Privacy gaat hand in hand met de opkomst van cryptocurrency. Niet alleen wordt onze privacy veelvoudig ‘geschonden’ door grote tech bedrijven. Ook ons geld wordt nauwlettend in de gaten gehouden. Als je het mij vraagt is dit niet alleen negatief, al ontbreekt nu de optie tot het doen van anonieme transacties. 

Er zijn veel mensen die daarom een behoefte hebben aan een anoniem alternatief en hier is Haven Protocol voor aan het werk. In dit artikel kijken we naar Haven, de XHV koers en Haven Protocol koers verwachting.

Wat is Haven Protocol?

Haven Protocol is een privacy token gemaakt op Monero. Het is gemaakt met alle privacy functies van XMR zoals ring signatures en Bulletproofs. Daarnaast heeft Haven Protocol verder gewerkt en is het bijvoorbeeld mogelijk om anonieme synthetische cryptocurrency op het platform te hebben.

Synthetische cryptocurrency zijn uitgegeven crypto munten die staan voor een onderliggende crypto. Een synthetische crypto op Haven wordt aangeduid als xAsset. Door het burnen van XHV coins kun je bijvoorbeeld een anonieme synthetische Bitcoin op het platform maken, xBitcoin. 

Hetzelfde geldt voor de anonieme stablecoin dollar, de xUSD. Naar eigen zeggen de eerste anonieme stablecoin ter wereld. Deze werd gelanceerd op 20 juli 2020. Na de xUSD moeten er nog veel meer anonieme stablecoins volgen gebasseerd op andere valuta.

De werking van Haven Protocol

XHV wordt verzonden van de wallet van een gebruiker richting een smart contract (“offshore). De waarde wordt behouden gedurende de transactie tijd omdat het namelijk geregistreerd wordt als fiat waarde. Eventuele veranderingen in prijs worden gecorrigeerd met behulp van een token burn. 

Ook kunnen er nieuwe tokens bijgemaakt worden door het protocol zodra dit nodig is om de juiste token waarde te krijgen (minting). Dit mechanisme wordt burning & minting genoemd. Door dit mechanisme is een totale supply niet aan te duiden. Dit verandert constant om de waarde te behouden en te reguleren. 

Haven Protocol kan hierdoor gebruikt worden om de waarde vast te houden van bijvoorbeeld goederen of gestald geld. Je stuurt je tegoeden ‘offshore’ richting het smart contract en ontvangt hiervoor een bewijs dat je geld gestort hebt in de vorm van xAssets. Op het moment dat je dit weer wil opnemen weet het protocol precies hoeveel waarde het je moet uitkeren en past hierop de supply aan. 

Haven Protocol koers verwachting

Laten we voorop stellen dat Haven Protocol een interessant project is. Er is nou eenmaal veel vraag naar anonimiteit, helemaal in de crypto wereld. De ontwikkelingen die er gedaan worden lijken dan ook alleen maar actueler te worden naarmate de tijd verstrijkt. Bovendien is een anonieme stablecoin, de xUSD, een boeiende ontwikkeling die mogelijk bij zal dragen aan een hoge XHV koers.

Wel moet er genoemd worden dat privacy coins niet zo populair zijn bij regelgevers. Onlangs nog bracht DASH bijvoorbeeld naar buiten geen privacy coin te zijn, hoewel ze hier wel groot mee zijn geworden. Mogelijk had dit te maken met de regelgevers die achter Monero aan zitten. Ook is het team van Haven Protocol anoniem, hoewel je dit wellicht zou mogen verwachten van een privacy project. Het brengt echter gevaren met zich mee omdat je natuurlijk wel geld op de smart contracts stort.

Al met al lijkt de Haven Protocol koers verwachting positief voor de toekomst. Veel mensen hebben behoefte aan anonimiteit op het internet. Niet alleen op sociale media, maar ook met hun geld. Anoniem betalingen doen aan bedrijven waar niemand van hoeft te weten behoren hierbij, maar ook het stallen van je geld.

Haven Protocol prijs voorspelling 2020 – 2026

Er zijn veel verschillende voorspellingen op het internet te vinden over de Haven Protocol koers. De een positiever dan de ander. Het is duidelijk dat veel mensen behoefte hebben aan anonimiteit. Het is echter de vraag wie de strijd zal winnen, de regelgevers of de anonieme tokens. We hebben hieronder enkele XHV prijs voorspellingen voor je op een rij gezet.

2020: $ 4,19
2021: $ 5,02
2022: $ 5,47
2023: $ 6,43
2024: $ 6,06
2025: $ 5,36
2026: $ 5,46

XHV kopen

Lijkt Haven Protocol je een interessant project om in te investeren? Dan kun je XHV kopen op enkele exchanges, waaronder Bittrex. Je kunt hier meer lezen over de Bittrex exchange.

Beste exchanges:

BitvavoTrade de eerste € 1000 zonder kostenBekijk de exchange
50+ cryptocurrency
De laagste fee
BitMEXHandelen met Leverage (x2 - x100)Bekijk de exchange
0,075% transactiekosten
BinanceDe grootste exchange ter wereldBekijk de exchange
150+ cryptocurrency