Groestlcoin bestaat al sinds 2014 en is een peer-to-peer (P2P) betaalmiddel net zoals Bitcoin en Litecoin. GRS is een snelle en veilige coin met bijna geen transactiekosten. De coin houdt zich ook erg veel bezig met privacy en is om deze redenen erg geschikt als betaalmiddel. 

Dit is niet heel erg hoog, maar het project is wel degelijk interessant vanwege zijn vele ‘firsts’ qua technologische verbeteringen. In dit artikel gaan we kijken wat Groestlcoin zo in interessant maakt, hoe het gaat met de GRS koers en kijken we naar de Groestlcoin verwachting voor de toekomst. Wat gaat de Groestlcoin crypto doen?

Wat is Groestlcoin?

Groestlcoin is een coin die gemaakt is voor P2P betalingen. Wat GRS onderscheidt van andere coins is dat ze een paar unieke primeurs hebben behaald. Zo waren ze de eerste coin die Segregated Witness implementeerde en waren ze de eerste die succesvol een Lightning network-transactie uitvoerde. 

Segregated Witness of ‘SegWit’ is een protocol dat in 2015 is gemaakt. Het was in het leven geroepen om de schaalbaarheidsproblemen aan te pakken waar veel blockchain-netwerken nog steeds last van hebben. Door SegWit kunnen er meer transacties per seconde uitgevoerd worden. GRS was dus de eerste die SegWit aan het werk kreeg. 

De andere ‘first’ van Groestlcoin is een transactie via het Lightning Network. Met het Lightning Network kan men veel sneller transacties versturen. Zonder dit network kan de blockchain snel vollopen wanneer er maar een paar transacties per seconden verstuurd kunnen worden. Via het Lightning Network worden de transacties off chain gedaan waardoor de blockchain niet volloopt en de transactiesnelheid van de desbetreffende blockchain omzeild kan worden.

GRS is dus een pionier in de blockchain wereld. Dat ze deze belangrijke ‘firsts’ op hun naam hebben komt doordat het team elke drie maanden grote updates naar buiten brengt. Ze zijn constant bezig het netwerk te verbeteren en dat is goed voor het vertrouwen.

Groestlcoin vindt privacy erg belangrijk. Om dit te waarborgen tijdens de betalingen die men kan doen met de coin hebben ze de wallet ‘Samourai’ gemaakt voor anonieme GRS-betalingen. Deze wallet ondersteunt zowel TOR als VPN en het heeft zelfs een stealth mode voor op je mobiel! Deze mode zorgt ervoor dat de wallet niet op je mobiel te vinden is als jij dat wilt.

De pionier in de blockchain wereld blijft hard werken om er voor te zorgen dat de massa GRS gaat gebruiken als betaalmiddel. Lukt het ze om bekender te worden en worden er meer transacties gedaan op het netwerk, dan zal dit gunstig zijn voor de Groestlcoin koers verwachting.

Wat doet de Groestlcoin koers?

Vanaf 2014 tot begin 2017 is er niet echt iets gebeurd met de GRS koers. Pas vanaf midden 2017 begon de koers echt te stijgen met enorme pieken rond december 2017. Het ging er goed en niet alleen voor Groestlcoin.

De hele cryptomarkt steeg in die tijd. Uiteindelijk zakte de prijs van GRS en kwam de koers in rustig vaarwater. Er is geen ICO gehouden om geld op te halen om het project te financieren. De actuele Groestlcoin waarde staat op $ 0.307147.

De hoogste waarde van de Groestlcoin staat op $ 2.74 (April 9, 2021). Dat is inmiddels zo’n 537 dagen geleden. De totale waarde van het project staat op $ 24,961,533 en daarmee heeft het plaats 600 ingenomen op de lijst met grootste crypto projecten.

Hieronder kun je de live Groestlcoin koers volgen in euro. 

 • Zoom
 • Hour
 • Day
 • Week
 • Month
 • Year
 • All Time
 • Type
 • Line Chart
 • Candlestick

Wat is de Groestlcoin verwachting 2022 – 2027?

De GRS coin kan gemined worden. In het begin kregen miners 512 GRS coins per block, maar dit is in de loop van de tijd naar 5 GRS coins gegaan. Uiteindelijk worden en maximaal 105 miljoen GRS coin gemined. Doordat het aantal coins niet oneindig is kan de GRS waarde stijgen aangezien er schaarste zal ontstaan. 

Het minen kan door iedereen worden gedaan en doordat de Groestlcoin ASIC resistant is blijft de coin relatief gezien decentraler dan bijvoorbeeld Bitcoin. Een coin die ASIC resistant is zorgt ervoor dat er alleen gemined kan worden met een CPO of GPU. Meer informatie over ASIC mining kan je hier vinden.

Groestlcoin probeert zo decentraal mogelijk te blijven en vindt anonimiteit erg belangrijk. Het team van GRS blijft dan ook anoniem. Normaal gezien is dat niet goed voor de in dit geval GRS waarde, maar doordat ze constant updates leveren en goed in contact blijven met de community hebben ze vertrouwen gewonnen. 

De community rondom een coin is vaak een mooie graadmeter om te kijken of een coin succesvol kan worden. De community van GRS is erg actief en denkt graag mee. Ze roepen bijvoorbeeld al een tijde voor een re-branding. Ze vinden de naam niet goed genoeg voor massa adoptie. 

Op Twitter heeft GRS 37.000 volgers en wordt er wekelijk getweet over de nieuwste updates en acties. Zo valt te zien dat GRS op steeds meer exchanges te verhandelen is en dat er al een paar pinautomaten zijn die gebruikt kunnen worden om jouw GRS om te zetten in een andere valuta. Hieronder kan je een filmpje zien die dit laat zien.

Zoals je ziet is GRS hard aan het werk om voor massa adoptie te zorgen. Wellicht dat de community gelijk heeft en dat een naamsverandering hierbij helpt. Zelf vind ik de naam ook niet heel soepel klinken. Weet Groestlcoin erin te slagen om meer mensen over te halen om GRS te gebruiken als betaalmiddel, dan zal dit goed uitpakken voor de GRS koers en leidt dit tot een hoge Groestlcoin koers verwachting.

Waar Groestlcoin kopen?

Voordat je overgaat tot het kopen van GRS is het verstandig om eerst goed research te doen. Heb je besloten om te investeren in GRS? Dan kan je dit doen op verscheidene exchanges waaronder die van LiteBit. Mocht je nog geen account hebben dan kan je die hier aanmaken.

ExchangeOmschrijvingRating
Bitvavo (Onze aanrader!☝️)De beste keuze in NL. De laagste handelskosten & eenvoudig te gebruiken. Ontvang een welkomstbonus bij je inschrijving! 4,2/5Bezoek exchange
eToroGrootste social trading platform ter wereld. Handel zonder moeite mee met experts en profiteer van hun winst!4,2/5Bezoek exchange
BinanceDe grootste exchange ter wereld, groot assortiment en veel extra’s zoals staking & ICO’s2/5Bezoek exchange

Het laatste Groestlcoin nieuws

Hopelijk heb je op deze pagina iets meer meegekregen over Groestlcoin en de factoren die invloed hebben op de Groestlcoin verwachting. De laatste ontbrekende factor is het Groestlcoin nieuws. Volg je dit op ook op twitter, dan zie je direct hoe actief het team nog is en wat de toekomstplannen zijn.

Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

 • 👉 Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
 • 👉 Crypto parelsEen duidelijk overzicht met cryptocurrency die wellicht wel x 100 kunnen gaan, gevonden door experts met veel ervaring.
 • 👉 eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
 • 👉 Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
 • 👉 Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.
Welkomstbonus & passief inkomen met staking 🚀 Handel de eerste € 1000 helemaal gratis

Nog geen account op Bitvavo? Maak die dan nu gratis aan en mis de boot niet bij de volgende stijging in de markt. Verdien bovendien een passief inkomen door je gekochte crypto automatisch te staken. Wat is er mooier dan een passief inkomen uit je crypto portfolio?