Leestijd: 2 minuten

Er gaan geruchten dat WAGMI United, een groep Amerikaanse investeerders in cryptocurrency, een aanbod heeft gedaan om de Britse League 2 club Bradford City AFC uit te kopen. De voorzitter van de voetbalclub, Stefan Rupp, bevestigde dit in een gesprek met Washington Post. Maar het is onduidelijk of er sprake is van een verandering van eigenaar.

Wordt Voetbalclub Bradford City uitgekocht?

Rupp liet deze week weten dat ondanks de verschillende berichten die beweren dat er een verandering van eigenaar op handen is, hij kan bevestigen dat dit niet het geval is. Afgelopen dinsdag ontving hij een e-mail van een vertegenwoordiger van de WAGMI United groep met een aanbod om Bradford City AFC te kopen. Dat is alles wat hij ontving, meer niet. Er heeft geen verdere actie plaatsgevonden.

WAGMI heeft de deal met Bradford City dus voorlopig nog niet helemaal bezegeld, maar heeft wel enkele interessante plannen in het verschiet. In een gesprek met The Post zei WAGMI mede-oprichter Eben Smith:

We gaan wat onconventionele dingen proberen, maar zullen ons vanuit een analytisch perspectief vrij veel laten leiden door de cijfers. We hebben er vertrouwen in dat het zal werken, als het niet werkt dan is dat niet erg.

De WAGMI United Group is verder van plan zijn NFT Inkomstenstroom te gebruiken om in analyses te investeren en tegenstanders “te slim af te zijn” in het streven naar promotie via de EFL naar de Premier League.

Verscheidene voetbalclubs hebben hun affiniteit met de opkomende wereld van de digitale activa getoond. Al in september kondigde voetbalclub PSG haar samenwerking met Crypto.com aan, waarmee ze haar eerste officiรซle cryptopartner werd. De twee gingen een partnerschap aan over exclusieve NFT’s en andere sponsorbetalingen in de inheemse CRO token.

Verder kondigde FinTech firma Yield App zijn partnerschap aan met Premier League voetbalclub West Ham United. Terug in oktober 2021 verklaarde BitMEX Alex Hoptner ook dat bitcoin en crypto’s kunnen dienen als het volgende grote financieringsmiddel voor voetbalteams. Hij voegde er verder aan toe:

“Tokenisatie van activa is een groot ding in de toekomst, zoals we zien in de NFT ruimte. Omdat ze midden in de massamarkt retail beweging zitten, zouden cryptobedrijven een uitstekend financieringsvehikel voor deze clubs kunnen zijn.”


Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

  • ๐Ÿ‘‰ Investeren in goud. Door te investeren in edelmetaal zoals goud kun je nog meer spreiding aanbrengen in je portfolio naast cryptocurrency.
  • ๐Ÿ‘‰ Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
  • ๐Ÿ‘‰ eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
  • ๐Ÿ‘‰ Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
  • ๐Ÿ‘‰ Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.

Belangrijk!

Investeren is altijd op eigen risico en biedt geen garanties. Je kunt je inleg (gedeeltelijk) verliezen. We stellen de informatie op de website met veel plezier en nauwkeurigheid voor je samen, maar geven geen advies. Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt.