Leestijd: 2 minuten

Terra (LUNA) is de afgelopen maand een van de grootste stijgers op de cryptomarkt geworden. Het lijkt erop dat het hele ecosysteem synchroon uit te breiden. Een gedecentraliseerde stablecoin UST, die op het LUNA-netwerk opereert, heeft een market cap van $10 miljard bereikt.

UST eerste in zijn soort die $10 miljard market cap bereikt

De stablecoin markt breidt zich snel uit ondanks dreigende onzekerheid over de regelgeving. Gecentraliseerde stablecoins zoals USDT en USDC hebben de cryptomarkt bijna een decennium lang gedomineerd.

De door Tether uitgegeven USDT behield tot een paar jaar geleden een duidelijke dominantie van meer dan 95% van het marktaandeel. Maar de door Circle uitgegeven USDC maakte in 2021 een flinke inhaalslag. Het heeft nu minstens 50% van USDT’s market cap bereikt. USDT staat momenteel nog steeds bovenaan met een marktkapitaal van $78 miljard, gevolgd door USDC op $42,5 miljard.

2021 werd gekenmerkt door mainstream crypto adoptie, waarbij overheden zich erbij aansloten om de markt te reguleren. Ondanks het feit dat de V.S. en verschillende andere Europese centrale banken hun bezorgdheid hebben geuit over de onaangeboorde uitgifte van stablecoins, lijkt het erop dat gedecentraliseerde stablecoins in de nabije toekomst een prominente keuze worden.

De snelle groei van UST tot een marktkapitaal dat een vierde is van dat van USDC is een schrijnend voorbeeld van hoe deze gedecentraliseerde stablecoins de toekomst kunnen worden.

Een gedecentraliseerde stablecoin werkt door de geïnvesteerde dollar of voorkeursvaluta te ondersteunen met cryptocurrency die meer waard is dan die dollar. Dit komt met enig risico omdat de onderliggende crypto-activa volatiel zijn. DAI is daar een voorbeeld van omdat het onderpand in Ethereum gebruikt.

Het succes van Terra in de afgelopen maanden speelde ook een belangrijke rol in de bloei van UST. Naarmate het netwerk groeide en de handelsactiviteit toenam, nam ook het gebruik van de gedecentraliseerde stablecoin UST toe.


Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

  • 👉 Investeren in goud. Door te investeren in edelmetaal zoals goud kun je nog meer spreiding aanbrengen in je portfolio naast cryptocurrency.
  • 👉 Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
  • 👉 eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
  • 👉 Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
  • 👉 Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.

Belangrijk!

Investeren is altijd op eigen risico en biedt geen garanties. Je kunt je inleg (gedeeltelijk) verliezen. We stellen de informatie op de website met veel plezier en nauwkeurigheid voor je samen, maar geven geen advies. Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt.