Chainlink is een van de meest besproken altcoins van het jaar 2020. Er waren een hoop DeFi projecten die enorm snel zijn gegroeid en ook Chainlink profiteerde hiervan door hun Oracles. In dit artikel nemen we het jaar van Chainlink door.

De opkomst van Chainlink

Even in het kort. Chainlink is een cryptocurrency waarvan de ICO in 2017 gehouden werd, vlak voor de all time high van Bitcoin en veel altcoins. Het project richt zich op het verbinden van verschillende partijen op de blockchain door het maken van Oracles. Hierdoor kan er op DeFi projecten decentraal data opgehaald worden zonder dat iemand deze data handmatig moet invoeren. Bij veel DeFi projecten is de data namelijk de bottleneck. 

Dit sloot goed aan bij de opmars van decentrale projecten en Chainlink zag dan ook een behoorlijke stijging. Sinds de ICO in 2017 ging de Chainlink koers relatief rustig vooruit. Tussen 2017 en 2020 ging de koers gestaag omhoog van $0,16 tot $1,78. Pas in 2020 ging het echt hard.

In 2020 begon de koers van Chainlink rond een waarde van $1.78 en op het hoogtepunt behaalde het een waarde van bijna $20. Dit was op 16 augustus 2020, een behoorlijke stijging in een jaar. 

Voor investeerders van de ICO is 2020 dan ook een lucratief jaar gebleken als ze de coins bewaart hebben. De winst in USD staat op het moment op x 102,4. In ETH is dat bijna x 41 en de winst in Bitcoin is bijna x 15.

2020 is een goed jaar gebleken voor cryptocurrency en Bitcoin in het algemeen. Lang niet iedere altcoins is mee omhoog gegaan en veel mensen wachten dan ook nog op een echt altseason. Chainlink heeft zijn werk in ieder geval al gedaan en heeft naast een behoorlijke waarde stijging zich ook weten te vestigen in de top van crypto  land. 

Crypto Masterclass & handelen in Futures

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten De Crypto Parels met x 100 potentie vind je in deze portfolio!

.