Groestlcoin bestaat al sinds 2014 en is een peer-to-peer (P2P) betaalmiddel net zoals Bitcoin en Litecoin. GRS is een snelle en veilige coin met bijna geen transactiekosten. De coin houdt zich ook erg veel bezig met privacy en is om deze redenen erg geschikt als betaalmiddel. 

GRS staat op Coinmarketcap in de top-500. Dit is niet heel erg hoog, maar het project is wel degelijk interessant vanwege zijn vele ‘firsts’ qua technologische verbeteringen. In dit artikel gaan we kijken wat Groestlcoin zo in interessant maakt, hoe het gaat met de Groestlcoin koers en kijken we naar de GRS koers verwachting en voorspellingen voor de toekomst.

Wat is Groestlcoin?

Groestlcoin is een coin die gemaakt is voor P2P betalingen. Wat GRS onderscheidt van andere coins is dat ze een paar unieke primeurs hebben behaald. Zo waren ze de eerste coin die Segregated Witness implementeerde en waren ze de eerste die succesvol een Lightning network-transactie uitvoerde. 

Segregated Witness of ‘SegWit’ is een protocol dat in 2015 is gemaakt. Het was in het leven geroepen om de schaalbaarheidsproblemen aan te pakken waar veel blockchain-netwerken nog steeds last van hebben. Door SegWit kunnen er meer transacties per seconde uitgevoerd worden. GRS was dus de eerste die SegWit aan het werk kreeg. 

De andere ‘first’ van Groestlcoin is een transactie via het Lightning Network. Met het Lightning Network kan men veel sneller transacties versturen. Zonder dit network kan de blockchain snel vollopen wanneer er maar een paar transacties per seconden verstuurd kunnen worden. Via het Lightning Network worden de transacties off chain gedaan waardoor de blockchain niet volloopt en de transactiesnelheid van de desbetreffende blockchain omzeild kan worden.

GRS is dus een pionier in de blockchain wereld. Dat ze deze belangrijke ‘firsts’ op hun naam hebben komt doordat het team elke drie maanden grote updates naar buiten brengt. Ze zijn constant bezig het netwerk te verbeteren en dat is goed voor het vertrouwen.

Groestlcoin vindt privacy erg belangrijk. Om dit te waarborgen tijdens de betalingen die men kan doen met de coin hebben ze de wallet ‘Samourai’ gemaakt voor anonieme GRS-betalingen. Deze wallet ondersteunt zowel TOR als VPN en het heeft zelfs een stealth mode voor op je mobiel! Deze mode zorgt ervoor dat de wallet niet op je mobiel te vinden is als jij dat wilt.

De pionier in de blockchain wereld blijft hard werken om er voor te zorgen dat de massa GRS gaat gebruiken als betaalmiddel. Lukt het ze om bekender te worden en worden er meer transacties gedaan op het netwerk, dan zal dit gunstig zijn voor de Groestlcoin koers verwachting.

Groestlcoin koers

Vanaf 2014 tot begin 2017 is er niet echt iets gebeurd met de GRS koers. Pas vanaf midden 2017 begon de koers echt te stijgen met enorme pieken rond december 2017. Het ging er goed en niet alleen voor Groestlcoin. De hele cryptomarkt steeg in die tijd. Uiteindelijk zakte de prijs van GRS en kwam de koers in rustig vaarwater. Er is geen ICO gehouden om geld op te halen om het project te financieren. 

Hieronder kun je de live Groestlcoin koers volgen in euro. 

Groestlcoin koers verwachting

De GRS coin kan gemined worden. In het begin kregen miners 512 GRS coins per block, maar dit is in de loop van de tijd naar 5 GRS coins gegaan. Uiteindelijk worden en maximaal 105 miljoen GRS coin gemined. Doordat het aantal coins niet oneindig is kan de GRS waarde stijgen aangezien er schaarste zal ontstaan. 

Het minen kan door iedereen worden gedaan en doordat de Groestlcoin ASIC resistant is blijft de coin relatief gezien decentraler dan bijvoorbeeld Bitcoin. Een coin die ASIC resistant is zorgt er voor dat er alleen gemined kan worden met een CPO of GPU. Meer informatie over ASIC mining kan je hier vinden.

Groestlcoin probeert zo decentraal mogelijk te blijven en vindt anonimiteit erg belangrijk. Het team van GRS blijft dan ook anoniem. Normaal gezien is dat niet goed voor de in dit geval GRS waarde, maar doordat ze constant updates leveren en goed in contact blijven met de community hebben ze vertrouwen gewonnen. 

De community rondom een coin is vaak een mooie graadmeter om te kijken of een coin succesvol kan worden. De community van GRS is erg actief en denkt graag mee. Ze roepen bijvoorbeeld al een tijde voor een re-branding. Ze vinden de naam niet goed genoeg voor massa adoptie. 

Op Twitter heeft GRS 37.000 volgers en wordt er wekelijk getweet over de nieuwste updates en acties. Zo valt te zien dat GRS op steeds meer exchanges te verhandelen is en dat er al een paar pinautomaten zijn die gebruikt kunnen worden om jouw GRS om te zetten in een andere valuta. Hieronder kan je een filmpje zien die dit laat zien.

Zoals je ziet is GRS hard aan het werk om voor massa adoptie te zorgen. Wellicht dat de community gelijk heeft en dat een naamsverandering hierbij helpt. Zelf vind ik de naam ook niet heel soepel klinken. Weet Groestlcoin erin te slagen om meer mensen over te halen om GRS te gebruiken als betaalmiddel, dan zal dit goed uitpakken voor de GRS koers en leidt dit tot een hoge Groestlcoin koers verwachting.

Groestlcoin prijs voorspelling 2020 – 2026

Een eventuele koersstijging van Groestlcoin hangt onder andere af van de algehele cryptomarkt. In 2017 steeg bijna elke cryptocurrency doordat de Bitcoin koers omhoog schoot. Als bitcoin weer enorm gaat stijgen kan dit er zo maar voor zorgen dat GRS en andere alt-coins ook stijgen. 

De prijs van Bitcoin heeft GRS zelf niet in de hand, maar het aantal mensen op de wereld die GRS gebruiken als betaalmiddel wel. Het steeds makkelijker maken om met GRS te betalen is een stap in de goede richting. Hieronder zie je de GRS prijs voorspelling tot 2027.

2020: $ 0,46
2021: $ 0,50
2022: $ 0,69
2023: $ 0,77
2024: $ 0,90
2025: $ 1,01
2026: $ 1,10

GRS kopen

Voordat je overgaat tot het kopen van GRS is het verstandig om eerst goed research te doen. Heb je besloten om te investeren in GRS? Dan kan je dit doen op verscheidene exchanges waaronder die van LiteBit. Mocht je nog geen account hebben dan kan je die hier aanmaken.

  1. Ga naar Litebit
  2. Login of maak hier een account aan
  3. Klik in het menu op ‘kopen’ en zoek je crypto
  4. Geef aan hoeveel je wilt kopen en reken af
  5. Gefeliciteerd, je hebt je crypto gekocht!
Hoe wordt de GRS koers bepaald?

De GRS koers wordt bepaald door het aantal gebruikers. Hoe meer mensen GRS als betaalmiddel gebruiken hoe beter. Op verschillende exchanges kan de coin verhandeld worden wat ook de prijs kan bepalen.

Wat is de beste wallet voor GRS?

GRS coins kan je het best op de Samourai wallet bewaren. Deze wallet is van GRS zelf en zorgt voor de laagste transactiekosten.

Hoe koop je de GRS coin?

De GRS coin kan je kopen via de Groestlcoin website of op exchanges zoals die van LiteBit.

Is GRS een goede investering?

Het is mogelijk om de coin te verhandelen op exchanges, maar doe altijd eerst goed onderzoek voordat je geld investeert in een project. Kijk op deze pagina voor crypto koers verwachtingen.

Crypto Masterclass & handelen met leverage

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via deze exchange kun je direct handelen met leverage en profiteren van bonus tegoeden.

.

De actuele bitcoin koers:

About Jelmer

Sinds 2017 houd ik mij bezig met Bitcoin en de blockchain. Sindsdien is de interesse alleen maar gegroeid en dit zal hoogstwaarschijnlijk niet stoppen. Het begon met investeren in Bitcoin en altcoins, maar sinds 2020 schrijf ik ook met veel plezier voor Currentcrypto!