Zoals genoemd in mijn artikel over de beveiliging van je Bitcoin zijn er veel verschillende manieren om dit te doen. Een gedeelte van mijn Bitcoin en Cryptocurrency staat op exchanges. Hiermee kan ik direct handelen en dit staat relatief veilig. Ook heb ik een bepaalde munt opgeslagen op een mobiele wallet, namelijk Coinpouch. Dit is een mobiele applicatie die op dit moment ruimte biedt voor 6 currencies. Maar de veiligste methode vind ik persoonlijk de Ledger Nano S. Lees hier mijn review over de Ledger Nano S. Dit is een USB-stick speciaal ontworpen voor het beheer van je Bitcoin en andere valuta. Deze methode is zo veilig omdat je USB-stick niet verbonden is met het internet en daardoor niet vatbaar is voor hacks. Vind hier meer informatie over de Bitcoin koers verwachting. Maar hoe installeer je deze Ledger Nano S?

Nog geen Ledger? Kijk dan ook eens op deze pagina.

Hoe configureer ik mijn Ledger Nano S?

Yes! Je hebt eindelijk je hardware wallet binnen (bij mij duurde dit ongeveer een maand gezien de hoge vraag). Maar hoe installeer je deze wallet nou zodat je er je Bitcoins, Ethereum en andere munten op kunt bewaren? Hieronder volgt een eenvoudig stappenplan:

  • Stap 1: Plug je Ledger in via het geleverde USB-kabeltje en volg de stappen op het scherm. Je krijgt een uitleg over hoe de navigatie werkt. De linker knop betekent een optie naar links in het menu, de rechter knop betekent een optie naar rechts in het menu. Zo kun je ‘scrollen’ door de verschillende mogelijkheden. De optie gevonden die je wilt selecteren? Druk dan beide knoppen tegelijk in.
  • Stap 2: Maak een PIN-code aan. 4 cijfers is genoeg, maar je kunt ervoor kiezen om meer cijfers te gebruiken. Zie stap 1 voor het navigeren.
  • Stap 3: Neem de 24 woorden over (je recovery phrase). De Ledger wordt geleverd met een handig formulier waarop ruimte is voor je 24 woorden. Ik adviseer het hier op te schrijven, maar het daarna over te nemen op nog minimaal een ander stuk papier. Zo kun je de woorden op verschillende plekken bewaren en mocht er iets gebeuren heb je altijd nog een extra kopie om op terug te vallen.
  • Stap 4: Je apparaat vraagt je nu om twee willekeurige woorden (die je zojuist genoteerd hebt) te selecteren ter controle. Navigeer naar de juiste woorden en volg de instructies op het scherm.
  • Stap 5: Installeer de Ledger Apps die je nodig hebt. Ledger heeft drie officiële apps voor currencies, namelijk Bitcoin, Ethereum en Ripple. Deze kun je via de chrome browser installeren. Hier maak ik persoonlijk gebruik van, dit werkt heel eenvoudig.
  • Stap 6: Je wallet is nu klaar voor gebruik. Ga naar de app via je chrome browser en klik bijvoorbeeld je Bitcoin wallet aan. In het scherm dat verschijnt op je beeldscherm wordt verteld dat je je Ledger aan moet sluiten. Verbind je Ledger met de computer en klik op je Ledger de Bitcoin wallet aan (Of een andere, maar net welke je geopend hebt via de chrome browser). Wanneer je dit gedaan hebt kom je op je wallet terecht. Hier kun je je BTC adres overnemen en beginnen met het versturen/ontvangen van Bitcoin.

Crypto Masterclass & trading signalen van experts

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. << Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten. Wil je altijd de laatste trading signalen ontvangen van experts? Dat kan met deze Crypto Signals. Handel mee met experts en mis nooit meer een koop- of verkoopsignaal.

Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

.