De blockchain heeft voor een revolutie gezorgd in de wereld van online vertrouwen. Al jaren ontwikkelen veel projecten nieuwe ‘producten’ op de blockchain en gaan steeds meer bedrijven het integreren. Dit betekent echter niet dat het niet nog beter zou kunnen, dat zullen de mensen van Hedera Hashgraph gedacht hebben.

In dit artikel gaan we het hebben over Hedera Hashgraph en bekijken we de Directed Acyclic Graph technologie. Daarnaast gaan we het hebben over de mogelijke toepassingen van HBAR en de Hedera Hashgraph koers verwachting.

Wat is Hedera Hashgraph?

Hedera is anders dan een blockchain omdat het niet opgebouwd wordt door een keten blokken. Het werkt door middel van Directed Acyclic Graph technologie. Je kunt een Hashgraph het beste zien als een grafiek waarbij de transactiesnelheid omhoog gaat naarmate er meer transacties toegevoegd worden aan het netwerk.

Hiermee kunnen dezelfde voordelen behaalt worden zoals decentraliteit en de veiligheid door hashing zonder dat de transactiesnelheid hier onder te leiden heeft.

Bij Hedera Hashgraph zijn er 39 van de meest vertrouwde organisaties die samen consensus moeten krijgen. Alle Nodes op het netwerk communiceren met elkaar door middel van ‘gossip’ oftewel roddelen. Bij iedere transactie wordt er een willekeurige transactie ‘besproken’ met een andere Node. 

Deze transactie wordt vervolgens besproken met de andere Nodes en als de verkregen informatie overeen komt wordt het punt van ‘strongly seeing’ bereikt. Dit betekent dat je met vertrouwen kunt zeggen dat de Nodes tot dezelfde conclusie komen over de transactie.

Dit is een manier om schaalbare groei te bereiken. Hoe meer Nodes er op het netwerk zijn (gebruikers), hoe meer er ‘geroddeld’ kan worden. Meer besproken transacties is een hogere transactiesnelheid. In tegenstelling tot de blockchain is een Hashgraph dan ook zeer schaalbaar. 

De zware en stroom-intensieve activiteit van het minen kan op deze manier uitgesloten worden. 

blockchain vs hashgraph
blockchain vs hashgraph

Voor- en nadelen

Hedera Hashgraph heeft goed nagedacht over de problemen rondom blockchain en komen met een unieke oplossing. De transactiesnelheid is aanzienlijk hoger en Proof of Work is niet meer nodig. Hierdoor is het bereiken van consensus een stuk milieuvriendelijker. Ook kunnen lage transactiekosten gehanteerd worden door de HBAR coin.

Aan de andere kant en zeker niet onbelangrijk is het feit dat Hedera Hashgraph niet open-source is. Hierdoor weet niemand precies hoe de code van het project eruit ziet en kan er geen fork gemaakt worden door andere ontwikkelaars. 

Hedera Hashgraph is intellectueel eigendom van Swirlds, het bedrijf achter het platform. De reden voor deze bescherming is het mogelijke verlies van het netwerk effect. Bij een hoop forks zal het netwerk effect kleiner zijn en zal de groei minder snel gaan. 

Ook de vraag rondom de decentraliteit komt hiermee een beetje knel te zitten. Omdat het daadwerkelijk intellectueel eigendom is van een organisatie en beheert wordt door 39 organisaties kun je de vraag stellen of dit niet achter blijft bij de decentraliteit van de blockchain. 

Hedera Hashgraph koers

Hedera Hashgraph is ter wereld gekomen in een grote ICO gehouden in augustus 2018. Hierbij is ongeveer $100 miljoen van de beoogde $120 miljoen opgehaald, een behoorlijk bedrag. 1 HBAR coin ging destijds over de toonbank voor $0,12. Hieronder kun je de Hedera Hashgraph koers live volgen in euro.

Hedera Hashgraph koers verwachting

Hedera Hashgraph is een van de interessantere projecten die we de laatste tijd langs hebben zien komen, al is het inmiddels niet meer nieuw. Het verbeteren van de blockchain wordt door een hoop projecten uitgevoerd en hiermee neemt Hedera flink wat hooi op de vork.

Slaagt het er echter in om het netwerk effect te kickstarten en weet het daadwerkelijk op grote schaal te kunnen opereren? Dan is dit zeer positief voor de Hedera Hashgraph koers verwachting.

Hedera Hashgraph prijs voorspelling 2020 – 2026

De meningen staan zoals bij iedere andere cryptocurrency niet allemaal met de neuzen dezelfde kant op. Aan de ene kant staan de mensen die volledige decentraliteit nodig hebben. Ze zien de organisatie van Hedera Hashgraph en concluderen dat hier nog onzekerheden in zijn wat betreft het gebrek aan open-source en het intellectuele eigendom.

Aan de andere kant is het een nieuwe en frisse blik op het schaalbaarheidsprobleem. De markt zal bepalen hoe dit zal uitpakken voor de Hedera koers, maar als we enkele voorspellingen erbij pakken lijkt de Hedera Hashgraph verwachting goed voor de komende jaren. Neem voorspellingen echter altijd met een korreltje zout van het internet en zorg dat je altijd zelf goed onderzoek doet.

2020: $ 0,072
2021: $ 0,081
2022: $ 0,093
2023: $ 0,120
2024: $ 0,137
2025: $ 0,128
2026: $ 0,181

HBAR kopen

Heb je besloten dat Hedera Hashgraph een interessant project is en wil je de HBAR coin kopen? Dan kun je terecht op een van de grootste exchanges ter wereld, Binance. Heb je hier nog geen account? Maak die dan vooral aan om een toekomstige ledenstop te voorkomen.

  1. Ga naar de Binance exchange
  2. Log in of maak een account aan
  3. Stort BTC of ETH op je Binance exchange (kan eenvoudig via Bitvavo)
  4. Wissel je crypto om (market order)
  5. Gefeliciteerd, je heb de crypto gekocht en bent klaar

Crypto Masterclass & handelen met leverage

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via deze exchange kun je direct handelen met leverage en profiteren van bonus tegoeden.

.

De actuele bitcoin koers:

About Kaj

Ik ben in 2017 currentcrypto.nl begonnen en ik schrijf sindsdien bijna dagelijks over Bitcoin en altcoins. Inmiddels heb ik honderden uren onderzoek gedaan naar alle ins en outs van de cryptocurrency wereld. Ook heb ik talloze boeken gelezen, interviews bekeken en cursussen gedaan. Al deze kennis deel ik met je op currentcrypto.nl en dat doe ik nog steeds met veel plezier. Heb je een vraag voor Kaj of wil je het gewoon even over cryptocurrency hebben? Neem dan vooral contact op via deze pagina.