment van schrijven bijvoorbeeld op € 16,4 miljard in de aflopen 24 uur. Een van de redenen hiervoor is de FTX token.

FTX token (FTT)

Traders op de exchange kunnen namelijk veel voordeel behalen met de FTX token. Dit kun je in feite wel vergelijken met de Binance Coin op de Binance exchange. Door te traden met FTX tokens in je account krijg je bijvoorbeeld korting op je handelskosten en met hoge bedragen kan dit je veel geld schelen.

Ook kun je FTX tokens gebruikers als onderpand voor je trades en koopt de FTX exchange met ongeveer ⅓ van alle fees FTT tokens terug. Deze worden vernietigd (coin burn) en dit verhoogt de waarde van de resterende FTT coins.

Nieuwe projecten die graag op de FTX exchange willen staan moeten ook FTT tokens betalen als listing fee. Al deze zaken samen zorgen ervoor dat de vraag naar de FTT token zal stijgen naarmate de exchange populairder wordt. Niet alleen willen gebruikers van de exchange FTX tokens hebben, maar ook geïnteresseerde crypto projecten zullen ermee aan de slag moeten. Dit is een positieve feature als we het hebben over het beleggen in de token.

FTX token koers

De FTX exchange is tot stand gekomen vanuit een token sale. Onder andere Binance heeft hieraan meegedaan en ze hebben bovendien een positie voor de lange termijn ingenomen in de FTX token. Gedurende de ICO werden er FTX tokens verkocht voor $ 0,80. In maart 2020 zijn er 15 miljoen tokens verkocht door de exchange zelf zonder stemrecht voor $ 2 p/s. De actuele FTX token koers is: $ 54.69.

Sinds het begin van de listing van de FTX token op Coinmarketcap heeft het op het moment van schrijven alleen maar een rechte lijn omhoog gezien. De eerste periode gebeurde er niet zoveel, maar eind 2020 begon de koers voor het eerst aanzienlijk te stijgen. In de afgelopen 24 uur was het koersverschil van de FTX waarde -12.37%.

Op de onderstaande grafiek kun je de historische FTX coin koers bekijken:

  • Zoom
  • Hour
  • Day
  • Week
  • Month
  • Year
  • All Time
  • Type
  • Line Chart
  • Candlestick

FTX token verwachting

Niemand kan met 100% zekerheid een goede FTX token verwachting scheppen, laten we dat voorop stellen. We kunnen hiervoor naar twee dingen kijken om er toch iets zinnigs over te zeggen. Het succes van exchange tokens in het algemeen en de exchange en token zelf. 

De FTX token en exchange gaan hand in hand samen en het succes hiervan ook. Gaat het goed met de exchange en weet het veel handelaren naar zich toe te trekken? Dan zal de koers van de FTX token ook hoog zijn of zelfs toenemen in waarde. 

Hierbij komen ook de voordelen van de FTX coin kijken. Dit kan een reden zijn voor handelaren om juist te kiezen voor de exchange. De twee helpen elkaar daarom omhoog en dit is zeer positief voor de waarde van de FTX token. Ook de coinburn die plaatsvindt is goed voor de waarde van de FTT coin, want doordat er constant tokens vernietigd worden zal de maximale hoeveelheid van de token omlaag blijven gaan. Dit maakt de FTX token koers verwachting positief.

Als we vervolgens kijken naar het succes van andere exchange tokens lijkt het alleen maar positiever te worden. De Binance Coin doet het behoorlijk goed, helemaal in een bull markt. Dit kan ook gezegd worden van andere tokens zoals die van KuCoin. In een Bull Markt specifiek gaan de exchange tokens hard omhoog omdat er meer activiteit is op de exchanges. We kunnen uit al deze zaken dus wel concluderen dat de FTX token verwachting positief is voor de toekomst.

Je kunt dit checken door bijvoorbeeld naar het handelsvolume van de FTT token te kijken: $ 752,014,238. Hoe hoger dit is, hoe meer het gebruikt wordt. Verder vind je hieronder meer historische data over de FTX token:

* Currency in USD
Historical Price for FTX Token
DateOpenCloseHighLowVolume

FTX token prijs voorspelling 2021 – 2028

Ook voor exacte prijsvoorspellingen geldt dat niemand dit met zekerheid kan zeggen. We hebben in het vorige kopje gekeken naar de use-case van de FTX token en exchange en deze lijken elkaar goed te versterken. Daarnaast hebben exchange tokens het in het verleden ook goed gedaan. Dit zorgt voor een positieve FTX token verwachting en dit zie je terug in enkele voorspellingen die we voor je gevonden hebben.

Neem deze altijd met een korreltje zout en doe altijd goed je eigen onderzoek voordat je belegt in welke asset dan ook. Wel kan het een goed uitgangspunt zijn voor verder onderzoek. In de afgelopen zeven dagen was het koersverschil van FTX: -26.03% De FTX voorspellingen voor de lange termijn die we gevonden hebben zijn:

2021$79,10
2022$95,47
2023$108,53
2024$135,26
2025$156,22
2026$192,33
2027$217,38
2028$236,48

FTX coin kopen

De use-case is inmiddels wel duidelijk. Dit kan een goede reden zijn voor een eventuele belegging in de FTX token. Met name de schaarste is zeer interessant. In tegenstelling tot veel andere coins wordt er actief gewerkt om de maximale hoeveelheid FTX tokens in omloop (120,775,461 FTT) omlaag te brengen met een coin burn. Al deze coins samen hebben een market cap van: $ 6,580,216,531.

Wil je FTX coin kopen? Dan kun je dit doen op de goedkoopste exchange van Nederland, Bitvavo. Je betaalt gemakkelijk met iDEAL en ook eventuele winsten kun je direct laten uitbetalen op je bankrekening. Heb je nog geen account op Bitvavo? Dan kun je die aanmaken via deze link en profiteren van een welkomstbonus. Je trade de eerste € 1000 namelijk zonder handelskosten.

Crypto Masterclass & trading signalen van experts

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. << Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten. Wil je altijd de laatste trading signalen ontvangen van experts? Dat kan met deze Crypto Signals. Handel mee met experts en mis nooit meer een koop- of verkoopsignaal.

Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

.