Niemand kan in de toekomst kijken, laten we dat voorop stellen. Wel is het heel interessant om te fantaseren over de toekomst. Hoe zou mijn leven ervoor staan over 30 jaar of groter, hoe leven wij met z’n allen over 30 jaar? 

Welke technologieën gebruiken we in ons dagelijkse leven en zijn we er echt op vooruit gegaan? 

Dit artikel is geschreven in 2020 en natuurlijk met de kennis van nu. Er wordt in dit artikel gekeken naar het jaar 2050 met betrekking op het gebruik van cryptocurrency en andere technologieën waarmee we in de toekomst te maken kunnen krijgen.

Crypto en the Internet of Things

Een van de belangrijkste veranderingen van de toekomst zou de integratie van cryptocurrency en the Internet of Things kunnen zijn. We zijn direct gekoppeld met onze apparaten en doen nu ook automatisch betalingen met cryptocurrency.

De verwachting is dat in het jaar 2050 iedereen aan tientallen apparaten gekoppeld is. Zo heb je niet alleen een slimme speaker die je kunt vragen om wat muziek aan te zetten. Je hebt bijvoorbeeld ook een slimme koelkast die je voorraad bijhoudt.

Je kunt deze koelkast instellen om automatisch een bestelling te plaatsen wanneer bepaalde producten op dreigen te raken. Deze bestelling wordt doorgezet naar de supermarkt waar je altijd besteld en/of waar de beste actie is voor het product en zal direct thuisbezorgd worden.

Je hoeft niet meer aan de deur te betalen, maar bij je bestelling wordt automatisch afgerekend met de APPIE coin of de JUMBO coin. 

De kans bestaat dat iedere organisatie zijn eigen cryptocurrency heeft om mee te werken. Wel zal Bitcoin nog steeds de belangrijkste cryptocurrency zijn.

Bitcoin is de basis, jouw centrale wallet en cryptocurrency op the Internet of Things. Om betalingen te doen bij de Albert Heijn of de Jumbo heb je APPIE of JUMBO coin nodig. 

SmartBridge technologie

Deze betaling wordt direct en automatisch gedaan vanuit je Bitcoin wallet en wordt met behulp van een technologie zoals de SmartBridge technologie automatisch omgezet in de benodigde cryptocurrency.

Je zult niets merken van deze transactie, want het gebeurt allemaal op de achtergrond. 

Met de SmartBridge technologie heb je de mogelijkheid om vanuit je centrale Bitcoin wallet betalingen te doen in iedere cryptocurrency die er maar bestaat. 

Jij betaald uit je Bitcoin wallet en je BTC wordt automatisch en tegen de actuele koers omgezet naar de crypto die je nodig hebt. 

Dit zorgt ervoor dat alle bedrijven hun eigen munt kunnen ontwikkelen om intern mee te werken. Iedereen kan er ook direct mee uit de voeten omdat iedereen met bitcoin kan betalen.

Alle cryptocurrency staan direct met elkaar in verbinding met behulp van deze SmartBridge technologie en hier zullen we op de achtergrond veel gebruik van maken. 

Koppelingen met bedrijven

Binnen the Internet of Things kun je bedrijven toegang geven tot jouw data. Met een koppeling vergelijkbaar met, maar moderner dan, een API sleutel zoals we die nu kennen kun je bijvoorbeeld je koelkast koppelen aan de supermarkt. Hiermee plaats je real-time bestellingen en laat je dit automatisch op de aangegeven momenten bezorgen.

Ook kun je je fitness gegevens koppelen met je zorgverzekeraar. Voor iedere 10 kilometer die je loopt krijg je een beetje korting op je premie en ook dit zal automatisch verrekend worden. Hiermee wordt het sporten gestimuleerd en zullen de kosten voor de gezondheidszorg omlaag gaan.

Ditzelfde geldt voor je autoverzekering. Er zal bijgehouden worden welke auto’s je bezit, hoeveel kilometer je hierin maakt en wat het verbruik hiervan is. Aan de hand van deze gegevens zal automatisch je dynamische premie berekend worden.

Om het milieu te ontzien zal er rekening gehouden worden met het type auto waarin je kilometers maakt. Rij je nog niet elektrisch? Dan zal je premie aanzienlijk hoger zijn. Ook worden deze kosten iedere dag afgeschreven. 

Het tanken bij een tankstation of het gebruik van een oplaadpunt heeft ook geen pinpas meer nodig, maar zal direct afgeschreven worden van je rekening. 

Je gegevens worden real-time bijgehouden en direct in rekening gebracht. Het maken van kilometers in een ‘oldtimer ferrari of Hummer’ zie je dan ook direct verschijnen als een dikke rekening voor het verbruik. 

Services

Ook zullen steeds meer bedrijven je voor het gebruik in rekening brengen in plaats van een vaste fee. Mogelijk is dat bedrijven als Netflix je in rekening zullen brengen wat je kijkt in plaats van vast bedrag per maand.

Iedereen ter wereld heeft in dit scenario direct toegang tot de database van Netflix en kan kijken wat hij maar wil. Er wordt je voor iedere film of per uur in rekening gebracht wat je kijkt.

De kosten hiervoor zullen direct en real-time in de vorm van FLIX coin afgeschreven worden. De verwerking hiervan gebeurt vanuit je Bitcoin wallet en gebeurt op de achtergrond.

De markt voor Netflix is hierdoor direct een stuk groter, iedereen ter wereld kan er gebruik van maken. Jij betaald daarnaast alleen voor wat je kijkt en niet per maand.

Het uitbetalen van salaris

Door middel van Smart Contracts of vergelijkbare technieken is het mogelijk om na een werkdag direct het salaris te ontvangen. Dit salaris wordt bepaald aan de hand van de gewerkte uren en zal automatisch bijgehouden en verwerkt worden.

Na een werkdag van een x-aantal uur zal automatisch je uurloon x het aantal uren overgemaakt worden. Dit gebeurt volledig automatisch en op de achtergrond en is de normaalste zaak van de wereld. 

Niet eerst een maand werken voordat je dit geld krijgt, maar direct betaald aan het einde van de dag. De kosten van deze overboeking zijn nihil.

Persoonsverificatie via de blockchain

De blockchain zal gebruikt worden voor iedere persoonsverificatie. Het stemmen via de blockchain bijvoorbeeld gebeurt op de achtergrond met behulp van deze technologie. Hierdoor is stemfraude niet meer mogelijk en gebeurt het tellen bovendien real-time.

Dit zal niet alleen toegepast worden bij landelijke verkiezingen, maar ook bij beslissingen binnen bedrijven die iedereen aangaan. Iedereen kan zijn eigen, unieke stem laten horen op deze manier en er zal dan ook veel meer gestuurd worden aan de hand van deze democratisch gekozezn richting.

Gemak voor ouderen

Ook ouderen zijn aangesloten bij al deze ontwikkelingen. Voor hen wordt het leven dan ook een stuk eenvoudiger, met name voor de mensen die minder goed te been zijn. 

Ze hoeven het huis niet meer zo vaak uit en krijgen met behulp van the Internet of Things toch alle benodigdheden binnen. 

Bovendien gebeurt dit alles op de achtergrond, waardoor ze de drempel van de technologie niet ervaren. Het is net zo gewoon als het gaan naar de winkel zoals we dat nu doen, alleen gebeurt nu alles automatisch.

Het leven in 2050

Het leven in 2050 zal voor een groot gedeelte geautomatiseerd zijn, helemaal wanneer we het vergelijken met nu. We staan direct in contact met onze apparaten. Door het gebruik van Bitcoin in combinatie met de vele verschillende crypto’s gemaakt door bedrijven worden onze betalingen automatisch gedaan. Dit zal op de achtergrond gebeuren en hier hoeven we geen actie voor te ondernemen.

Al deze automatisering gaat alleen wel ten koste gaan van de privacy. Al onze data zal steeds meer verzameld en gebruikt worden. Dit maakt veel dingen in ons alledaagse leven eenvoudiger, zoals het doen van boodschappen of het regelen van verzekeringen. 

Het zorgt er alleen ook voor dat al deze data beschikbaar is voor wie het maar kan vinden. Dit brengt grote risico’s met zich mee. Ook moeten we ons afvragen of al deze dataverzameling wel een goede ontwikkeling is. Wat dat betreft hebben we de start van het data verzamelen al ruimschoots achter ons gelaten.

Desondanks is de verwachting dat deze verzameling van data zich door zal zetten en dat dit langzaam de standaard wordt waarin we leven. Het gemak zal het naar alle waarschijnlijkheid winnen van de privacy bewaking.

De Bitcoin koers zal aanzienlijk hoger zijn dan nu en zal gebruikt worden voor iedere transactie. Op de achtergrond wordt onze Bitcoin omgewisseld voor de currency die nodig is voor een betaling, maar Bitcoin zal aan de basis staan.

Bij een samenleving die volledig online gericht zal zijn hoort een online currency waarvan niets bijgemaakt kan worden en welke niet beïnvloed kan worden door mensen met kwaad in de zin.

Crypto Masterclass & trading signalen van experts

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. << Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten. Wil je altijd de laatste trading signalen ontvangen van experts? Dat kan met deze Crypto Signals. Handel mee met experts en mis nooit meer een koop- of verkoopsignaal.

Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

.