De Bitcoin koers is de laatste dagen hard omhoog gegaan. In een week tijd is de koers met ruim 15% gestegen wat staat voor bijna € 1250! Je zou dan ook zeggen dat iedereen ineens massaal geïnteresseerd is in Bitcoin, maar als we de Google Trends data erbij pakken blijkt dit mee te vallen.

Interesse Bitcoin in de laatste vijf jaar
Interesse Bitcoin in de laatste vijf jaar

Google Trends “Bitcoin”

Google Trends is een tool van Google dat aangeeft hoe vaak een bepaalde zoekterm ingevoerd is in de zoekmachine. Deze data is dan ook een goede manier om te controleren of de interesse in Bitcoin toeneemt. 

Tijdens de piek eind 2017 was heel duidelijk te zien dat ineens iedereen naar “Bitcoin” zocht. Het kwam in het nieuws, iedereen sprak erover en de koers ging in no-time hard omhoog. Sindsdien is het zoekvolume alleen maar afgenomen en is het zelfs lang behoorlijk rustig gebleven.

Met de koersstijgingen van de afgelopen week in het achterhoofd doe je al snel weer hopen op die oude tijden waarin iedereen massaal aan de Bitcoin ging maar dit bleek niet het geval.

Er is zeker een kleine piek te ontdekken in de afgelopen week maar het is ook snel duidelijk dat de interesse nog lang niet op het niveau is van eind 2017. 

Interesse in Bitcoin in het afgelopen jaar
Interesse in Bitcoin in het afgelopen jaar

Dit kan meerdere dingen betekenen. Ten eerste blijken consumenten nog niet op het niveau te zitten van 2017 wat betreft de interesse. Dat betekent ook dat er nog veel ‘rek’ op zit. Zodra Bitcoin waar aanslaat bij het grote publiek kan de koers dan ook nog harden groeien dan het nu al doet.

Je zou er ook uit op kunnen maken dat de grootste investeerders achter deze koersstijging zitten. Grote hedge funds die flinke ladingen Bitcoin inkopen. Hiervoor hoeft het zoekvolume in Google Trends niet te stijgen, dit gebeurt meestal alleen als veel ‘normale’ internet gebruikers de term invoeren. 

Het enige wat we kunnen doen is deze trend in de gaten houden. Voorlopig lijkt het wat betreft de interesse van de ‘normale mens’ in Bitcoin nog wel mee te vallen. Dit kan overigens snel omslaan zodra Bitcoin weer meer in het nieuws komt door de grote stijging. We gaan het zien.

Crypto Masterclass & trading signalen van experts

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. << Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten. Wil je altijd de laatste trading signalen ontvangen van experts? Dat kan met deze Crypto Signals. Handel mee met experts en mis nooit meer een koop- of verkoopsignaal.

Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

.