Als we het hebben over NEO, dan hebben we het ook over GAS. De twee verschillende tokens zijn niet los van elkaar te zien. NEO is het netwerk waarop gebouwd kan worden en GAS in de token die gebruikt wordt om alle transacties op dit platform te doen.

Toch zijn de twee tokens los van elkaar te kopen en te gebruiken. Beide zijn te verkrijgen op exchanges en hebben zo hun eigen eigenschappen. In dit artikel vertel ik je daarom meer over de GAS coin. We gaan in op de use-case, de GAS verwachting en de historische koers. Wat gaat de GAS crypto doen?

Wat is GAS?

GAS is de brandstof op het NEO netwerk dat ervoor zorgt dat alles blijft draaien. Voor iedere handeling op het netwerk moeten kosten betaald worden en dit moet worden afgerekend in de GAS coin. Denk hierbij aan het uitvoeren van transacties of de kosten voor het maken van een smart contract.

Met ieder nieuw blok op het netwerk wordt er ook GAS gemaakt. Dit is een mechanisme op het netwerk om mensen hun tokens te laten bewaren in de officiële wallets. NEO is een proof of stake mechanisme wat betekent dat mensen die met hun NEO tokens bijdragen aan de veiligheid van het platform daarvoor een beloning krijgen in de vorm van GAS.

Dit klinkt ingewikkeld, maar voor alle activiteiten op het netwerk moet GAS betaald worden. Zolang jij je NEO in de daarvoor bedoelde wallets hebt staan ontvang je automatisch een gedeelte van deze GAS opbrengsten. Dit krijg je bijgeschreven in je wallet en kun je opnemen en verkopen wanneer je dat wilt.

Dit mechanisme maakt NEO dus een interessante token om te bouwen aan een passief inkomen. Door te HODL’en en je tokens in een wallet te bewaren ontvang je automatisch GAS crypto als beloning. Je moet aardig wat bezitten om er van te kunnen leven of iets dergelijks, maar een extraatje is altijd leuk meegenomen toch?

GAS is een verhandelbare token, wat betekent dat je het ten alle tijden kunt kopen en verkopen. Dit geldt voor de GAS die je krijgt als beloning, maar natuurlijk ook voor de GAS die je van een exchange koopt. Gaat het namelijk goed met NEO? Dan wordt het drukker op het netwerk en daarmee de vraag naar GAS groter. Als belegger kun je hierop anticiperen door juist in de ‘lage perioden’ de utility token aan te schaffen.

Wordt vervolgens het NEO netwerk meer gebruikt en is hierdoor de GAS prijs gestegen? Dan is jouw verdiende GAS ook in waarde toegenomen. De actuele GAS koers kun je hieronder live volgen.

Wat doet de GAS koers?

NEO is begonnen in september 2015 met in totaal 100 miljoen tokens. De GAS coin is begonnen met een supply van 0 en langzaam verdeeld en ter wereld gekomen via de nieuw gegenereerde blokken op het NEO netwerk. De actuele GAS koers is $ 0.000002.

NEO heette eerst Antshares. De tokens zijn in 2017 onder de naam NEO GAS doorgegaan. We zien duidelijk dat de eerste notering van AGS was in augustus 2017. Destijds kon je de token kopen voor ongeveer $ 2. Direct daarna in de bull markt steeg de waarde enorm om vervolgens weer in te zakken.

De GAS All Time High staat op een waarde van $ 0.00055 (December 29, 2021). Het is in totaal 274 dagen geleden dat deze koers bereikt werd. Sinds de start van het GAS NEO project heeft het een market cap van $ 515,852 weten te verzamelen en staat het op plaats 2291 van grootste crypto projecten.

In noem je deze historische data omdat het je kan helpen bij het vormen van je mening over de GAS crypto. Als je precies weet hoe de koers heeft bewogen kun je gaan bepalen hoe hoog je de kans inschat dat het in de toekomst weer zal stijgen. Hieronder vind je daarom de GAS koersgrafiek.

 • Zoom
 • Hour
 • Day
 • Week
 • Month
 • Year
 • All Time
 • Type
 • Line Chart
 • Candlestick

Wat is de GAS verwachting 2022 – 2027?

Het is erg lastig om een exacte GAS koers verwachting op te stellen. Dit hoort bij de wereld van de cryptocurrency, want niets is zeker. Zaken als de use-case, de ontwikkeling van NEO en natuurlijk de crypto markt in zijn algemeen zijn hiervoor doorslaggevend.

Wat betreft de use-case is het duidelijk dat het lot van GAS verbonden is aan dat van NEO. Gaat het goed met NEO, dan gaat het ook goed met de GAS waarde. NEO wordt ook wel de Ethereum van China genoemd en met de strenge regelgeving in het hand zijn er nog steeds de mensen die verwachten dat het project een groot marktaandeel kan veroveren daar.

Het team van NEO werkt namelijk samen met de overheid daar en dat is een groot voordeel ten opzichte van crypto projecten die dat niet doen. Daarbij moet ik wel zeggen dat enkel de markt in China niet genoeg is om een wereldwijd succes te worden. Daarvoor moet het product ook aanslaan in de rest van de wereld zoals dat aan de orde was in 2018.

Het mechanisme om GAS te verdienen door NEO te staken is erg interessant. Als je toch al interesse hebt in NEO kan de GAS beloning je over de streep halen om het te kopen en voor de lange termijn te bewaren. Vaak is een groot probleem van cryptocurrency dat mensen het snel weer willen verkopen. Als dat gebeurt met NEO dan verlies je ook je beloning.

Kijken we naar de GAS verwachting voor 2022 dan blijft dit moeilijk te voorspellen. Op een dergelijke korte termijn is de algemene crypto markt de belangrijkste factor. Een bull- of bearmarkt bepaald voor een groot gedeelte de koers van de cryptocurrency.

Als we verder vooruit kijken naar de GAS crypto verwachting voor 2027 dan is dit al iets anders. De berichten verschillen, maar er is toch nog een aardige groep mensen die verwacht dat NEO écht gaat groeien in China en andere landen. Gebeurt dat? Dan is de potentie voor de GAS koers zeer hoog.

Niets is zeker, laat ik dat voorop stellen. Grote stijgingen hebben we in het verleden ook al gezien en wordt NEO een succes? Dan kan de GAS koers mogelijk weer nieuwe hoogtes bereiken. In 2018 ging de koers ook binnen enkele maanden van $ 2 naar ruim boven de $ 80.

* Currency in USD
Historical Price for Gas DAO
DateOpenCloseHighLowVolume

Wat is het nut van de GAS coin?

We hebben het al vaker genoemd in dit artikel, dus we kunnen er kort over zijn. GAS is de valuta op het NEO netwerk dat zorgt dat alles blijft draaien. Transacties op het netwerk worden met de coin betaald en ook de veiligheid wordt hiermee gewaarborgd door het Proof of Stake mechanisme.

De coin is ooit begonnen met een supply van 0. Als we naar de schaarste kijken zien we dat dat nu anders is. De huidige supply is 257,330,739,929 GAS en de maximale GAS supply is 1,000,000,000,000 GAS.

In de afgelopen 24 uur was het koersverschil van GAS 4.53% en in de laatste zeven dagen was dat -5.62%. Het is naar mijn idee belangrijk om goed op de hoogte te zijn van deze data omdat dit op zowel de korte- als lange termijn interessante trends kan blootleggen.

Huidige supply257,330,739,929 GASMaximale supply1,000,000,000,000 GAS
% verschil 24u4.53%% verschil 7D-5.62%

Waar GAS kopen

Je kunt GAS verdienen door het staken van je NEO. Als je GAS wilt hebben kun je dus overwegen NEO te kopen en dit beschikbaar te stellen voor beloningen. GAS kopen als investering is een stuk makkelijker via exchanges. Je kunt dit doen op bijvoorbeeld Bitvavo. Deze exchange betaald zelfs je GAS beloning uit als je NEO op het netwerk beschikbaar stelt aan het Bitvavo staken

ExchangeOmschrijvingRating
Bitvavo (Onze aanrader!☝️)De beste keuze in NL. De laagste handelskosten & eenvoudig te gebruiken. Ontvang een welkomstbonus bij je inschrijving! 4,2/5Bezoek exchange
eToroGrootste social trading platform ter wereld. Handel zonder moeite mee met experts en profiteer van hun winst!4,2/5Bezoek exchange
BinanceDe grootste exchange ter wereld, groot assortiment en veel extra’s zoals staking & ICO’s2/5Bezoek exchange

Het laatste GAS nieuws

In dit artikel hebben we al een aantal belangrijke zaken genoemd die je hopelijk helpen bij het doen van je onderzoek naar de GAS verwachting. De connectie met NEO is nu hopelijk duidelijk en ook weet je hoe de historische koers en de GAS crypto werken. De laatste factor in dit verhaal is het GAS nieuws van vandaag.

Weet jij altijd precies wat er speelt het met project? Dan kun je betere keuzes maken over de toekomst. Door het GAS nieuws te volgen op o.a. twitter weet je precies wanneer er iets gaat veranderen, maar ook hoe actief het team nog aan het project werkt.

Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

 • 👉 Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
 • 👉 Crypto parelsEen duidelijk overzicht met cryptocurrency die wellicht wel x 100 kunnen gaan, gevonden door experts met veel ervaring.
 • 👉 eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
 • 👉 Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
 • 👉 Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.
Welkomstbonus & passief inkomen met staking 🚀 Handel de eerste € 1000 helemaal gratis

Nog geen account op Bitvavo? Maak die dan nu gratis aan en mis de boot niet bij de volgende stijging in de markt. Verdien bovendien een passief inkomen door je gekochte crypto automatisch te staken. Wat is er mooier dan een passief inkomen uit je crypto portfolio?