Het Hongkongse bedrijf GSR gaat de mining van de bitcoin vergroenen. Dit doen ze door in samenwerking met bedrijven MOSS en het Fortaleza Ituxi Project CO2 certificaten op te kopen. Ook gaan ze vanaf de tweede helft van dit jaar volledig over op hernieuwbare energie. Daarmee is dit bedrijf een van de eerste miners die grote stappen zet op het gebied van vergroening.

De duurzame bitcoin

Er is de laatste tijd veel te doen om de impact van de bitcoin op het milieu. De uitstoot door het minen is te groot volgens veel mensen. Miner GSR gaat daar echter verandering in brengen, om zo niet te hoeven stoppen met het minen van de cryptomunt. Het bedrijf is actief werkt in cryptocurrency projecten en cryptocurrency uitwisselingen. Het vergroenen van hun mining gaan ze doen door CO2 certificaten te kopen om zo hun uitstoot af te kopen. Hoeveel certificaten ze precies gaan kopen is echter nog niet duidelijk. Ook willen ze in de tweede helft van dit jaar helemaal over op hernieuwbare energie.

Het doel van GSR is om hun hele bedrijf, inclusief het minen van bitcoin, koolstofuitstoot neutraal te maken. Dit gaan ze doen door een samenwerking met het bedrijf MOSS, een bedrijf dat zich inzet voor het redden van de aarde,  aan te gaan. MOSS maakt gebruik van blockchain technologie om groene coupons te kunnen aanschaffen. Door deze ontwikkeling wordt GSR een van de eerste miners die zijn koolstofuitstoot volledig compenseert.

Het is niet nieuw voor GSR om zich bezig te houden met het vergroenen van de mining. Op dit moment gebruikt GSR al hernieuwbare hydro-elektrische energie via waterkrachtcentrales voor een deel van de mining. Het andere deel van de uitstoot wordt nu gecompenseerd met CO2 certificaten. Die certificaten worden gekocht in het Fortaleza Ituxi Project. Dit is een project die ontbossing tegen moet gaan. Het project, dat in 2013 is gestart, heeft al veel succes gehad in de afgelopen jaren, zo hebben ze de CO2 uitstoot al met 11,8 miljoen ton CO2 verminderd.

GSR, een van de oudste liquiditeiten providers uit Hong Kong, zegt dat ze goed zijn voor wel 1 miljard per dag. Ze helpen meer dan 500 klanten aan diensten en zijn ook internationaal actief.

Crypto Masterclass & handelen in Futures

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten De Crypto Parels met x 100 potentie vind je in deze portfolio!

.