Leestijd: 2 minuten

Peru heeft een wetsvoorstel ingediend om Bitcoin en andere cryptocurrencies te reguleren. Het voorstel, dat de cryptocurrency markt een wettelijke basis wil geven, is ingediend bij het Peruviaanse Congres. Dat zal nu in plenaire vergadering over de wetgeving debatteren om het voorstel goed te keuren.

Wetsvoorstel Peru vanwege toenemende crypto adoptie in Peru

Het wetsvoorstel staat formeel bekend als de “Kaderwet voor de Commercialisering van Cryptoassets”. Het document behandelt verschillende belangrijke aspecten van het groeiende ecosysteem van Peru. Het wetsvoorstel wil onder meer organisaties reguleren die diensten verlenen op het gebied van cryptocurrency, zoals Bitcoin exchanges en digitale wallets.

Peru heeft de laatste jaren een aanzienlijke toename in de crypto adoptie gezien. Volgens cijfers van de Peruaanse krant La República is het volume van cryptocurrency transacties in Peru in de eerste zes maanden van 2021 met 613% gestegen ten opzichte van dezelfde periode in 2020.

Het nieuwe wetsvoorstel is op 20 december voorgesteld en zal waarschijnlijk ter goedkeuring in overweging worden genomen. Het specificeert dat de aankoop en het gebruik van cryptocurrencies de volledige verantwoordelijkheid zijn van de kopers en eigenaars ervan.

Bovendien vestigt het wetsvoorstel de aandacht op de noodzaak om operationele normen voor deze activiteiten vast te stellen. Dit kan onder meer inhouden dat er een nieuw openbaar register van ecosysteem gebonden dienstverleners wordt aangelegd.

Ook wordt benadrukt dat “verdachte transacties” waarbij Bitcoin of een andere cryptocurrency betrokken is, aan de Financiële Inlichtingen Eenheid moeten worden gemeld. Afgezien daarvan moet elk bedrijf dat met BTC handelt geregistreerd zijn bij de Superintendency of Banking and Insurance van het Zuid-Amerikaanse land. Ze moeten dat doen volgens de voorwaarden van de wetgeving van het land.

Tenslotte heeft de invoering van een nieuw wetsvoorstel om de markt te reguleren de potentie om tot wijdverbreide adoptie aan te zetten. Vooral onder degenen die voorzichtig wachten op een kader dat hen zekerheid en vertrouwen biedt alvorens te investeren.


Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

  • 👉 Investeren in goud. Door te investeren in edelmetaal zoals goud kun je nog meer spreiding aanbrengen in je portfolio naast cryptocurrency.
  • 👉 Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
  • 👉 eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
  • 👉 Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
  • 👉 Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.

Belangrijk!

Investeren is altijd op eigen risico en biedt geen garanties. Je kunt je inleg (gedeeltelijk) verliezen. We stellen de informatie op de website met veel plezier en nauwkeurigheid voor je samen, maar geven geen advies. Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt.