Een gedecentraliseerd netwerk voor Internet of Things (IoT) apparaten. Met Helium in je eigen huis verdien je geld en werk je aan de toekomst van IoT. De consument en bedrijven hebben baat bij de use-case van Helium. Hoe HNT te werk gaat en hoe ze een positieve Helium verwachting creëren lees je in dit artikel.

Daarnaast gaan we het hebben over de reden waarom Helium interessant is, hoe het komt dat Helium op Coinmarketcap goed scoort en kijken we naar de Helium verwachting en HNT prognose voor de toekomst.

Wat is Helium?

Helium is een netwerk dat een veilige en goedkope manier biedt voor low-power (IoT) apparaten om via het internet met elkaar te communiceren. Het peer-to-peer netwerk gebruikt hiervoor hotspots die in de woonkamer of op kantoor kunnen staan.

Deze hotspots zijn draadloos met elkaar verbonden waardoor een complete stad kan communiceren. De hotspots verzenden en ontvangen informatie van sensoren en IoT apparaten. Elke hotspot kan HNT coins minen door te bewijzen dat ze verbindingen maken met andere hotspots. Dit wordt Proof of Coverage (POF) genoemd.

POF is een algoritme bedacht door HNT. Door middel van radio golven valideert het netwerk de hotspots. Op deze manier worden de hotspots in de gaten gehouden en wordt er gekeken of ze goed presteren. Voor Helium is het belangrijk dat de hotspots constant in verbinding staan.

Miners, oftewel mensen met een hotspot verdienen dus Helium coins wanneer er goed gepresteerd wordt.

Voor bedrijven kan het nuttig zijn wanneer een stad online is en kan communiceren. Bedrijven die scooters verhuren kunnen hun scooters verbinden met het netwerk. Hierdoor kunnen ze constant in de gaten houden waar de scooters zijn en welke route ze hebben gereden. Om deze data te verkrijgen betalen ze data credits.

Deze credits kunnen gekocht worden met Helium coins. Op het moment dat HNT coins worden ingewisseld voor credits worden de coins verbrand. Hierdoor zorgt Helium ervoor dat er niet teveel Helium coins in omloop zijn wat de Helium verwachting positief kan beïnvloeden.

Wat belangrijk is voor de Helium koers is dat ze hotspots verkopen zodat bedrijven en instanties nuttige informatie kunnen kopen door het opgebouwde hotspot netwerk. Worden er dus meer hotspots verkocht waardoor de steden veranderen in zogenoemde smart city’s dan kan dit goed uitpakken voor de HNT verwachting en Helium prijs voorspelling voor de toekomst.

Helium koers

We kunnen de HNT waarde volgen op Coinmarketcap. Sinds 9 juni 2020 staat de Helium koers erop. De koersschommelingen van de HNT coin bleven nog een tijdje uit voordat de eerste grote stijgingen ontstonden. Op 9 juni 2020 stond de Helium prijs op 0,22 dollar. De HNT koers heeft op dit moment een waarde van $ 17.37.

De HNT waarde heeft al grote schommelingen gezien. In de afgelopen 24 uur was dit verschil -5.54%. Voor verder onderzoek om te kijken of HNT een goede investering kan zijn is het belangrijk om aanvullende HNT data te gebruiken. Hier vind je alvast een uitgebreide grafiek om te beginnen.

  • Zoom
  • Hour
  • Day
  • Week
  • Month
  • Year
  • All Time
  • Type
  • Line Chart
  • Candlestick

Helium verwachting

Iedereen kan een Helium hotspot aanschaffen en beginnen met het minen van de coin. Voor een paar honderd euro kan je een hotspot aanschaffen. Dit verdien je terug door de coins die je mined en die je dus kan verkopen als je dat wil.

Via de Helium console kan je de data inzien. Hierin kan je ook credits aanschaffen en overzicht krijgen in je verdiende Helium crypto.

De hotspot maakt gebruik van LongFi. Dit houdt in dat elke long Range Wide Area Network (LoRaWAN) in staat is om met de Helium blockchain te communiceren. Hierdoor kan elke LoRaWAN data verzenden in het netwerk.

Ook als je geen hotspot wilt kopen kan je gebruik maken van het netwerk. Je kan namelijk Helium Tabs kopen. Zo’n tab kan je aan je keycord hangen of in je auto leggen. Wordt je auto vervolgens gestolen of ben je je sleutel kwijt dan kan je met behulp van het Helium netwerk zien waar je tab, en dus je sleutel of je auto is gebleven.

Nu zijn er meer bedrijven die zulke producten verkopen. Zij werken dan vaak met bleutooth, of via een sim kaart die in verbinding staat met een telecom provider. Helium tabs zijn alleen naar mijn mening net iets beter. De Tabs werken tot 12 kilometer en brengen geen extra kosten met zich mee.

Meerdere voordelen kan je hier zien:

Helium verwachting

Je kan je misschien nu wel bedenken hoe handig en gaaf het zou zijn wanneer een hele stad is bedekt door het helium netwerk. Als dit het geval is dan zal dit goed uitpakken voor de Helium koers verwachting.

Mocht je nu meer onderzoek willen doen omdat je wil investeren in Helium dan is historische data een goede indicator. Wat sowieso goed is om bij te houden is het handelsvolume. Hoe hoger het volume hoe meer mensen erin investeren. Het handelsvolume van Helium in de afgelopen 24 uur was $ 27,425,648.

Het is een goed begin om te kijken wat de Helium verwachting kan zijn. Blijf alleen wel goed eigen onderzoek doen. Hieronder zie je de historische HNT koers.

* Currency in USD
Historical Price for Helium
DateOpenCloseHighLowVolume

Helium prijs voorspelling 2021 – 2028

De Helium prijs schommelt zoals vele andere crypto’s veel op en neer. Op het world wide web kan je veel verschillende Helium voorspellingen vinden en de een is nog gekker dan de ander. Eigen onderzoek is dus altijd slim om te doen.

De use-case van Helium is in ieder geval interessant. Met een beetje fantasie zie ik grote steden die constant in verbinding staan met het Helium netwerk. Met de lage kosten en voordelen voor elke partij die meedoet kan dit ook gebeuren. Andere apparaten lijken in ieder geval minder goed te werken.

Om toch een aantal Helium prognoses te doen hebben we hieronder een aantal voorspellingen tot 2028 weergegeven. In de afgelopen zeven dagen is het verschil in de Helium koers -11.90% geweest.

Voor de lange termijn is het verstandig om verder vooruit te kijken.

2021$10,81
2022$12,44
2023$14,60
2024$18,63
2025$21,10
2026$24,69
2027$28,93
2028$31,98

Helium coin kopen

Het kopen van de HNT coin kan erg gemakkelijk, maar voordat je overgaat tot het kopen van de coin is het goed om te denken aan de factoren die de HNT prijs kunnen beïnvloeden. Wil je bijvoorbeeld HNT kopen, maar staat de prijs op een All Time High dan is het wellicht verstandig om even te wachten.

Daarnaast is het goed om de roadmap in de gaten te houden. Houden ze zich aan de gemaakte afspraken en is er goed contact via social media dan wekt dit vertrouwen.

Een andere factor is schaarste. Dit geldt bijna bij elke coin, maar wanneer de vraag stijgt en het aanbod blijft achter dan kan de prijs stijgen. Als we kijken naar Helium dan zien we dat er op dit moment 96,715,267 HNT zijn met een totale supply van 223,000,000 HNT. De market cap van Helium is $ 1,677,289,009.

Wil je Helium kopen? Dan kun je dit doen op de goedkoopste exchange van Nederland, Bitvavo. Je betaalt gemakkelijk met iDEAL en ook eventuele winsten kun je direct laten uitbetalen op je bankrekening. Heb je nog geen account op Bitvavo? Dan kun je die aanmaken via deze link en profiteren van een welkomstbonus. Je trade de eerste € 1000 namelijk zonder handelskosten.

Hoe komt de Helium koers tot stand?

De Helium koers wordt vooral bepaald door vraag en aanbod.

Wat is de beste wallet voor HNT?

Je kan meerdere wallets gebruiken om HNT te bewaren. Voor een extra veilige wallet kan je gebruik maken van Ledger.

Hoe kan ik HNT kopen?

Je kan HNT gemakkelijk via exchanges kopen. Binance is daar een van.

Is HNT een mooie investering?

Als je gelooft in het project en het sentiment in de markt is positief dan kan het een mooie investering zijn. De prijs van crypto’s kunnen echter ook snel dalen. Let daarom goed op waar je je geld in stopt.

Crypto Masterclass & trading signalen van experts

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. << Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten. Wil je altijd de laatste trading signalen ontvangen van experts? Dat kan met deze Crypto Signals. Handel mee met experts en mis nooit meer een koop- of verkoopsignaal.

Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

.