Leestijd: 2 minuten

Meta Platforms Inc heeft een deal van $ 60 miljoen gesloten om de handelsmerk activa van de Amerikaanse regionale bank Meta Financial Group over te nemen. Gaat Facebook all-in op Meta door alle handelsmerken ter wereld te kopen of blijft het hierbij? Op dit moment lijkt Facebook achter alles van Meta aan te gaan.

Facebook koopt voor $60 miljoen aan Meta naamrechten

De naam Meta/Metaverse is geassocieerd met enkele van de grootste tech firma’s in de wereld. Experts voorspellen dat virtual reality en augmented reality de next big thing in tech is en Facebook wil de ruimte domineren. Facebook veranderde de naam van zijn moederbedrijf in oktober naar Meta Platforms Inc.

Volgens een woordvoerder van het bedrijf zit Meta Platforms Inc achter de overname van de handelsmerk activa van de Amerikaanse regionale bank Meta Financial Group. De deal kostte de tech firma naar verluidt zo’n $ 60 miljoen.Meta Financial zei maandag in een gereglementeerd depot dat een Delaware bedrijf genaamd Beige Key LLC de wereldwijde rechten op zijn bedrijfsnamen had verworven.

Een woordvoerder van Meta Platforms heeft sindsdien bevestigd dat Beige Key verbonden is met het techbedrijf en dat het dus deze handelsmerkactiva heeft verworven. De aankoop illustreert hoezeer Zuckerberg, de stichter van Facebook, belang hecht aan de nieuwe onderneming.

Facebook is ervan beschuldigd accounts te blokkeren die met Metaverse geassocieerd worden. Zijn foto- en videodelingsdienst voor sociale netwerken Instagram blokkeerde vorige week het account van de Australische technologe en kunstenares Thea-Mai Baumann die het handvat @metaverse gebruikte.

Het platform beschuldigde haar ervan dat ze zich ‘voordeed als iemand anders’, ondanks dat ze het account sinds 2012 had. Terecht heeft het techbedrijf zich sindsdien verontschuldigd voor wat het als een fout beschouwde.

Meta Platform is niet de enige grote organisatie die groot inzet op metaverse, zoals CNF meldde. Bill Gates heeft onlangs voorspeld dat in de komende drie jaar een meerderheid van de kantoorvergaderingen in de metaverse zal worden gehouden.


Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

  • πŸ‘‰ Investeren in goud. Door te investeren in edelmetaal zoals goud kun je nog meer spreiding aanbrengen in je portfolio naast cryptocurrency.
  • πŸ‘‰ Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
  • πŸ‘‰ eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
  • πŸ‘‰ Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
  • πŸ‘‰ Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.

Belangrijk!

Investeren is altijd op eigen risico en biedt geen garanties. Je kunt je inleg (gedeeltelijk) verliezen. We stellen de informatie op de website met veel plezier en nauwkeurigheid voor je samen, maar geven geen advies. Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt.