Op 19 december heeft een ongelukkige onbekende mogelijk een grote fout gemaakt met het verzenden van Bitcoin. Er werd namelijk zo’n 0,00005 Bitcoin verzonden voor 3,49094570 BTC aan transactiekosten. 

Bij het versturen van Bitcoin heb je alle gevallen te maken met transactiekosten. Gemiddeld liggen deze op dit moment rond de $6. Dit geldt voor grote en voor kleine transacties. Je moet hier alleen zelf goed op letten als je de transactie doet vanuit een eigen wallet.

Op de 19e werd er namelijk een transactie verzonden met een fee van rond de $80.000. Het verzonden bedrag bedroeg maar liefst iets meer dan $1. Het is niet duidelijk of dit om een bewuste test ging of dat iemand een grote fout heeft gemaakt.

Doe jij een transactie vanaf een exchange? Dan zie je vaak in één oogopslag hoeveel kosten je hiervoor moet betalen. Dit is vaak een vast bedrag in Bitcoin, bijvoorbeeld 25.000 satoshi per transactie of iets dergelijks. Afhankelijk van de waarde van Bitcoin op dat moment zie je direct hoeveel deze transactie je kost.

Doe je echter transacties vanuit je eigen wallet of vanaf een Ledger, dan kan het zijn dat het iets minder makkelijk aangegeven is. Let er daarom altijd goed op hoeveel je betaald per byte en wat de totale kosten zijn. 

Het is niet met zekerheid te zeggen of deze transactie een grote fout is, maar het heeft er alle schijn van. Let bij je eigen transacties daarom altijd goed op wat je moet betalen. Op Bitvavo profiteer van je de goedkoopste handelskosten in Nederland. Ook handel je de eerste € 1000 zonder überhaupt kosten te betalen. Om hiervoor in aanmerking te komen kun je je hier aanmelden.

Crypto Masterclass & handelen in Futures

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten De Crypto Parels met x 100 potentie vind je in deze portfolio!

.
About Kaj

Ik ben in 2017 currentcrypto.nl begonnen en ik schrijf sindsdien bijna dagelijks over Bitcoin en altcoins. Inmiddels heb ik honderden uren onderzoek gedaan naar alle ins en outs van de cryptocurrency wereld. Ook heb ik talloze boeken gelezen, interviews bekeken en cursussen gedaan. Al deze kennis deel ik met je op currentcrypto.nl en dat doe ik nog steeds met veel plezier. Heb je een vraag voor Kaj of wil je het gewoon even over cryptocurrency hebben? Neem dan vooral contact op via deze pagina.