Het is geen geheim dat Grayscale Investments veel bitcoin in het beheer heeft voor klanten. Recent kwam naar buiten dat het fonds hier een exchange-traded fund (ETF) van wil maken. Hiermee zal het fonds nog makkelijker te kopen zijn voor beleggers.

Van investeringsfonds naar ETF

De berichtgeving van Grayscale, het beleggingsfonds met ruim 654.000 Bitcoin in beheer, is duidelijk. Het wil een gooi doen naar het eerste ETF in de US. Een ETF is een beleggingsinstrument waarin een asset is opgenomen en waarvan de prijs praktisch gelijk is aan de opgenomen asset. In de traditionele aandelenmarkt zijn er een hoop verschillende ETF’s waarbij je in een fonds belegt dat bestaat uit een mandje met aandelen van duurzame bedrijven bijvoorbeeld.

In 2016 heeft Grayscale al een geprobeerd een Bitcoin ETF te beginnen, maar zag hier toen op het laatste moment vanaf. De reden hiervoor was het draagvlak dat hiervoor zou zijn bij beleggers. Deze interesse is er nu duidelijk wel en het fonds wil daarom een nieuwe poging doen.

Met een Bitcoin ETF kunnen mensen dus gemakkelijk aandelen kopen in het fonds en meeprofiteren van de bitcoin koers. Dit zonder zelf bitcoin te moeten kopen, zonder alle beveiligingsrisico’s. 

Naast Bitcoin heeft Grayscale nog andere beleggingen in de crypto wereld. Zo heeft het 3,17 miljoen Ethereum ($ 6,74 miljard), 1,5 miljoen Litecoin ($ 366,83 miljoen) en nog veel andere investeringen. In totaal bestaat de portfolio van Grayscale die het in beheer heeft uit bijna $ 46 miljard.

Er is nog geen sprake van een ETF van andere cryptocurrency zover we weten, maar met een Bitcoin ETF in de maak zou je je kunnen voorstellen dat ETF’s voor andere altcoins ook in de toekomst liggen. 

Crypto Masterclass & handelen in Futures

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten De Crypto Parels met x 100 potentie vind je in deze portfolio!

.