Leestijd: < 1 minuut

Port Finance heeft in zijn nieuwste strategische financieringsronde $ 5,3 miljoen opgehaald. Het doel van deze financieringsronde is om vastrentende leningen aan te bieden op Solana.

Vastrentende leningen in DeFi

Port Finance is een op Solana gebaseerde leenprotocol met de visie om een hele reeks renteproducten naar DeFi gebruikers te brengen. Het is een gedecentraliseerd geldmarktprotocol op Solana, met als doel een volledig gamma van leenproducten aan te bieden. Voorbeelden zijn leningen met variabele rente, leningen met vaste rente en renteswaps.

Port Finance lanceerde het eerste leenproduct met variabele rente op Solana’s mainnet in juli 2021. Het platform ondersteunt nu 13 verschillende activa uit de Solana, Ethereum, Terra en Bitcoin netwerken en bereikte eerder een totale activa waarde van meer dan $300 miljoen.

Met de nieuwste financieringsronde zal Port Finance zijn huidige productaanbod uitbreiden met vastrentende leningen en renteswaps. Het nieuwste Port Finance product, Sundial, werd vorige week gelanceerd en is het eerste dat vastrentende leningen aanbiedt op de Solana blockchain. Aanvankelijk zal het beginnen met USDC.

Lenen tegen vaste rente is een enorme onbenutte kans in DeFi. In de traditionele financiering is het aantal vastrentende leningen 25 keer groter dan het aantal leningen met variabele rente.

Port Finance mede-oprichter GW verwacht dat vastrentende leningen exponentieel zullen groeien in DeFi. Hij zegt dat Institutionele beleggers grote belangstelling hebben getoond voor het lenen van USD tegen een vaste rente tegen hun token holdings.

Port Finance heeft sinds de lancering meer dan 30 integraties en partnerships binnengehaald. Het zal blijven samenwerken met ontwikkelaars binnen het Solana ecosysteem en projecten ondersteunen die integreren met Port Finance via de nieuw opgerichte Port Ecosystem Grant.

In de komende maanden zal Port Finance ook een bestuursmodule uitrollen met een stakingsmechanisme om tokenhouders nog meer op één lijn met het project te brengen.


Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

  • 👉 Investeren in goud. Door te investeren in edelmetaal zoals goud kun je nog meer spreiding aanbrengen in je portfolio naast cryptocurrency.
  • 👉 Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
  • 👉 eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
  • 👉 Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
  • 👉 Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.

Belangrijk!

Investeren is altijd op eigen risico en biedt geen garanties. Je kunt je inleg (gedeeltelijk) verliezen. We stellen de informatie op de website met veel plezier en nauwkeurigheid voor je samen, maar geven geen advies. Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt.