In de afgelopen maanden hebben we flinke stijgingen gezien. Met name in de DeFi wereld ging praktisch ieder project hard omhoog. Het werd dus weer tijd voor een correctie en die hebben we gezien in september.

93% van de top 250 op coinmarketcap gingen namelijk omlaag in waarde als we de maand tot maand gegevens erbij pakken. Ook de projecten die eerder dit jaar nog voor flinken winsten zorgen zoals Chainlink, Yearn.Finance, Compound en Aave moesten eraan geloven. 

Dit hoeft echter niet te betekenen dat het nu weer afgelopen is met het winstpotentieel. Na iedere stijging komt een daling en dat is heel normaal. Als we kijken naar het jaar 2017 waar we de All Time High zagen van Bitcoin en bijna iedere andere cryptocurrency wordt dit duidelijk. 

Eerder dat jaar stegen de koersen om vervolgens flink in waarde te dalen. Dit bleef even zo zijwaarts bewegen tot later dat jaar de stijging tot de bekende high’s werden gemaakt. 

Na een stijging is het normaal dat veel mensen hun ‘winst nemen’, verstandig zelfs. Hierdoor wordt er op dat moment meer verkocht dan aangekocht en zorgt dit ervoor dat de koersen gaan dalen. Op het moment dat iedereen tevreden is en genoeg winst heeft genomen zal dit omslaan.

Waar dit niveau precies ligt en wanneer mensen weer actief beginnen met inkopen is onduidelijk. Het is hiervoor belangrijk om niet naar de grafieken te kijken van de afgelopen dagen of zelfs weken maar verder uit te zoemen.

De koers beweegt namelijk in een cyclus van ongeveer vier jaar en de trend over de jaren is dat Bitcoin aan het stijgen is. Als we deze berichten mogen geloven zit de koers dus, zij het langzaam, in de lift en moet dit op termijn leiden tot meer groene cijfers. Je kunt hier meer lezen over de Bitcoin koers verwachting.