De grootste investeerders ter wereld zijn niet meer ‘tegen’ Bitcoin maar lijken het juist te omarmen. Dit blijkt alleen al uit de hoeveelheid bitcoin die Grayscale Investment de laatste tijd gekocht heeft. Volgens berichten zou het zelfs ongeveer 2,4% van alle bitcoin die op dit moment in omloop is bezitten.

Grayscale Investment is een onderdeel van de Digital Currency Group (DCG) en is de laatste tijd vaak in het nieuws geweest. Ten eerste omdat het een grote partij is die Bitcoin koop. Ten tweede om de hoeveelheid Bitcoin die er gekocht wordt. Afgelopen week weer heeft het ongeveer voor $180 miljoen aan het Bitcoin fonds toegevoegd. 

Dit brengt de totale hoeveelheid Bitcoin in het fonds op 449,900. Een gigantische hoeveelheid dat op dit moment bijna $5 miljard waard is. Hiermee is de hoeveelheid bitcoin die Grayscale in het fonds heeft in totaal van ongeveer 2,4% van de huidige markt.

Institutionele investeerders lijken in de laatste maanden een strijd te zijn begonnen zie het meeste Bitcoin kan kopen en dit is goed nieuws voor de adoptie. Ook Microstrategy bijvoorbeeld heeft onlangs het grootste gedeelte van haar tegoeden in cash omgezet naar Bitcoin. 

Dat deze grote partijen nu zo fanatiek met Bitcoin en cryptocurrency bezig zijn zorgt er alleen maar voor dat het bij meer investeerders onder de aandacht komt. Wil Bitcoin echt aanslaan, dan zal het bij iedereen bekent moeten zijn en niet meer te boek staan als die ‘rare munt op het internet’. 

De overduidelijke interesse van deze gerenommeerde partijen maakt het dat niemand meer om Bitcoin heen kan. Ook de sceptici zullen nu wel toe moeten geven dat er positieve dingen gebeuren in crypto land.

Grayscale heeft overigens niet alleen bitcoin in fondsen. Ook andere bekende cryptocurrency als Ethereum, Bitcoin Cash, Stellar Lumens, Ripple en Zcash behoren tot de bezittingen van Grayscale. In totaal bedraagt de totale portfolio bijna $6 miljard.