Een glazen bol is een manier om dingen te voorspellen, maar werken doet dit natuurlijk niet. Een prediction market daarentegen baseert zijn voorspellingen op de inschattingen van de menigte. Mensen kunnen een weddenschap afsluiten op een nog onbekende uitkomst en als genoeg mensen dit doen is de gedachte dat met redelijke zekerheid een uitkomst voorspeld kan worden.

Gnosis werkt aan het decentrale platform voor de prediction market. We gaan het in dit artikel dan ook hebben over deze markt, over Gnosis en de Gnosis koers verwachting. We bekijken bovendien de GNO koers en prijs voorspellingen voor de toekomst. Hiermee hopen we je een beter beeld te geven over het project en de prediction market. 

Wat is Gnosis?

Gnosis is een cryptocurrency project dat zich richt op de ‘voorspellingsmarkt’. Het maakt hiervoor het ecosysteem op Ethereum en moet hét platform worden waarmee de uitkomsten van toekomstige gebeurtenissen ingeschat kunnen worden.

De prediction market kun je zien als een soort marktplaats waar mensen kunnen wedden op de uitkomsten van bepaalde gebeurtenissen. Bijvoorbeeld een verkiezing, de winnaar van de eredivisie of wat dan ook. Zodra genoeg mensen hun stem (weddenschap) uitbrengen kan er in theorie met redelijke zekerheid gezegd worden wat de uitkomst van de gebeurtenis zal zijn.

Met blockchain als basis kan Gnosis een decentraal platform maken speciaal voor deze markt. Afgesloten weddenschappen kunnen niet meer aangepast worden. Door te wedden op een bepaalde uitkomst leg je de GNO token in. Afhankelijk van de uitkomst wordt je coin meer of minder waard op het moment dat de uitkomst een feit is geworden. 

Gebruikers kunnen zelf een vraag indienen op het netwerk. Bijvoorbeeld wie de verkiezingen gaat winnen. Mensen kunnen vervolgens inzetten op hun ‘favoriete’ partij en naarmate de tijd vordert zul je zien dat tokens ingezet voor een partij die toch niet gaat winnen fictief minder waard wordt. Ingezette tokens van partijen die meedoen voor de winst nemen in winst toe.

Pas op het moment dat de uitkomsten definitief zijn worden de tokens verdeeld. Niet gewonnen weddenschappen verliezen hun waarde. Tokens ingezet op de winnende partij nemen in waarde toe.

Naast het wedden biedt het een interessante kans voor mensen die de markt observeren. Gebruiken namelijk genoeg mensen het platform dan kan het zelfs gebruikt worden in bijvoorbeeld de peilingen. Talloze stemmen van de menigte geven namelijk een redelijk beeld van de maatschappij. Hiervoor zijn natuurlijk wel veel stemmers nodig, maar het is zeker niet onmogelijk in de toekomst.

Gnosis koers

Gnosis is tot stand gekomen vanuit een ICO gehouden in april 2017. Destijds ging één GNO coin over de toonbank voor $ 29,85. In totaal werd er zo’n $ 12,5 miljoen opgehaald. Net zoals de meeste andere projecten heeft de Gnosis koers behoorlijk wat schommelingen gezien. De live Gnosis koers kun je hieronder live volgen in euro.

Gnosis koers verwachting

Wat interessant is aan Gnosis is ten eerste de markt. Mensen willen nog wel eens een weddenschap afsluiten, helemaal als het gaat om actuele gebeurtenissen. De mogelijkheid om zelf een evenement aan te maken en de mening te vragen van de menigte is hierbij belangrijk. Investeerders kunnen hun tokens verliezen bij een foute voorspelling dus over het algemeen zullen er alleen mensen op je ‘vraag’ reageren die enigszins verstand hebben van het onderwerp.

Naast een goede weddenschap biedt dit ook veel tools waar bedrijven iets mee kunnen. Het is een graadmeter voor maatschappelijke problemen en kan dienen als data voor beslissingen. Als genoeg mensen reageren op de uitkomst van de Brexit of vergelijkbare grote beslissingen kunnen bedrijven die hiermee te maken krijgen alvast actie ondernemen.

Dit idee valt en staat echter wel bij de menigte. De mening van één enkele persoon is namelijk niet doorslaggevend. Weet Gnosis veel mensen naar het platform te krijgen en bovendien te betrekken in de mogelijke uitkomsten. Dan is er een zeer interessant decentraal platform gemaakt waarmee in zekere zin de toekomst een beetje duidelijker wordt. 

Weet Gnosis belanghebbenden te trekken? Dan is dit zeer positief voor de Gnosis koers verwachting. De GNO verwachting lijkt positief voor de toekomst.

Gnosis prijs voorspelling 2021 – 2028

Het is ietwat ironisch om het hier te hebben over de Gnosis prijs voorspellingen (hadden we hier maar een platform voor..). Als we zoeken op het internet lijkt de Gnosis verwachting echter positief te zijn. Investeerders lijken de toekomst rooskleurig in te zien al kan er in de loop van de jaren natuurlijk veel gebeuren met de koers. Enkele Gnosis voorspellingen die we gevonden hebben zijn:

2021: $ 234,50
2022: $ 277,57
2023: $ 326,46
2024: $ 380,55
2025: $ 458,75
2026: $ 557,74
2027: $ 615,43
2028: $ 707,94

GNO kopen

Heb je besloten dat je Gnosis wilt kopen als aanvulling op je portfolio? Wees je er dan bewust van dat geen enkele voorspelling iets met 100% zekerheid kan zeggen. Doe dus altijd aanvullend onderzoek en sta achter je keuze. Je kunt GNO kopen op de grootste exchange van Nederland, Bitvavo. Heb je hier nog geen account? Maak die dan hier aan. Je betaalt in de eerste week geen handelskosten!

  1. Inloggen op Bitvavo
  2. Geld storten met iDeal
  3. Omzetten naar je gewenste crypto
  4. Gefeliciteerd, je bent klaar en bent bezitter van cryptocurrency

Crypto Masterclass & handelen in Futures

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten De Crypto Parels met x 100 potentie vind je in deze portfolio!

.
About Kaj

Ik ben in 2017 currentcrypto.nl begonnen en ik schrijf sindsdien bijna dagelijks over Bitcoin en altcoins. Inmiddels heb ik honderden uren onderzoek gedaan naar alle ins en outs van de cryptocurrency wereld. Ook heb ik talloze boeken gelezen, interviews bekeken en cursussen gedaan. Al deze kennis deel ik met je op currentcrypto.nl en dat doe ik nog steeds met veel plezier. Heb je een vraag voor Kaj of wil je het gewoon even over cryptocurrency hebben? Neem dan vooral contact op via deze pagina.