De Bitcoin koers is de laatste dagen hard omhoog gegaan. In een week tijd is de koers met ruim 15% gestegen wat staat voor bijna € 1250! Je zou dan ook zeggen dat iedereen ineens massaal geïnteresseerd is in Bitcoin, maar als we de Google Trends data erbij pakken blijkt dit mee te vallen.

Google Trends “Bitcoin”

Google Trends is een tool van Google dat aangeeft hoe vaak een bepaalde zoekterm ingevoerd is in de zoekmachine. Deze data is dan ook een goede manier om te controleren of de interesse in Bitcoin toeneemt. 

Tijdens de piek eind 2017 was heel duidelijk te zien dat ineens iedereen naar “Bitcoin” zocht. Het kwam in het nieuws, iedereen sprak erover en de koers ging in no-time hard omhoog. Sindsdien is het zoekvolume alleen maar afgenomen en is het zelfs lang behoorlijk rustig gebleven.

Met de koersstijgingen van de afgelopen week in het achterhoofd doe je al snel weer hopen op die oude tijden waarin iedereen massaal aan de Bitcoin ging maar dit bleek niet het geval.

Er is zeker een kleine piek te ontdekken in de afgelopen week maar het is ook snel duidelijk dat de interesse nog lang niet op het niveau is van eind 2017. 

Dit kan meerdere dingen betekenen. Ten eerste blijken consumenten nog niet op het niveau te zitten van 2017 wat betreft de interesse. Dat betekent ook dat er nog veel ‘rek’ op zit. Zodra Bitcoin waar aanslaat bij het grote publiek kan de koers dan ook nog harden groeien dan het nu al doet.

Je zou er ook uit op kunnen maken dat de grootste investeerders achter deze koersstijging zitten. Grote hedge funds die flinke ladingen Bitcoin inkopen. Hiervoor hoeft het zoekvolume in Google Trends niet te stijgen, dit gebeurt meestal alleen als veel ‘normale’ internet gebruikers de term invoeren. 

Het enige wat we kunnen doen is deze trend in de gaten houden. Voorlopig lijkt het wat betreft de interesse van de ‘normale mens’ in Bitcoin nog wel mee te vallen. Dit kan overigens snel omslaan zodra Bitcoin weer meer in het nieuws komt door de grote stijging. We gaan het zien.

Beste exchanges

Bitvavo
BitMEXTrade de eerste € 1000 zonder kostenBinance
Handelen met Leverage (x2 - x100)50+ cryptocurrencyDe grootste exchange ter wereld
8 van de grootste cryptocurrency0,25% transactiekosten150+ cryptocurrency
0,075% transactiekosten0,10% transactiekosten
Bezoek de exchange
Bezoek de exchangeBezoek de exchange

Crypto masterclass

crypto masterclass