Gulden is een Nederlandse cryptocurrency met de focus op het betaalverkeer. Het is de bedoeling dat de digitale gulden vergelijkbaar gebruikt gaat worden als zijn voorganger, de Gulden van voor de euro. In iedere winkel zou ermee betaald moeten worden en het zou de normaalste zaak van de wereld moeten zijn.

Belangrijke eigenschappen van Gulden zijn de focus op klimaatvriendelijke innovatie, het verbeterde PoW² en het witness systeem waardoor beleggers rente kunnen ontvangen. Dit samen met de afkomst in Nederland zorgt ervoor dat we Gulden onder de loep gaan nemen.

We behandelen in dit artikel de technieken die Gulden gebruikt en gaan in op de NLG koers en coin data. Hiermee geven we je informatie om zelf een duidelijke Gulden verwachting te schetsen voor de toekomst. Wat is de potentie van de Gulden crypto?

Wat is Gulden?

Het Nederlandse Gulden, opgericht door Rijk Plasman, is gemaakt om een beter digitaal betaalsysteem te krijgen dan we nu hebben. Met Gulden moet straks in Nederland en daarbuiten iedereen met de NLG coin kunnen betalen en rente ontvangen over de wallet.

Een aantal belangrijke eigenschappen van het project zijn PoW², het witness systeem en de gemeenschap die zich inmiddels achter het project hebben verenigd in de loop der jaren. Zoek je naar het project op bijvoorbeeld Twitter, dan vind je veel mensen die er actief mee bezig zijn.

Wat is PoW² van Gulden?

Met Proof of Work zijn het de miners die de berekeningen doen en transacties valideren. Bij Gulden gaat dit precies hetzelfde met één uitzondering. In het proces is bij Gulden ook een witness aanwezig. Zodra een block gevonden is door een miner wordt deze aan het netwerk toegevoegd met een pre-witness status.

Dit block gaat vervolgens door naar een in aanmerking komende witness die vervolgens data zoals een timestamp toevoegt aan het block. Zodra de witness ’tekent’ met de private key wordt het opnieuw toegevoegd aan het netwerk en komt het op de blockchain te staan.

Een witness kan alleen in aanmerking komen om deel te nemen aan dit proces als het Gulden coin bezit en in een actieve wallet heeft staan. Dit is bedacht om de deelnemers op het netwerk een incentive te geven om eerlijk te handelen. Doordat iedereen geïnvesteerd is in het project en de NLG crypto wordt het netwerk zo efficiënt mogelijk is de gedachte.

Met een relatief kleine cryptocurrency is het in theorie eenvoudig om een 51% aanval uit te voeren. Dit betekent dat iemand 51% van al de mining kracht in bezig heeft en daarmee effectief de blockchain in beheer heeft. Bij Gulden moet er voor iedere transactie nog steeds een Witness gevonden worden en hierdoor wordt een dergelijke aanval aanzienlijk moeilijker om uit te voeren ondanks de relatief lage hash rate.

Bezitters van de Gulden crypto hebben zelf de keuze om als witness deel te nemen aan het netwerk. Hiervoor moeten beleggers hun NLG coin in een speciale witness wallet plaatsen en deze voor een periode vastzetten. Hoe langer je je Gulden vastlegt, hoe hoger de beloning in principe is. Let hierbij wel op dat je in de tussentijd je Gulden coin niet kunt uitbetalen, ook niet als de koers omhoog schiet.

Je kunt een witness van Gulden worden vanaf 5000 NLG. De minimale periode waarvoor je je Gulden coin moet vastleggen is een maand. Gemiddeld levert dit je ongeveer tussen de 2,58% en 5,99% rendement op per jaar. Als we dit vergelijken met onze huidige bankrekening is dit aanzienlijk meer.

Ieder block zorgt voor 90 nieuwe NLG tokens op het netwerk. Hiervan gaat 10 NLG naar de miners, 15 NLG naar de witness en 65 NLG is voor de ontwikkeling van het project.

Wat doet de Gulden koers?

Als we de Gulden koers bekijken op coinmarketcap zien we dat de eerste notering op 12 april 2014. Het project bestaat dus al relatief lang. Destijds konden beleggers één NLG kopen voor $ 0,00089. We zien heel duidelijk dat de koers tijdens een bull markt flink omhoog schiet om vervolgens weer wat te dalen. De actuele Gulden koers is $ 0.003257.

De Gulden All Time High staat op een waarde van $ 0.523415 (January 12, 2018). Het is 1586 dagen geleden dat deze koers bereikt werd. Op het moment heeft het project een market cap van $ 1,843,601 en het staat daarmee op plaats 1700 van grootste cryptocurrency projecten.

Het is goed om deze data in de gaten te houden over een lange periode om zo trends te ontdekken. Er kan soms veel hype zijn, maar dit is niet altijd de beste graadmeter van mogelijk succes. Beter is het om te kijken wat het project heeft gedaan in rustige tijden om de potentie te bepalen.

 • Zoom
 • Hour
 • Day
 • Week
 • Month
 • Year
 • All Time
 • Type
 • Line Chart
 • Candlestick

Wat is de Gulden verwachting 2022 – 2027

In Nederland kent iedereen de naam ‘Gulden’ en associëren de meeste mensen dit nog met de voorganger van de euro. In het digitale tijdperk ontstaan er tal van nieuwe cryptocurrency waar nog nooit iemand van gehoord heeft. Dat iedereen de naam Gulden al kent zou dus zeker een voordeel kunnen zijn voor de guldencoin koers. 

Wanneer het gebruik van de digitale Gulden (NLG) toeneemt in de toekomst zullen mensen dit herkennen en hierbij zelfs ‘warme’ gevoelens krijgen. Uit dit eerder gepubliceerde onderzoek over Gulden als betaalmiddel blijkt namelijk ook dat het bij mensen nostalgische gevoelens oproept. 

Ook blijkt uit ditzelfde onderzoek dat er nog maar weinig mensen gebruikmaken van Gulden als betaalmiddel. Dit terwijl de voordelen wel heel duidelijk zijn voor zowel de gebruiker als de ondernemer. Wat de digitale Gulden koers betreft, zou dit in de toekomst positief kunnen uitpakken voor het project wanneer meer mensen gebruik zullen maken van Gulden als betaalmiddel.

Over het algemeen is de Gulden koers verwachting dus positief. Dit is alleen volledig afhankelijk van de mate van adoptie, zoals bij de meeste projecten. Gulden heeft wel een aantal duidelijke voordelen ten opzichte van niet-Nederlandse projecten.

De naam is al bekend, Nederlandse ondernemers zijn hierdoor eerder geneigd het aan te nemen als betaalmiddel en met behulp van het witness programma kun je er zelfs rente mee verdienen. Hoger dan dat bij de banken. Welke koers Gulden inslaat is dus bepalend voor de toekomstige waarde van het project. 

De Gulden verwachting voor 2022 is lastig te voorspellen. Op deze korte termijn zijn het laatste Gulden nieuws en de trend in de cryptocurrency markt belangrijk. Wat betreft de Gulden crypto verwachting voor 2027 kan er iets anders gebeuren.

Zoals ik al aangaf heeft Gulden een actieve gemeenschap die bezig is het project op de kaart te zetten. Het hebben van een (goed) product is een ding, maar met genoeg aanhangers en (online) aandacht kan het hard gaan zodra Gulden opgepakt wordt.

Zo gaat er een Gulden vrachtwagen door Nederland om bekendheid te krijgen en wordt er geprobeerd om de NLG coin op de bekendste exchanges te krijgen. Met dit soort aandacht is een stijging in de toekomst niet uitgesloten. In het verleden hebben we ook al eens eerder een grote stijging gezien. In de bull markt van 2017-2018 steeg de Gulden koers met 541% binnen een maand.

Net zoals bij ieder ander project zijn er voor- en tegenstanders. De tegenstanders hebben verschillende argumenten waarom het project niet zou slagen en zelfs naar 0 zal gaan. Er wordt bijvoorbeeld verwacht dat Bitcoin of zelfs een andere cryptocurrency gebruikt zal worden als betaalmethode. Ook zien sommige mensen niet het nut in van de nostalgische naam Gulden en gebruiken op dit moment nog liever iDeal of PayPal.

De voorstanders zijn een stuk positiever. Deze partij verwacht dat cryptocurrency de toekomst is en dat daarom ook alle betalingen op termijn via de blockchain gaan. Door de naam Gulden en het goede betalingssysteem dat ze kunnen faciliteren verwachten ze dat Gulden (een groot) stuk van deze taart zal innemen. Dit zorgt er natuurlijk voor dat de Gulden koers toe zal nemen in de toekomst en hiervoor zijn verschillende Gulden voorspellingen gedaan. 

* Currency in USD
Historical Price for Gulden
DateOpenCloseHighLowVolume

Wat doet de NLG coin?

Betalingen op het netwerk, bijvoorbeeld in een winkel of via een exchange, gaan met de Gulden coin (NLG). Het is de beloning die miners en de witness krijgen. Met de NLG coin kun je bovendien rente ontvangen door ze beschikbaar te stellen aan het netwerk (vast te zetten).

Heb je vertrouwen in Gulden? Dan koop je dus de NLG crypto. Het is goed om bij je eventuele keuze voor Gulden dus ook op de coin data te letten. Schaarste is altijd een interessante graadmeter van mogelijk succes. Dit kun je o.a. checken door de huidige supply (563,638,191 NLG) met de maximale supply (750,000,000 NLG) te vergelijken.

Op het internet kun je veel voorspellingen vinden, de een nog gekker dan de ander. Het is veel verstandiger zelf onderzoek te doen naar Gulden en de coin data. Laat je nooit beïnvloeden door de hype berichten en investeer alleen geld als jij achter je keuze staat. 9 van de 10 hype berichten hebben niet het beste met je voor, maar proberen enkel en alleen de waarde op te krikken.

In de afgelopen 24 uur was het koersverschil van Gulden -9.62%. In de laatste zeven dagen was dit -21.62%. Deze percentages geven op de korte termijn de trend aan. Het handelsvolume in de afgelopen 24 uur was $ 331. Als jij dit goed in de gaten houdt kun je hier als eerste van profiteren bij grote veranderingen.

Waar Gulden kopen?

Of de Gulden koers daadwerkelijk zoveel zal toenemen is natuurlijk nog maar de vraag. Het blijft afwachten welke koers Gulden in gaat zetten met het project en hoe de mensen hierop reageren. Weet het aan te slaan als betaalmethode, dan kan het ook hard gaan met de groei van de waarde.

Het is daarom zeker het overwegen waard om op te nemen in je portfolio. Gulden kopen kan in Nederland o.a. via Bittrex. Nadat je daar een account hebt aangemaakt kun je eenvoudig euro’s storten via Bitvavo.

 1. Stort euro’s via Bitvavo
 2. Omzetten naar je gewenste crypto
 3. Gefeliciteerd, je bent klaar en bent bezitter van cryptocurrency

Het laatste Gulden nieuws

De laatste belangrijke factor in ieder onderzoek naar de potentie van een crypto project zoals Gulden is het laatste nieuws. Wat zijn de meest recente ontwikkelingen, welke samenwerkingen zijn er aangegaan en wat staat er allemaal te gebeuren?

Dit soort Gulden nieuws vind je op de officiële twitterpagina van Gulden. Zie jij de nieuwste ontwikkelingen als eerste gebeuren en combineer je dit met de andere project- en coin data? Dan kun je als eerste inspelen op het nieuws en hier dus ook als eerste van profiteren.

MoneyTalks community & beste exchanges

Alles te weten komen over de werking van crypto en belangrijker nog, het geld verdienen met cryptocurrency? Met deze MoneyTalks community van Madelon Vos heb je het binnen de kortste keren onder de knie. Kom in contact met andere traders, stel al je vragen en krijg dagelijkse technische analyse.

Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

Ben je als ondernemer met Bitcoin en crypto bezig? Dan vind je hier meer informatie over Bitcoin voor bedrijven en de tools die je hiermee kunnen helpen.

Anoniem surfen op het internet? Gebruik een VPN en word nergens meer gevolgd. Pak hier je korting!

.
Welkomstbonus & passief inkomen met staking 🚀 Handel de eerste € 1000 helemaal gratis

Nog geen account op Bitvavo? Maak die dan nu gratis aan en mis de boot niet bij de volgende stijging in de markt. Verdien bovendien een passief inkomen door je gekochte crypto automatisch te staken. Wat is er mooier dan een passief inkomen uit je crypto portfolio?