Gulden is een Nederlandse cryptocurrency met de focus op het betaalverkeer. Het is de bedoeling dat de digitale gulden vergelijkbaar gebruikt gaat worden als zijn voorganger, de Gulden van voor de euro. In iedere winkel zou ermee betaald moeten worden en het zou de normaalste zaak van de wereld moeten zijn.

Je kunt je voorstellen dat in dit scenario de gulden koers sterk toegenomen zal zijn in vergelijken met de huidige NLG koers. In dit artikel kijken we dan ook naar de Gulden koers verwachting en de koers van Gulden in het algemeen.

Over Gulden en de Gulden koers verwachting

In Nederland kent iedereen de naam ‘Gulden’, echter associëren veel mensen dit nog met de voorganger van de euro. In het digitale tijdperk ontstaan er tal van nieuwe cryptocurrencies waar nog nooit iemand van gehoord heeft. Dat iedereen de naam Gulden al kent zou dus zeker een voordeel kunnen zijn voor de guldencoin koers. 

Wanneer het gebruik van de digitale Gulden (NLG) toeneemt in de toekomst zullen mensen dit herkennen en hierbij zelfs ‘warme’ gevoelens krijgen. Uit dit eerder gepubliceerde onderzoek over Gulden als betaalmiddel blijkt namelijk ook dat het bij mensen nostalgische gevoelens oproept. 

Ook blijkt uit ditzelfde onderzoek dat er nog maar weinig mensen gebruik maken van Gulden als betaalmiddel. Dit terwijl de voordelen wel heel duidelijk zijn voor zowel de gebruiker als de ondernemer. Wat de digitale Gulden koers betreft zou dit in de toekomst positief kunnen uitpakken voor het project wanneer meer mensen gebruik zullen met van Gulden als betaalmiddel.

Over het algemeen is de Gulden koers verwachting dus positief. Echter is dit volledig afhankelijk van de mate van adoptie, zoals bij de meeste projecten. Gulden heeft echter wel een aantal duidelijke voordelen ten opzichte van niet-Nederlandse projecten. De naam is al bekend, Nederlandse ondernemers zijn hierdoor eerder geneigd het aan te nemen als betaalmiddel en met behulp van het witness programma kun je er zelfs rente mee verdienen. Hoger dan dat bij de banken. Welke koers Gulden inslaat is dus bepalend voor de toekomstige waarde van het project. 

Historische Gulden koers
Historische Gulden koers

Historische Gulden koers

Gulden is ontstaan in 2014 en de eerste NLG gingen over de toonbank voor $0,0004. Sindsdien is er veel gebeurt met de Gulden waarde. Tijdens de hype eind 2017 en begin 2018 nam de koers zoals ieder ander project sterk toe. De All time high van Gulden was op 12 januari zelfs $0,49. Sindsdien is de NLG koers omlaag gegaan. De actuele Gulden koers vind je hieronder:

Gulden prijs voorspelling 2020, 2023, 2025

Net zoals bij ieder ander project zijn er voor- en tegenstanders. De tegenstanders hebben verschillende argumenten waarom het project niet zou slagen en zelfs naar 0 zal gaan. Er wordt bijvoorbeeld verwacht dat Bitcoin of zelfs een andere cryptocurrency gebruikt zal worden als betaalmethode. Ook zien sommige mensen niet het nut in van de nostalgische naam Gulden en gebruiken op dit moment nog liever iDeal of PayPal.

De voorstanders zijn echter een stuk positiever. Deze partij verwacht dat cryptocurrency de toekomst is en dat daarom ook alle betalingen op termijn via de blockchain gaan. Door de naam Gulden en het goede betalingssysteem dat ze kunnen faciliteren verwachten ze dat Gulden (een groot) stuk van deze taart zal innemen. Dit zorgt er natuurlijk voor dat de Gulden koers toe zal nemen in de toekomst en hiervoor zijn verschillende Gulden voorspellingen gedaan. 

Zo verwacht Coinswitch dat de Gulden waarde wel eens flink kan toenemen in de toekomst. Aan het einde van 2020 zou de waarde van Gulden wel eens rond de $0,125 kunnen liggen. Voor 2023 is de NLG voorspelling zelfs nog beter, hier wordt een prijs genoemd van $0,247. Lukt het Gulden daadwerkelijk om geaccepteerd te worden in de grootste (web) winkels? Dan kan de Gulden koers wel eens echt hard groeien. In 2025 zou de koers wel eens rond de $0,317 kunnen staan. Dit is gezien de huidige koers een rendement van zeker x50.

Gulden kopen

Of de Gulden koers daadwerkelijk zoveel zal toenemen is natuurlijk nog maar de vraag. Het blijft afwachten welke koers Gulden in gaat zetten met het project en hoe de mensen hierop reageren. Weten ze echter aan te slaan als betaalmethode, dan kan het ook hard gaan met de groei van de waarde. Het is daarom zeker het overwegen waard om op te nemen in je portfolio. Gulden kopen met iDeal doe je gemakkelijk via deze Nederlandse partij. Je stort simpelweg je euro’s na de registratie en koopt je eerste NLG.

Beste exchanges

Bitvavo
BitMEXTrade de eerste € 1000 zonder kostenBinance
Handelen met Leverage (x2 - x100)50+ cryptocurrencyDe grootste exchange ter wereld
8 van de grootste cryptocurrency0,25% transactiekosten150+ cryptocurrency
0,075% transactiekosten0,10% transactiekosten
Bezoek de exchange
Bezoek de exchangeBezoek de exchange

Crypto masterclass

crypto masterclass