Golem is een project dat zich richt op het creëren van een deeleconomie voor computerkracht. Het doel van Golem is om een hele grote supercomputer te bouwen die draait op de vele computers die aangesloten zijn aan het Golem netwerk.

Grote ondernemingen hebben vaak voor projecten computerkracht nodig. Dit kan zijn voor Artificial  Intelligence (AI) of het maken van bijvoorbeeld 3D video’s. Normaal gesproken moeten ze hiervoor een dure computer aanschaffen of deze huren tegen hoge prijzen. Met Golem kunnen deze partijen heel eenvoudig aan de benodigde computerkracht komen!

In dit artikel kijken we naar Golem. We gaan in op de achtergrond van het project, bekijken de GNT koers en de Golem koers verwachting voor de toekomst.

Hoe werkt Golem?

Golem is een netwerk van computers dat samen een supercomputer vormt. Dit netwerk bestaat uit veel computers van over de hele wereld. Wanneer jij bijvoorbeeld op bed gaat staat je computer waarschijnlijk uit. Je computer doet op dat moment niets en verbruikt daarom ook helemaal geen computerkracht.

Het idee achter Golem is om al deze ‘overtollige’ computerkracht te bundelen en te gebruiken als supercomputer via het eigen netwerk. Jij kunt dus je overige computerkracht verhuren aan mensen op dit netwerk die deze kracht nodig hebben. 

Golem is als het ware een marktplaats waar iedereen zijn computerkracht kan verkopen aan mensen die dit nodig hebben. Het project creëert een echte deeleconomie voor computerkracht zoals AirBNB dat gedaan heeft met slaapplaatsen. 

Dit is niet alleen interessant voor de mensen die computerkracht nodig hebben, maar ook voor de mensen die bij willen verdienen. Het is mogelijk om je computer in de avond aan te zetten en beschikbaar te stellen aan het netwerk. In ruil voor jouw computerkracht kun je dan GNT tokens verdienen. Dit is de currency waar betaalt mee wordt op het netwerk.

GNT token

De GNT token of GNT coin is de currency die gebruikt wordt op het netwerk. Je moet in GNT betalen als je rekenkracht wilt huren en de beloning die mensen ontvangen voor hun rekenkracht wordt ook uitbetaald in de GNT token.

GNT is een ERC20 token, wat betekent dat het ontwikkeld is op het Ethereum netwerk. Je kunt als verhuurder van de kunde van je computer zelf weten welke fee je vraagt. Door het marktplaats principe zul je er gaandeweg achter komen wat de juiste prijs is. Dit is afhankelijk van vraag en aanbod en zal daarom altijd verschillen. 

Use case

Er zijn veel projecten geweest in de loop der jaren waarvoor veel rekenkracht nodig is geweest. Een goed voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld het Stockfish project. Dit is een AI schaakrobot die de gemeenschap kan trainen door er rekenkracht aan toe te wijzen. 

Een aantal jaar geleden stond de teller al op meer dan 300 miljoen gespeelde potjes schaak. Als we dit berekenen zou dit uitkomen op 450 jaar een CPU (computerkracht). Dit is natuurlijk niet haalbaar met een aantal deelnemers. Hoe meer mensen eraan bijdragen hoe meer schaak potjes er gespeeld kunnen worden.

Golem maakt het netwerk dat het mogelijk maakt om snel veel computerkracht te kunnen regelen zonder hiervoor eerst zelf een grote gemeenschap op te bouwen. Door de marketplace van Golem kunnen grote projecten snel beschikken over CPU. Veel deelnemers met een beetje maken een groot geheel. 

Historische Golem koers

Golem heeft zoals de meeste andere projecten in de crypto-wereld hoge pieken en lage dalen gezien. Dit heeft voor het grootste gedeelte te maken met het algemene sentiment op de markt. 

Golem en de GNT token zijn afkomstig van een ICO gehouden in 2016 en ze doen daarom al relatief lang mee. De GNT token sale werd gehouden op 13 november 2016 en bracht 8 miljoen dollar op. Hieronder zie je de live Golem koers in euro.

Golem koers verwachting

Golem is een interessant project en de potentie is groot. Steeds meer in onze maatschappij gaat over computernetwerken en dit zal in de toekomst alleen maar blijven groeien. Daarnaast neemt de groei van bedrijven die een deeleconomie faciliteren snel toe.

Golem heeft daarom de potentie om een belangrijke schakel te zijn in deze deeleconomie voor computerkracht en de GNT koers verwachting kan daarom heel positief zijn.

Het is hierbij wel belangrijk op te merken dat de meningen verschillen over Golem en de toekomstige GNT waarde. Voor investeerders was 2019 bijvoorbeeld een slecht jaar waardoor de algehele impressie van Golem slecht is. Dit betekent alleen niet dat de Golem koers verwachting voor de toekomst niet kan bijtrekken. 

Dit zal moeten blijken aan de mate waarin het project zich weet te ontwikkelen en wat het sentiment op de crypto markt zal zijn in de komende tijd. De use-case is in ieder geval er interessant.

Golem prijs voorspelling 2020 – 2028

De prijsvoorspellingen voor Golem lopen erg uiteen. Zoals eerder aangegeven is het sentiment rond de koers op dit moment negatief. Dit komt met name doordat 2019 een slecht jaar was voor investeerders.

Voor de mensen die geloven in de toekomst van Golem zou dit daarom juist een goed moment zijn om in te stappen, GNT gaat namelijk in vergelijking met vorig jaar voor relatief weinig over de toonbank.

De Golem prijs voorspelling voor 2020 loopt uiteen. De verwachting is dat dit jaar een hoop van de crypto projecten zonder echte waarde zullen omvallen. Hier kan GNT van profiteren door een gedeelte van dit marktaandeel op zich te nemen. De voorspelling voor 2020 is in het beste geval dan ook $1,25 ($ 0,15).

Voor 2023 en 2025 is de koers lastiger te voorspellen. Dit is voornamelijk afhankelijk van de hoeveelheid crypto projecten die om zullen vallen en de ontwikkeling van Golem zelf. Weten ze het grote publiek aan te spreken en op het netwerk te krijgen? Dan kan dit wel eens heel gunstig uitpakken voor de  Golem koers. Voor 2023 en 2025 worden verschillende prijzen genoemd, varieert van $12 tot $120 per GNT.

Enkele andere Golem prijs voorspellingen die we gevonden hebben zijn:

2021: $ 0,17
2022: $ 0,20
2023: $ 0,25
2024: $ 0,29
2025: $ 0,34
2026: $ 0,41
2027: $ 0,48
2028: $ 0,51

Golem kopen 

Het is belangrijk om iedere voorspelling altijd zelf grondig te onderzoeken en alleen te investeren als je er zelf ook achter staat. Het is duidelijk dat Golem een interessant project is, alleen de tijd zal leren of het grote publiek dit ook vindt. Mocht dit zo zijn, dan kun je je voorstellen dat de Golem koers hard zal toenemen en daarmee dus ook de waarde van jouw investering. 

Heb je besloten dat Golem een goede toevoeging is aan je portfolio? Dan kun je Golem eenvoudig kopen met iDeal via Bitvavao. Je koppelt snel je bankrekening en betaald met iDeal. Ook je eventuele winst betaal je weer gemakkelijk uit in euro’s.

Er is nu ook een actie op de Nederlandse exchange waarbij je in de eerste week na aanmelding via onderstaande link geen handelskosten betaald over de eerste €1000! 

  1. Geld storten met iDeal
  2. Omzetten naar je gewenste crypto
  3. Gefeliciteerd, je bent klaar en bent bezitter van cryptocurrency

GNT wallet

Golem kun je uiteraard bewaren op een exchange, maar de veiligste methode is dat absoluut niet. Exchanges worden namelijk geregeld slachtoffer van hacks en hier ben jij de dupe van. Omdat Golem een ERC20 token is kun je gelukkig gebruik maken van hardware wallets om je  GNT te bewaren. Een goed voorbeeld van zo’n hardware wallet is bijvoorbeeld een Ledger Nano X. Vind hier meer informatie over deze Ledger.

Crypto Masterclass & beste exchanges

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. << Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten.

Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

.