Golem is een project dat zich richt op het creëren van een deeleconomie voor computerkracht. Het doel van Golem is om een hele grote supercomputer te bouwen die draait op de vele computers die aangesloten zijn aan het Golem netwerk. Voorheen had Golem de ticker GNT, maar sinds eind 2020 gaan ze verder met GLM.

Grote ondernemingen hebben vaak voor projecten computerkracht nodig. Dit kan zijn voor Artificial  Intelligence (AI) of het maken van bijvoorbeeld 3D video’s. Normaal gesproken moeten ze hiervoor een dure computer aanschaffen of deze huren tegen hoge prijzen. Met Golem kunnen deze partijen heel eenvoudig aan de benodigde computerkracht komen.

In dit artikel kijken we daarom naar Golem. We gaan in op de achtergrond van het project, bekijken de GLM koers en de Golem verwachting voor de toekomst. Hiermee hoop ik je een beter beeld te geven over het project en de potentie. Wat gaat de Golem crypto doen?

Wat is Golem?

Golem is een netwerk van computers dat samen een supercomputer vormt. Dit netwerk bestaat uit veel computers van over de hele wereld. Wanneer jij bijvoorbeeld op bed gaat staat je computer waarschijnlijk uit. Je computer doet op dat moment niets en verbruikt daarom ook helemaal geen computerkracht.

Het idee achter Golem is om al deze ‘overtollige’ computerkracht te bundelen en te gebruiken als supercomputer via het eigen netwerk. Jij kunt dus je overige computerkracht verhuren aan mensen op dit netwerk die deze kracht nodig hebben. 

Golem is als het ware een marktplaats waar iedereen zijn computerkracht kan verkopen aan mensen die dit nodig hebben. Het project creëert een echte deeleconomie voor computerkracht zoals AirBNB dat gedaan heeft met slaapplaatsen. 

Dit is niet alleen interessant voor de mensen die computerkracht nodig hebben, maar ook voor de mensen die bij willen verdienen. Het is mogelijk om je computer in de avond aan te zetten en beschikbaar te stellen aan het netwerk. In ruil voor jouw computerkracht kun je dan GLM coin verdienen. Dit is de currency waar betaalt mee wordt op het netwerk.

Use case

Er zijn veel projecten geweest in de loop der jaren waarvoor veel rekenkracht nodig is geweest. Een goed voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld het Stockfish project. Dit is een AI schaakrobot die de gemeenschap kan trainen door er rekenkracht aan toe te wijzen. 

Een aantal jaar geleden stond de teller al op meer dan 300 miljoen gespeelde potjes schaak. Als we dit berekenen zou dit uitkomen op 450 jaar een CPU (computerkracht). Dit is natuurlijk niet haalbaar met een aantal deelnemers. Hoe meer mensen eraan bijdragen hoe meer schaak potjes er gespeeld kunnen worden.

Golem maakt het netwerk dat het mogelijk maakt om snel veel computerkracht te kunnen regelen zonder hiervoor eerst zelf een grote gemeenschap op te bouwen. Door de marketplace van Golem kunnen grote projecten snel beschikken over CPU. Veel deelnemers met een beetje maken een groot geheel. 

Wat doet de Golem koers?

Golem en de GLM token zijn afkomstig van een ICO gehouden in 2016 en ze doen daarom al relatief lang mee. De GLM token sale werd gehouden op 13 november 2016 en bracht 8 miljoen dollar op. Een Golem coin werd toen verkocht voor $ 0,01. De actuele Golem koers is $ 0.265075.

Zoals ik al zei doet Golem al best lang mee en we hebben dan ook al veel schommelingen gezien. De eerste notering was op 22 november 2016, net na de ICO. Beleggers konden op de markt de GLM crypto kopen voor $ 0,015. Gedurende de bull markten die daarop volgenden steeg de koers iedere keer aanzienlijk.

De Golem All Time High staat op een waarde van $ 1.32 (April 13, 2018). Als we gaan terugrekenen is het alweer 1630 dagen geleden dat het op deze waarde stond. Sinds het begin heeft het project een marketcap gehaald van $ 264,775,707. Daarmee staat het op positie 135 van meest waardevolle crypto projecten.

Hieronder vind je de Golem koersgrafiek.

 • Zoom
 • Hour
 • Day
 • Week
 • Month
 • Year
 • All Time
 • Type
 • Line Chart
 • Candlestick

Wat is de Golem verwachting 2022 – 2027?

Golem is een interessant project en de potentie is groot. Steeds meer in onze maatschappij gaat over computernetwerken en dit zal in de toekomst alleen maar blijven groeien. Daarnaast neemt de groei van bedrijven die een deeleconomie faciliteren snel toe.

Golem heeft daarom de potentie om een belangrijke schakel te zijn in deze deeleconomie voor computerkracht en de GLM koers verwachting kan daarom heel positief zijn.

Het is hierbij wel belangrijk op te merken dat de meningen verschillen over Golem en de toekomstige GLM waarde. Voor investeerders was 2019 bijvoorbeeld een slecht jaar waardoor de algehele impressie van Golem slecht is. Dit betekent alleen niet dat de Golem verwachting voor de toekomst niet kan bijtrekken. 

Dit zal moeten blijken aan de mate waarin het project zich weet te ontwikkelen en wat het sentiment op de crypto markt zal zijn in de komende tijd. De use-case is in ieder geval er interessant.

Als we de Golem verwachting voor 2022 proberen op te stellen komen we snel tot de conclusie dat deze termijn te kort is. In een periode van een jaar is de crypto markt en het sentiment dat heerst de voornaamste graadmeter van succes. Een bull of bear markt heeft in een korte periode meer effect op de prijs dan interne ontwikkelingen.

Als we verder vooruit kijken naar de Golem verwachting voor 2027 dan is dit anders. Een periode van vijf jaar biedt het team en ontwikkelaars genoeg kansen om met nieuwe use-cases te komen en de technieken verder te ontwikkelen. Projecten die willen blijven bestaan moeten deze kans grijpen om mee te groeien met de crypto wereld.

Grote stijgingen zijn niet uitgesloten mocht het ze lukken, al is niets zeker. In het verleden hebben we dit soort bewegingen ook al gezien. Zo steeg de Golem koers begin 2021 binnen een paar maanden met 618%!

* Currency in USD
Historical Price for Golem
DateOpenCloseHighLowVolume

Wat is het nut van de GLM coin?

De GLM token of GLM coin is de currency die gebruikt wordt op het netwerk. Je moet in GLM betalen als je rekenkracht wilt huren en de beloning die mensen ontvangen voor hun rekenkracht wordt ook uitbetaald in de GLM token.

GLM is een ERC20 token, wat betekent dat het ontwikkeld is op het Ethereum netwerk. Je kunt als verhuurder van de kunde van je computer zelf weten welke fee je vraagt. Door het marktplaats principe zul je er gaandeweg achter komen wat de juiste prijs is. Dit is afhankelijk van vraag en aanbod en zal daarom altijd verschillen. 

Je kunt het natuurlijk ook kopen als belegging. Dit doe je als je verwacht dat de koers in de toekomst hoger wordt, bijvoorbeeld doordat het team met veel nieuwe innovaties komt. Hierbij zijn de trend op de korte termijn en de hoeveelheid tokens in omloop (supply) erg belangrijk!

Huidige supply1,000,000,000 GLMMaximale supply1,000,000,000 GLM
% verschil 24u-0.85%% verschil 7D-5.33%

Waar Golem kopen?

Het is belangrijk om iedere voorspelling altijd zelf grondig te onderzoeken en alleen te investeren als je er zelf ook achter staat. Het is duidelijk dat Golem een interessant project is, alleen de tijd zal leren of het grote publiek dit ook vindt. Mocht dit zo zijn, dan kun je je voorstellen dat de Golem koers hard zal toenemen en daarmee dus ook de waarde van jouw investering. 

Heb je besloten dat Golem een goede toevoeging is aan je portfolio? Dan kun je Golem eenvoudig kopen met iDEAL via Bitvavo. Je koppelt snel je bankrekening en betaald met iDEAL. Ook je eventuele winst betaal je weer gemakkelijk uit in euro’s.

Er is nu ook een actie op de Nederlandse exchange waarbij je in de eerste week na aanmelding via onderstaande link geen handelskosten betaald over de eerste €1000! 

ExchangeOmschrijvingRating
Bitvavo (Onze aanrader!☝️)De beste keuze in NL. De laagste handelskosten & eenvoudig te gebruiken. Ontvang een welkomstbonus bij je inschrijving! 4,2/5Bezoek exchange
eToroGrootste social trading platform ter wereld. Handel zonder moeite mee met experts en profiteer van hun winst!4,2/5Bezoek exchange
BinanceDe grootste exchange ter wereld, groot assortiment en veel extra’s zoals staking & ICO’s2/5Bezoek exchange

Het laatste Golem nieuws

Op deze pagina heb ik je hopelijk wat nieuwe dingen kunnen vertellen over Golem die je kunt gebruiken in je onderzoek naar de Golem verwachting. De use-case is heel interessant en de historische koers belangrijk om te overwegen, maar er ontbreekt nog een factor. Het Golem nieuws.

Volg je dit namelijk op de voet? Dan weet je precies welke richting het project inslaat en dus ook wat je in alle redelijkheid kunt verwachten van de toekomst. Een goede bron van informatie is de twitterpagina. Hier zie je naast de ontwikkelingen ook direct hoe actief het team nog is.

Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

 • 👉 Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
 • 👉 Crypto parelsEen duidelijk overzicht met cryptocurrency die wellicht wel x 100 kunnen gaan, gevonden door experts met veel ervaring.
 • 👉 eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
 • 👉 Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
 • 👉 Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.
Welkomstbonus & passief inkomen met staking 🚀 Handel de eerste € 1000 helemaal gratis

Nog geen account op Bitvavo? Maak die dan nu gratis aan en mis de boot niet bij de volgende stijging in de markt. Verdien bovendien een passief inkomen door je gekochte crypto automatisch te staken. Wat is er mooier dan een passief inkomen uit je crypto portfolio?